MÜZİK

2020’li Yılların Yeni İkonu: Dedublüman Kimdir?

Müzik listelerimizin vazgeçilmez şarkılarının sahibi Dedublüman hakkında tüm detaylar burada!

‘’Gamzedeyim Deva Bulmam’’ isimli parçayla büyük bir başarı yakalayan Dedublüman, yaptıkları müzik çalışmalarıyla tüm Türkiye’yi hüzünlendirmeye devam ediyor. 2010 yılında kurulan grup, müzik platformlarında milyonlarca dinlenmeye ulaşmış durumda.

Gelin Dedublüman’ı daha yakından tanıyalım.

Dedublüman Nasıl Kuruldu?

Yer Trabzon, yıl 2010.

Grup, Mustafa Yavuz ve Kurthan Sarpkaya tarafından kuruldu. Dedublüman’ı ‘’hislerini insanlara müzik yoluyla anlatmak’’ olarak tanımlayan grup üyeleri, uzun yıllar boyunca birlikte müzik yaptı. Lise yıllarında bir araya gelen üyeler, üniversiteyle birlikte müziklerini de İstanbul’a taşıdı. Diğer üyelerle İstanbul’da tanışan ikili, Dedublüman’ın asıl kuruluş tarihi olarak 2019’u işaret ediyor.

Melankolik izler taşıyan şarkıların altında 6 isim yer alıyor. Vokalde ve gitarda Mustafa Yavuz; klarnet ve perküsyonda Çağrı Çelik; çello, keman ve udda Besim Talı; bas gitarda Kıvanç Kumlu; tuşlu enstrümanlarda ve akustik gitarda Hazar Altın ve davulda Kurthan Sarpkaya.

6 kişilik bir ekiple eşsiz müzikler yapan Dedublüman grubunun ismi de en az şarkıları kadar derin bir anlama sahip. Dedublüman, ‘’ruhun bedeni terk ederek yeniden biçimlenmesi ve farklı şekillerde ortaya çıkması’’ anlamına geliyor. Üyeler ‘’dedublüman’’ı ‘’aynı anda iki yerde olabilmek’’ olarak tanımlıyor. Şarkılarıyla ruhumuzu alıp başka yerlere taşımayı başaran Dedublüman, aslında bunun mesajını grup ismiyle henüz 2010 yılındayken vermiş.

Dedublüman’ın Müzik Yolculuğu

‘’Gamzedeyim deva bulmam/Garibim hiç yuva kurmam’’

Trabzon’da başlayıp İstanbul’da zirveye ulaşan müzik kariyeri…

Dedublüman, kendilerine has tarzlarıyla milyonların beğenisini kazanmayı başardı. Gruba başarısını getiren çalışmalar hiç kuşkusuz orijinalinden daha çok dinlenen cover çalışmaları. Geçmesin Günümüz, Ah Bir Ataş Ver, Gamzedeyim Deva Bulmam ve Depresyondayım isimli cover çalışmaları en çok dinlenenler arasında yer alıyor.

Gamzedeyim Deva Bulmam cover’ıyla Spotify’da ve Youtube’ta 40 milyonu aşkın dinlenme elde eden Dedublüman, sosyal medya platformlarının popüler isimlerinden olmuş durumda. Öyle ki grubun şarkılarına birçok klip ve mash-up çalışması hazırlanıyor. Bu çalışmalar grubun şarkıları gibi milyonlarca izlenme elde ediyor.

Dedublüman / Çağrı Çelik - Gamzedeyim Deva Bulmam

Etnik enstrümanları rock müziğe entegre eden Dedublüman’ın müzikal imzası da tam olarak bu. Üyeler bu tarzın gruba başarısını getiren Gamzedeyim Deva Bulmam ile başladığını söylüyor. Aslında bu parça Dedublüman’a sadece popülerliği değil ikonik bir tarzı da beraberinde getirmiş.

‘’Dedublüman logosu’’ olarak tanımlanan hayvan motifi, Hindistanlı bir kadının ellerinden çıkan mandala çiziminden oluşuyor.

2019’dan Günümüze: İlk Single Ve Milyonlarca Dinlenme

6 kişilik bir grup olarak müzik çalışmalarına başlayan Dedublüman, ilk single çalışmaları olan Yok parçasını 2019 yılında yayımladı. 2020 yılı ise sanatçılar için oldukça yoğun geçti. Hit parçaları bizlerle buluşturan 2020’de öne çıkan şarkılar şöyle: Yetemedim, Merdiven, Gamzedeyim Deva Bulmam, Öyle ki, Kimseye Etmem Şikayet, Ah Bir Ataş Ver ve Fikrimin İnce Gülü

2021 yılını konserlerle geçiren Dedublüman, müzik çalışmalarına ara vermeden devam etti. Çözemezsin, Sakladığın Bir Şeyler Var ve Depresyondayım gibi hitler de aynı yıl içerisinde geldi.

Sanatçıların 2022 çalışmaları arasında Geçmesin Günümüz, Bir İhtimal Halim ve Belki isimli single çalışmaları yer alıyor. Ağustos ayından çıkan Belki isimli parça, şimdiden milyonları aşkın dinlenmeye ulaştı.

Dedublüman - Belki - Akustik (Lyric Video)

Aynı Anda İki Yerde Olmaya Hazır Mısınız?

‘’Uyan, uyan dedim/ Uyanmazsan bahar ölür’’

Sonbahar aylarında ruhunuz Dedublüman’a emanet.

Kasım ayına kadar devam edecek olan konserlerle sanatçılar Türkiye’nin pek çok şehrini ziyaret edecek. Antalya, Zonguldak, Ankara, Sivas, Diyarbakır ve daha birçok şehir.

Dedublüman’nın benzersiz müziğine eşlik etmek için yerlerinizi şimdiden alın. Konserden önce dinleyebileceğiniz çalma listesi ise aşağıda sizleri bekliyor. Ağır melankoli içerir, bizden söylemesi.