MÜZİK

Dünyaca ünlü DJ Black COFFEE, Bodrum’a geliyor!

Dünyaca ünlü festivallerde sahne alarak milyonların kalbini fetheden DJ Black Coffee, bu kez Bodrum’un büyüleyici atmosferinde müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor!

Elektronik müziğin sınırlarını zorlayan performansları ve eşsiz ritimleriyle tanınan Black Coffee, Bodrum’un renkli gece hayatına unutulmaz bir dokunuş katacak.

O hâlde dans etmeye hazır olun!

DJ Black COFFEE kimdir?

Asıl ismi Nkosinathi Innocent Maphumulo olan Black Coffee, Mart 1976’da Güney Afrika’nın eThekwini şehrinde dünyaya geldi.

Henüz 14 yaşındayken geçirdiği bir kaza nedeniyle sol kolunu kullanamamaya başladı. Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen yaşama tutunan Maphumulo, günümüzde Durban Teknoloji Üniversitesi olarak bilinen Technikon Natal’da caz üzerine eğitim gördü.

Okul arkadaşları ile SHANA (Simply Hot and Naturally African) ismini verdiği bir afro-pop üçlüsü kurdu. 2003 yılında ise Red Bull Müzik Akademisi’nde yer alan iki Güney Afrikalı sanatçıdan biri olarak seçildi. Maphumulo’nun ilk büyük çıkışı ise Happiness parçasının DJs at Work albümünde yer almasıydı.

2005 yılına Stimela remiksiyle hızlı bir giriş yapan sanatçı, aynı yıl kendi adını taşıyan ilk albümünü piyasaya sürdü. Kısa bir süre sonra ise kendi plak şirketi olan Soulistic Music’i kurdu.

Birçok önemli Güney Afrikalı sanatçıya albümde yer veren Maphumulo, yakaladığı başarı ile ‘’yükselen yıldız’’ olarak tanımlandı.

Güney Afrika’nın yükselen yıldızı

DJ Black Coffee, 2007 yılında Have Another One ismini verdiği ikinci stüdyo albümünü yayımladı.

Wathula Nje remiksi ile dikkat çeken DJ, 12 parçalık albümle Avrupa’ya açıldı. Aynı dönemde Sonar Festivali’nde ve Red Bull Music Academy Lounge’da dünyaca ünlü DJ’lerle birlikte sahne aldı.

2009 tarihinde ise Home Brewed isimli üçüncü stüdyo albümünü çıkardı. Tam bir yıl sonra oldukça ilginç bir projeye el atan başarılı DJ, bir alışveriş merkezinde 60 saat aralıksız performans sergileyerek Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na girmeye çalıştı. Çalışmalarıyla 2010 Güney Afrika Müzik Ödülleri’nden En İyi Erkek Sanatçı ve En İyi Kentsel Dans Albümü albümlerini kucaklayarak ayrıldı.

İlk dünya turuna ise Ocak 2015’te başladı. Aynı yıl beşinci albümü Pieces of Me’yi hayranlarıyla buluşturdu. Kısa sürede platin sertifikası almaya hak kazanan albüm, eleştirmenlerden de tam not aldı. 2016’da Coachella ve Ultra Müzik Festivali’nde sahne aldı.

Kariyeri giderek parlayan Black Coffee, Resident Advisor’ın en iyi 100 DJ listesinde ise 91. sıraya yerleşti.

Black Coffee @ Salle Wagram in Paris, France for Cercle

Grammy ödüllü DJ Black Coffee Bodrum’da sahne alacak!

Şubat 2021’de yedinci stüdyo albümü Subciously‘ı yayımlayan DJ, 64. Grammy Ödülleri’nde En İyi Dans/Elektronik Albüm ödülünü kazandı.

Böylece hayran kitlesi daha da büyüyen Black Coffee, tükenen konser biletleri ile binlerce müzik tutkununa performans sergiledi. Elektronik müzik sahnesinin sevilen isimlerinden biri olan DJ, bu kez Bodrum’da sahne alacak! Lujo Hotel’in ev sahipliği yapacağı etkinliğin tarihi ise 6 Ağustos Salı.

Grammy ödüllü DJ sanatçısı Black Coffee’nin performansını canlı izlemek için biletlerinizi almayı unutmayın.