MÜZİK

Çello Çalan Bir Rock Yıldızı: Hauser

Kendine has tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Stjepan Hauser’ı mercek altına alıyoruz!

15 Haziran 1986 yılında Hırvatistan’da doğan başarılı çellist Stjepan Hauser’i 2CELLOS isimli ikili müzik grubunun üyesi olarak tanıdık. Şimdi ise solo kariyerinde üretmeye ve harikalar yaratmaya devam ediyor.

Yıllar içerisinde birçok başarıya imza atan başarılı müzisyeni gelin daha yakından tanıyalım.

Hauser’in Müzik Kariyeri Yolculuğu

Hauser, Hırvatistan’ın Pula kentinde müzik eğitimine başladı. Londra’da aktif bir şekilde sahne alan Hauser burada yükselmeye ve tanınmaya başladı. Hauser, eğitim konusunda sürekli farklı ülkelerde ve enstrümanını geliştirmek adına sürekli eğitimler alarak başarılarına başarı katmaya devam etti.

Eğitimi sırasında tanıştığı Luka Sulic ile 2011 yılında 2CELLOS müzik grubunu kurdular. İlk albümlerini de aynı yıl yayınlayan ikilinin şöhreti “Smooth Criminal” yorumunun popülerleşmesiyle günden güne arttı.

2CELLOS - Smooth Criminal [OFFICIAL VIDEO]

2013’te yayınladıkları ikinci albümlerinde ise Lang Lang, Elton John, Steve Vai, Sky Ferreira gibi ünlü isimler de vokal ve gitarlarıyla ikiliye eşlik ettiler.

2CELLOS - Highway To Hell feat. Steve Vai [OFFICIAL VIDEO]

Yapımcılığını da üstlendikleri üçüncü albümleri Celloverse’ü 2 yıllık bir çalışma sonucu Ocak 2015’te yayınladılar.

2CELLOS - They Don't Care About Us - Michael Jackson [OFFICIAL VIDEO]

2017’de yayınladıkları son albümleri çoğunlukla film ve televizyon müziklerinden oluşuyordu. Yayınladıkları Game of Thrones jenerik yorumu YouTube’da 2 günde yaklaşık 1 milyon izlendi.

2CELLOS - Game of Thrones [OFFICIAL VIDEO]

Bir arada çok güzel işler yapan ikili, bir süredir kariyerlerine ayrı ayrı devam ediyorlar.

Günümüzde Hauser

Mozart’ın eserleri başta olmak üzere klasik müziğin öne çıkan parçalarının yanı sıra gündemde olan popüler şarkılardan film müziklerine kadar çok geniş bir yelpazede çellosu ile şarkıları yeniden yorumlayan Hauser, sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyor. Instagram ve Youtube paylaşımları ile hayranlarıyla etkileşime geçen ünlü sanatçı, çellosu ile harikalar yaratmaya devam ediyor.

YouTube kanalına kız arkadaşıyla çektiği müzik videolarını ve konserlerinden kesitleri yükleyen Hauser’in 3 milyona yakın takipçisi bulunuyor.

HAUSER and Señorita - I Will Always Love You

Türkiye’de popüler olması ise Tarkan’ın ‘Şımarık’ şarkısını çellosu ile çaldığı anları sosyal medyada paylaşması ile gerçekleşti.

Günden güne Türkiye’deki hayran kitlesini artıran dünyaca ünlü çellist, Türkiye’ye geliyor!

Çaykovski’den Lady Gaga veya Shostakovich’ten Shakira’ya kadar geniş bir repertuvarla beslenen Hauser, dünyayı kasıp kavuran dinamik bir çellist olarak anılıyor. Klasik müzik tutkusunu dinamizmiyle şekillendiren, sosyal medya platformlarında milyarlarca dinlenme ve video görüntülemesi olan Hırvat çellist, dünya çapındaki ilk solo turnesi “Rebel with a Cello” kapsamında İstanbul’da sahne alacak.  

Epifoni organizasyonuyla 18 Kasım 2023 akşamı Ülker Arena’da hayranlarıyla buluşacak olan ünlü sanatçının eşsiz konserini kaçırmamak için acele edin!