MÜZİK

Dünyaca ünlü piyanist Loreena McKennitt, Türkiye’ye geliyor!

Piyanist, arpist ve vokalist Loreena McKennit, Türkiye’de üç farklı şehri ziyaret edecek!

Tam adıyla Loreena Isabel Irene McKennitt, İrlanda asıllı Kanadalı vokalist, arpist ve piyanist olarak tanınıyor. Derin ve güçlü müziğiyle özellikle Kelt şarkılarını yorumlayan sanatçı, kültürüne ait ünlü şiirleri kendine özgün tarzıyla yorumluyor…

Unutulmuş anonim halk şarkılarını modern ezgilerle yeniden yorumlayan McKennit, geçmişin izlerini bugüne taşıyor adeta. Dünya çapında 14 milyondan fazla albüm satışına sahip olan piyanist, en sevilen bestelerini bu kez Türk hayranları için çalacak.

Konserlerin detaylarına geçmeden önce sanatçıyı daha yakından tanıyalım.

Loreena McKennitt’in müzikal yolculuğu

Kelt, dünya müziği ve New Age tarzlarıyla müzikte kendine özgü bir yol çizen Loreena McKennit, kariyerine 1978’de katıldığı Dumaurier yetenek yarışması ile başladı.

1985 Expo’da ülkesini temsil ederek müzik otoritelerinin de dikkatini çeken sanatçı, aynı yıl Elemental adını verdiği ilk albümünü yayımladı.

She Moves Through the Fair, Stolen Child ve The Lark in the Clear Air gibi hitler barından albüm, McKennit’ı müzik listelerinin zirvesine taşıdı.

She Moved Through the Fair

1991’de Warner Music ile yeni bir yolculuğa başlayan müzisyen, The Visit albümüyle dünya müziği tutkunlarının beğenisini kazandı. Tango to Evora, All Souls Night ve Bonny Portmore ise albümün öne çıkan parçaları oldu. 1994’te The Mask and Mirror ve 1997’de The Book of Secrets isimli iki albüm çalışması daha yayımladı.

The Book of Secrets ise McKennit’in müzikal kariyerine damgasını vuran en başarılı albümü oldu. The Mummers’ Dance, Dante’s Prayer ve Marco Polo isimli parçalar, kısa sürede milyonlarca dinlenmeye ulaştı.

Tango to Evora (2004 Remaster HD) (Remastered)

Dünya çapında 4 milyondan fazla satış yapan albüm, Billboard listelerinde üst sıralara yerleşti. Yunanistan ve Türkiye’de ise zirveye tırmandı. 1997 tarihli albümü, McKennit’e  altın ve platin plaklar kazandırdı.

Loreena McKennit’ın unutulmaz performansları

Kelt ezgileriyle beslediği müziği sayesinde kısa sürede müzik listelerini domine etmeyi başaran Loreena McKennit, sahnede devleşen isimlerden biri.

Bugüne dek yüzlerce kez sahne alan ve büyüleyici performansları ile sevenlerini adeta zaman yolculuğuna çıkaran sanatçı, pek çok imza performansa da sahip. 2007 tarihli Caravanserai performansı da bunlardan biri.

Loreena McKennitt - Caravanserai

Sanatçının bir diğer sevilen performansı ise 1992 Juno Awards sahnesinde sergilediği The Lady Of Shalott performansı.

Loreena McKennitt - The Lady Of Shalott (Live from the Juno Awards)

Loreena McKennit’in Türkiye durakları

Büyüleyici sahne performansları ile Kelt müziğini tüm dünyaya taşıyan Loreena McKennit, Türkiye’de 3 farklı konser verecek!

Sanatçının ziyaret edeceği duraklar ise şöyle:

  • 30 Haziran: İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu
  • 1 Temmuz: Atılım Üniversitesi Amfi Tiyatro, Ankara
  • 2 Temmuz: Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, İstanbul

Loreena McKennit’ın unutulmaz performansı ile Kelt masallarına konuk olmak için biletlerinizi şimdiden alın.