MÜZİK

Diva Bebe Melike Şahin Kimdir?

Müziğiyle, kişiliğiyle ve ikonik tarzıyla çok konuşulan pop yıldızı: Melike Şahin, nam-ı diğer Diva Bebe.

2011’den bu yana kariyerine etkin bir şekilde devam eden Melike Şahin, sanatını klasik müzik korosundan ana sahnelere taşıdı. Pop ve arabesk tarzlarını harmanlayarak benzersiz bestelere imza atan sanatçı, 70 konser verdiği Türkiye turnesinde tam 30 şehri dolaştı.

Global başarılarıyla ismini dünyaya duyuran Melike Şahin 2022’de Avrupa’nın en büyük festivallerinden biri olan Roskilde’de sahne aldı.

Melike Şahin’in Müzikte İlk Yılları

Nisan 1989 İstanbul doğumlu olan Melike Şahin aslen Sivas Divriğili. Çocukluk yıllarından beri müzikle yakından ilgilenen Şahin, ilk eğitimini Çağdaş Müzik Merkezi’nde Timur Selçuk’tan aldı. Şan dersleriyle başlayan müzik yolculuğu üniversite eğitiminin ardından yeniden gündeme geldi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Sosyoloji lisansını tamamlayan Şahin, 2012-2017 yılları arasında Baba Zula ile birlikte çalıştı. İlk vokallik tecrübesini noktalamadan önce ‘Melik Şah ve Saz Arkadaşları’ isimli bir proje başlattı. Bu projeyle Beyoğlu Kanto Meyhanesi’nde sahne almaya başlayan Melike Şahin, bir süre boyunca arabesk repertuvarına devam etti.

2017 yılında yeni bir projeyle kariyerine yön veren Şahin, Tony Gatlif’in 2017 yapımı Djam isimli filmi için üç şarkı seslendirdi. Başarılı müzisyen, filmin Cannes Film Festivali’nde yapılan dünya prömiyerinde sahne alarak global bir başarıya imza attı. Aynı yıl solo müzik kariyerine dair çalışmalara başlayan Melike Şahin, ilk single çalışmaları olan Bi’ Fırlatsam ve Deli Kan’ı yayımladı. Müziğe hızlı bir giriş yapan sanatçıya tanınırlık kazandıran çalışma ise 2018 Eylül ayında yayımlandı: Tutuşmuş Beraber.

Melike Şahin - Tutuşmuş Beraber (Live @ Babylon)

‘’Gelmedi elimden, dökülmedi inan dilimden… Susuyorsam bir bildiğimden, sevdiğimden, gördüğümden…’’

Müzik Listelerinde #1 Numara Dönemi

2019 ile birlikte müzik çalışmalarını hızlandıran Melike Şahin, Şubat ayında çıkan teklisi “Kimin Izdırabı” ile güzel bir başarı yakaladı. Aynı yıl “Sakla Beni” ve “Kara Orman” isimli çalışmalarını da yayımladı. 2020’yi oldukça üretken geçiren sanatçı “Geri Ver”, “Kilitli Kapılar”, “Elimi Tut” ve “Ukde” isimli parçalarla dinleyici karşısına çıktı. Oldukça başarılı bir diskografiye sahip olan Şahin, 2021’e “Pusulam Rüzgar” ve “Uykumun Boynunu Bükme” isimli şarkılarıyla giriş yaptı. Sanatçı aynı yıl ilk stüdyo albümü olan Merhem’i yayımladı. Albümde yer alan Nasır isimli şarkı yaklaşık 30 milyon dinlenme elde ederek büyük bir başarı yakaladı. Albümde dikkat çeken bir diğer parça ise Melike Şahin’in “benim manifestom” olarak adlandırdığı “Bedelini Ödedim” şarkısı.

Melike Şahin - Bedelini Ödedim (Live @ Harbiye 2021)

2022 yılında ise “Miras”, “İsyan” ve “Olur mu” isimli parçalarla müzik listelerini süsledi. Gazapizm’le birlikte seslendirdiği “Olur mu” şarkısı Spotify’da 30 milyondan fazla dinlendi.

Müziğiyle olduğu kadar eğlenceli kişiliğiyle de sevilen Melike Şahin, büyüleyici konser performanslarıyla müzikseverlere unutulmaz konser deneyimleri yaşatmaya devam ediyor. Sanatçının ikonik kostümleri, orijinalinden çok dinlenen cover’ları ve eşsiz yorumu, onun konserlerini bir performans sanatına dönüştürüyor. Tarkan’dan dinlemeye alışık olduğunuz Firuze’yi bir de Melike Şahin’den dinleyince ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız…

Melike Şahin - Firuze (Live @ Harbiye 2021)

Sanatçının Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği konserin kayıtları adeta hazine değerinde…

Sosyal Medyada Melike Şahin Etkisi

Eğlenceli kişiliği ve muzip sözleriyle de en az müziği kadar konuşulan Melike Şahin, sosyal medya hesaplarını oldukça aktif kullanıyor. Öyle ki ikinci albümünün müjdesini 22 Ocak 2023’te Instagram üzerinden paylaştı. Instagram üzerinden yaptığı canlı yayınlarıyla bilinen sanatçı, Dön Ne Olur cover’ıyla sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sanatçının canlı performansı Youtube’da yaklaşık 5 milyon izlenmeye ulaştı.

Melike Şahin - Dön Ne Olur (Live @ Harbiye 2022)

Twitter’da da oldukça aktif olan Melike Şahin, yaklaşık 35 bin takipçiye sahip. Mizah anlayışı ve samimi düşünceleriyle 2017’den bu yana kemik kitlesini koruyan sanatçının tweetleri de en az kendisi kadar eğlenceli.

Çalma listelerinin zirvesinde ya da uluslararası törenlerin sahnelerinde görmeye alışık olduğumuz Diva Bebe, muzip kişiliğiyle sosyal medyayı da etkisi altına almayı başarmış. Twitter trendlerinde #melikesahin etiketini görürseniz şaşırmayın.

Melike Şahin’i canlı dinlemek ve eşsiz performansına tanık olmak için konser takvimini takip etmeyi unutmayın, şimdiden iyi eğlenceler…