MÜZİK

Dünyanın Bir Ucundan Buralara Uğrayan 6 Ses

Kimin nereli olduğuna bir merakımız yok ama kabul etmek gerek ki insanın büyüdüğü topraklar müziğine de sirayet ediyor. O zaman bu aralar İstanbul’da dinleme imkanı bulacağımız müzisyenleri km hesabına göre sıralayarak akbillerimizi dolduralım :)

Nijerya – Babylon arası uzaklık 7.309,8 km

Iyeoka, Nijerya kökenli ama kütük Amerika’da. Say Yes şarkısından anladığımız kadarıyla mesafelerle arası çok iyi: “Sen beni sevmiyorsan ben bu akşam gidiyorum. Ben bir gezginim.”

Say Yes - Iyeoka (Official Music Video)

Güney Kore – Sakıp Sabancı Müzesi arası uzaklık 7963 km

Seoul doğumlu Sunwook Kim Londra’da yaşıyor. Dinleyicileri en çok onun çalışındaki tutkudan etkileniyorlar.

Sunwook Kim - Rachmaninov : Rhapsody on a Theme of Paganini

 

Boston – Zorlu PSM arası uzaklık 7763.48 km

Eşcinsellere yalnız olmadıklarını hissettirmek için yola çıkan eğlenceli ekip Boston Gay Men’s Chorus müzikal açıdan da oldukça beğeni topluyor. Hem bu kadar müzikal hem bu kadar sosyal mesajlı bir etkinlik daha bulamazsınız:)

Hallelujah Chorus I Boston Gay Men's Chorus

Londra – KüçükÇiftlik Park arası uzaklık 2504 km

Jessie J’in öğrencilik yıllarında arkadaşları arasında alay konusu olduğunu ilk şarkılarındaki göndermelerden biliyoruz ama inanmakta da zorlanıyoruz. Şimdiki haline bakarak, biraz da çocuk zorbalığı eklediğimde aklıma “Safinaz Jessie” dışında kaba bir laf gelmedi.

Jessie J - Flashlight (from Pitch Perfect 2) (Official Video)

 

Esin İris zaten İstanbul’da yaşıyor. Muhtemelen de tek vesait ile geliyor.

Esin İris biraz Balkan biraz Pop “Bu Gece” şarkısıyla kulaklarınıza kazınmıştır. İris’in hayali Zero 7 ile aynı sahnede şarkı söylemekmiş. Sia bu işe ne der acaba?

Esin Iris - Bu Gece

 

İsrail – Türkiye arası uzaklık 1120.78 km

Riff Cohen adeta bir Tony Gatlif filmi karakteri. Biraz Çingene, biraz bohem, hem havalı, hem samimi. Gezmek onun da uzmanlık alanı olsa gerek ki İstanbul, İzmir ve Ankara’da şarkılarını söylemeye geliyor.

Riff Cohen - J'aime