MÜZİK

Fransız Aşk Şarkıları ile Tanınan Dany Brillant Kimdir?

Dünya müziğine damgasını vurmayı başaran Dany Brillant'ı mercek altına alıyoruz!

Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Dany Brillant, 30 yılı aşkın bir süredir müzik dünyası içinde yer alan ve şarkılarıyla birçok insanın gönlünde taht kurmayı başarmış efsane bir şarkıcı.

Gelin, Dany Brillant’ın ışıltılı hayatını beraber keşfedelim!

Dany Brillant Kimdir?

Fransız şarkıcı Daniel Cohen-Biran ya da sahne adıyla Dany Brillant, 28 Aralık 1965 Tunus doğumlu. Küçük yaşlardan itibaren müziğe ve dansa ilgisi olan Brillant, ailesinin destek vermesiyle enstrüman çalmaya başladı. Dany Brillant, çocukluk yıllarının ardından ailesiyle birlikte Fransa’ya yerleşti.

Başarı dolu müzik kariyerinin yanı sıra özel hayatında da mutlu bir aile kurmayı başaran Dany Brillant, Nathalie Moury ile evlendi ve 3 çocuk babası oldu.

Ünlü sanatçı aktif olarak şarkı söylemeye ve eski parçaları yeniden seslendirmeye devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde bulunan sevenleri ile konserlerde buluşmaya ve canlı performanslarına büyük bir enerjiyle devam ediyor!

Dany Brillant’ın Kariyer Yolculuğu

Kariyerinde 38. yılını geride bırakan sanatçı, bu yıllara 14 albüm ve yüzlerce şarkı sığdırdı. Müziğinde salsa, caz ve İtalyan ağırlıklı olmak üzere farklı melodiler kullanmaya özen gösteren sanatçı, şarkılarında Fransız ruhunu koruyor.

Farklı tarzlarda söylediği parçalarıyla tanınan Brillant, 1985 yılında aktif olarak müzik kariyerine başladı ve ilk olarak Üç Tokmak isimli kabare ile sahnelere çıkmaya başladı.

Dany’e “Brillant” sahne adı, sahne aldığı kabarenin patronu Jacques Boni tarafından verildi. Patronu ona sahneye çıkmadan önce şöyle derdi: “Dany! Zeki ol! ( Be Brillant! )

Dany Brillant, ilk albümünü ise 1991 yılında ‘C’est Ça Qui Est Bon’ adı ile yayınladı. Bu albümde yer alan ‘Suzette’ adlı jazz ritimleri ile donanmış parçası dünya çapında büyük ses getirdi ve Brillant büyük bir şöhrete sahip oldu!

DANY BRILLANT - Suzette - 1991 (Clip officiel)

İkinci albümünü 1993 yılında yayınlayan Brillant, “C’est toi” ile 90’ların Fransız atmosferini mükemmel bir şekilde yansıtmayı başardı. Aşk şarkılarının yoğun olduğu albüm fazlasıyla sevildi.

DANY BRILLANT - C'est toi - 1993 (Clip officiel)

1996 yılında Küba’nın başkenti Havana’ya giderek üçüncü albümü “Havana”yı yayınlayan sanatçı, farklı bir müzik tarzına yöneldi. 10 şarkıdan oluşan ve mambo ve cha cha ezgilerinin ağırlıklı olduğu albümde en dikkat çeken şarkı “Quand Je vois tes Yeux” isimli parça oldu.

DANY BRILLANT - Quand Je vois tes Yeux - 1996 (Clip officiel)

1999’da ‘Nouveau Jour’ albümünde ise yeni tarzlar denemeye devam etti ve Latin ezgilerine yer verdi. Ünlü sanatçı, albümde yer alan şarkılarını Latin orkestrası eşliğinde söyledi ve 90’lara kalıcı bir iz bıraktı…

DANY BRILLANT - Dieu - 1999 (Clip officiel)

2001 yılında ise İtalyan müziği ile harmanladığı ve fazlasıyla sevilen ‘Dolce Vita’ albümünü yayınladı. Eğlenceli ritimleri ile albümde yer alan parçalar hala birçok kişinin favorisi!

DANY BRILLANT - Tu Vuo Fa l'Americano - 2001

2004 yılında ise ‘Jazz… A Nouvelle Orleans’ albümü ile caza geri dönen sanatçı, hayranlarını sevindirdi. Kısa film tadındaki klipleri ile albüm büyük bir çıkış yakaladı!

DANY BRILLANT - Un jour (Clip officiel)

Ünlü sanatçı son albümü olan “Le Dernier Romantique”i 2014 yılında yayınladı. Yılların tecrübesini bir albümde toplayan Brillant, unutulmaz bir albüme imza atmış oldu…

DANY BRILLANT - Si tu pouvais vivre ta vie (Lyrics Video)

Dünyaca ünlü sanatçı Brillant, İstanbul’a geliyor!

Son albümünü 2014 yılında yayınlayan ünlü sanatçı, dünyanın dört bir yanında bulunan hayranları ile konserlerde buluşmaya devam ediyor. Türkiye’ye de birçok kez konser vermeye gelen ünlü sanatçı ülkemizde de çok seviliyor.

Müziğini hayatın ve mutluluğun ritmi olarak tanımlayan Dany Brillant, 12 Aralık’ta Piu Entertainment ve Zorlu PSM işbirliği ile Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak! Bu muhteşem sesi canlı dinleme fırsatını kaçırmayın, şimdiden iyi eğlenceler!