MÜZİK

Onlara Deli Diyebilirsiniz, alınmazlar ?

Drop – out Festivalde canlı dinlemeden önce, kesinlikle iki kişiden çok daha fazla ses çıkaran ikili  Die Andwoord hakkında bildiklerimizi sıralayalım bakalım.

Watkin Tudor Jones ve Anri du Toit sahne isimleri ile Ninja ve Yolandi Güney Afrikalı. Die Antwoord da Afrika dilinde “cevap” anlamına geliyor.

DIE ANTWOORD - UGLY BOY

90’lardan beri değişik isimlerde müzik yapan Ninja, yeni bir müzik projesi için vokalist ararken Yolandi ile tanıştı. Vokaline hayran kaldığı Yolandi ile bir grup kurmaya karar verdi. Daha önce rap müziği hiç bilmeyen Yolandi’ye bildiği her şeyi öğretti.

Müzik kariyerlerine internete şarkılar koyarak başladılar. “Enter The Ninja” ve “Zef Side” şarkılarıyla dikkatleri üzerlerine çekip, büyük albüm şirketleriyle anlaşamadıkları için kendi şirketleri Zef Recordz etiketiyle albüm yaptılar.

Die Antwoord - Enter The Ninja (Explicit Version) (Official Video)

Artık her pop müzik yıldızının birbirinin taklidi olduğunu düşünen Die Antwoord, Lady Gaga’dan pek haz etmediklerini Fatty Boom Boom klibinde açıkça ifade etti. Gaga’da boş durmadı, “sevmiyorsanız açılın bana bu konuda, gelin birlikte turneye çıkalım” dedi. Yanaşmadılar.

Die Antwoord - "Fatty Boom Boom" (Official Video)

Kendine has bir ruhu olan ama popüler müzik camiasında da kendine yer bulabilecek tarzda müzik yapmak istediklerini söylüyorlar.

Uzun yıllar birlikte olup daha sonra boşanan ikilinin Sixteen adında bir kızları var.

six

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geçtiğimiz sene yer aldıkları Chappie filmiyle anaç yanını görüp inanamadığımız Yolandi  gerçek hayatta da Tokkie adında 4 yaşında bir çocuğu evlatlık edinmiş. Yolandi’ye Ejderha Dövmeli Kız’da da “kız” rolü teklif edilmiş ama  reddetmiş.

CHAPPIE Movie Clip - "Real Gangster"

Müzikal ilhamları arasında Nirvana, PJ Harvey, Nine Inch Nails, Cypress Hill, Eminem, Marilyn Manson ve Aphex Twin yer alıyor. Ama hiçbirine benziyorlar mı, hayır!