MÜZİK

Caz piyanisti Aziza Mustafa ZADEH, İzmir Konak AKM’de!

Dünyaca tanınan başarılı caz piyanisti Aziza Mustafa Zadeh, Türkiye’ye geliyor!

Piyanist, şarkıcı ve besteci kimlikleriyle tanınan Azerbaycanlı sanatçı Aziza Mustafa Zadeh, caz ve fusion türündeki eserleriyle milyonlara seslenmeyi başardı.

Avangart esintilerle süslediği parçaları ile listelerin zirvesine yerleşen sanatçının hayranları için müjdeli bir haberimiz var: Aziza Mustafa Zadeh, Eylül’de İzmir’de sahne alacak!

Aziza Mustafa Zadeh kimdir?

Aziza Mustafa ZADEH sahne adıyla tanınan Aziza Mustafazade, 1969’da Azerbaycan’ın Bakü şehrinde doğdu.

Caz-muğam müziğinin yaratıcısı olan ünlü besteci ve piyanist Azize Vakif’in ve Gürcü asıllı bir şarkıcı olan Eliza’nın kızı olan sanatçı, müzikle sarmalanmış bir evde büyüdü.

Aziza Mustafa Zadeh - Dance of Fire

Ailesinin anlattığı hikâyeye göre Aziza’nın müzik tutkusu henüz sekiz aylıkken fark edildi. Sanatçı, annesi tarafından kendisine aktarılan anıyı, verdiği bir röportajda şöyle anlattı:

‘’Babam piyanoda, insanda çok derin ve hüzünlü duygular uyandıran Şur muğamını çalıyormuş. Babam çalarken ben de ağlamaya başlamışım. Herkes bana ne olduğunu, neden ağladığımı anlamaya çalışırken annem, birden müzik ile duygularım arasındaki bağı hissetmiş.’’

Henüz küçük bir çocukken müzik, dans ve resim gibi sanatın birçok dalına ilgi duyan Aziza, ilk sahne deneyimini 3 yaşındayken yaşadı. Babasıyla doğaçlama şarkılar söyleyen sanatçı, erken yaşta tecrübe ettiği bu deneyimden sonra doğaçlama çalışmalar yapmaya devam etti. Piyano eğitimi aldı ve özellikle Bach ve Chopin gibi bestecilerin parçaları üzerinde çalıştı.

Aziza 10 yaşına girmek üzereyken çok sevdiği babasını kaybetti. Bunun üzerine annesi Eliza, müzikal kariyerini bir kenara bırakarak kızının eğitim hayatına yoğunlaştı.

Aziza Mustafa Zadeh ve profesyonel müzik hayatı

Aziza Mustafa Zadeh, 17 yaşındayken katıldığı Teloyenus Monk piyano yarışmasından birincilikle ayrıldı. Caz-muğam müziğiyle başarısını taçlandıran Aziza, yarışmanın ardından annesiyle birlikte Almanya’ya taşındı. 1991 yılında piyasaya sürülen ilk albümüne kendi adını vererek büyük bir çıkış yakaladı.

Always isimli ikinci stüdyo albümü ise en iyi Alman müzik ödülü olarak kabul edilen Sony ECHO Ödülü ile taçlandırıldı.

Böylece birçok ülkede konser verdi ve global sahalarda tanınan bir sanatçı oldu. 2007’de Contrasts II ismini verdiği albümünü sevenleriyle buluşturan Aziza, albüm çalışmalarına uzun bir ara verdi.

Aziza Mustafa Zadeh – Contrasts II - Opera Jazz (full album) 2007

Sanatçı, Mayıs 2018’de ise Azerbaycan Halk Sanatçısı fahri ünvanını almaya hak kazandı. 13 yıllık inzivanın ardından 2020 yılında Generations albümüyle geri döndü.

Başarılı müzisyen, Ekim 2022’de ise tam 14 yıllık bir aranın ardından Azerbaycan’ın başkentinde konser verdi. Azerbaycan halkı için oldukça özel olan bu konser, bugün hâlâ dillerden düşmüyor…

Aziza Mustafa Zadeh Türkiye’deki sevenleriyle buluşacak!

Caz ile uzakdoğu halk müziğini, klasik batı müziği ile harmanlayan Aziza Mustafa, güçlü sesi ve büyüleyici piyano performansıyla İzmir AKM sahnesinde olacak!

10 Mayıs Cuma akşamı, hayranlarının karşısına çıkacak olan sanatçı, ADS Global Production organizasyonu ile unutulmaz bir geceye imza atacak. Azerbaycan ezgilerinin ve batı müziğinin armonisine eşlik etmek için Aziza Mustafa Zadeh’in sahnesine davetlisiniz…

Biletlerinizi almayı unutmayın!