MÜZİK

Dünyaca ünlü K-Pop grubu Dreamcatcher, Eylül’de İstanbul’da!

K-pop tutkunlarına müjde: Dünyaca ünlü K-pop grubu Dreamcatcher, Eylül ayında İstanbul’a geliyor!

K-pop sektörüne yeni bir soluk getiren Dreamcatcher, özgün müzik tarzları ve etkileyici sahne performanslarıyla, büyüleyici İstanbul manzarası eşliğinde hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor…

Dreamcatcher’ın güçlü vokalleri, enerjik dans koreografileri ve benzersiz konseptleri, Kore’yi İstanbul’a taşıyacak. K-pop’ın ve rock’ın dansına hazırsanız başlayalım!

Dreamcatcher kimdir?

Happy Face Entertainment tarafından 2017 yılında kurulan Güney Koreli kız grubu Dreamcatcher, yedi üyeden oluşuyor: JiU, Siyeon, SuA, Yoohyeon, Handong, Dami ve Gahyeon.

Grup ilk çıkışlarını JiU, SuA, Siyeon, Yoohyeon ve Dami’nin yer aldığı beş kişilik bir grup olarak MINX adıyla yaptı. Handong ve Gahyeon’un da gruba dahil olmasıyla grup Dreamcatcher adını aldı.

Yedi üyenin yer aldığı ilk albüm çalışmaları Nightmare’i Ocak 2017’de dinleyici karşısına çıkaran grup, yarattıkları benzersiz imaj ile ilk yıllarında dikkat çekmeyi başardı.

İlk albümlerinde yer alan ve aynı zamanda grubun çıkış parçası olarak bilinen Chase Me ile karanlık bir imaj çizen Dreamcatcher, rock tabanlı prodüksiyonları ile müzik otoritelerinden de, dinleyicilerden de geçer not aldı!

Dreamcatcher(드림캐쳐) 'Chase Me' MV

En sevilen şarkıları ve global başarılar

Rock ve metal unsurlarını k-pop ezgileriyle birleştiren Dreamcatcher, kısa sürede Güney Kore sınırlarını aşarak dünyaya açıldı.

Üyeler, ikinci single albümleri Fall Asleep in the Mirror’ı ise Nisan 2017’de yayımladı. Albümde yer alan GOOD NIGHT isimli parça, ön plana çıkan rock ve metal ezgilerinin yanı sıra karanlık müzik klibiyle de dikkat çekti!

Dreamcatcher(드림캐쳐) 'GOOD NIGHT' MV

Takip eden yıllarda Prequel, Nightmare – Escape the ERA ve Alone In The City isimli EP’ler yayımlayan üyeler, ilk büyük global başarılarına 2019 yılında yayımlanan The End of Nightmare EP’si ile imza attı.

Albümde yer alan PIRI isimli şarkı, milyonlarca dinlenme ederek müzik listelerinin zirvesine yerleşti.

Dreamcatcher (드림캐쳐) 'PIRI' (피리) MV

Aynı yıl dinleyici karşısına çıkan Raid of Dream EP’si de büyük bir hit taşıyordu: Deja Vu. Şarkı, 30 milyondan fazla dinlenme elde ederek grubu adeta zirveye taşıdı.

Dreamcatcher(드림캐쳐) '데자부 (Deja Vu)' MV

Dreamcatcher, ilk stüdyo albümlerini ise Şubat 2020’de yayımladı. Dystopia: The Tree of Language isimli albümde Scream, SAHARA, Black or White, Jazz Bar, Red Sun ve Full Moon gibi birçok hit parça yer alıyordu.

Oldukça çalışkan bir grup olan Dreamcatcher, aynı yıl Dystopia: Lose Myself isimli bir EP daha yayımladı.

EP’de yer alan BOCA isimli parça ise kısa sürede listelerin zirvesine tırmanarak uluslararası dinleyicilerin de dikkatini çekti. Youtube’da 75 milyon dinlenmeye ulaşan şarkı, sosyal medyada da büyük ses getirdi.

Dreamcatcher(드림캐쳐) 'BOCA' MV

2021 ile birlikte müzik çalışmalarını hızlandıran Dreamcatcher, birçok EP, single ve bir stüdyo albümü (Apocalypse: Save us) daha yayımladı. Odd Eye, BEcause, MAISON, VISION ve BONVOYAGE ise grubun ses getiren diğer parçaları.

İkonik sahne performansları

Müzik kliplerindeki iddiayı sahnelerine de başarıyla taşıyan Dreamcatcher, 2017 yılından beri sayısız konsere ve performansa imza attı.

2020 tarihli BOCA performansı ise bu listenin başında yer alıyor. Hiç kuşkusuz Dreamcatcher, 2020 M COUNTDOWN sahnesinin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

[Dreamcatcher - BOCA] Comeback Stage | M COUNTDOWN 200820 EP.679

2018’de Jeju Hallyu Festival’de sahne alan üyeler, sergiledikleri BANG BANG BANG performansıyla da çok konuşulmuştu.

Dreamcatcher, BANG BANG BANG(BIGBANG) [Jeju hallyu Festival 2018]

Mart 2024’te sergiledikleri The curse of the Spider performansı ise grubun güçlü vokallerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Dreamcatcher(드림캐쳐) '거미의 저주 (The curse of the Spider) (2024 Concert Ver.)' MV

Dreamcatcher, İstanbul konseri için hazırlanıyor!

Dünyaca ünlü k-pop grubu Dreamcatcher, K-Pop İstanbul Festival kapsamında Türkiye’ye geliyor!

7 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek olan konserin ev sahibi ise Life Park.

K-pop tutkunlarının heyecanla beklediği konserin programı ise şöyle:

  • 16.00: Kapı açılışı
  • 18.00: Ön grup
  • 20.00: Dreamcatcher

Konserin biletleri hızla tükeniyor, bizden söylemesi…

Dreamcatcher’ı sahnede canlı dinlemek için elinizi çabuk tutun!