MÜZİK

Caz müziğin popüler durağı: Barbaros

Farklı orkestralarla ve popüler isimlerle yaptığı projelerden adını duyduğumuz Barbaros kimdir?

Barbaros & Tuluğ Tırpan ortak projesi 'A Touch of Jazz’ kaçmaz.

Barbaros  klasik müziği popüler formatlarda seyirciyle buluşturan, farklı tarzlardan müzisyenlerle ortak projelere imza atan üretken bir müzisyen. Bodrum Caz Festivali’nde Tuluğ Tırpan ile gerçekleştireceği ‘A Touch of Jazz’ projesi biletleri satışa açıldı.

Peki adını caz festivallerinde sıkça duyduğumuz Barbaros kimdir?

Opera Şan eğitimi almış ve müzik kariyerine Grup Rapsodi ile başladı. Haldun Dormen’in “müzikal workshop”larına katılarak tiyatroya da göz kırptı ama hayatı hep müzik etrafında dönmeye devam etti. Barış Manço, Leman Sam, Harun Kolçak, Nükhet Duru gibi isimlere albüm kayıtlarında ve konserlerinde geri vokal yaparak sahneye alıştıktan sonra Ajda Pekkan ve Ferhat Göçer konserlerinde konuk sanatçı olarak sesini duyurdu.

2018’de artık solo bir projeye imza atmaya karar vererek sözleri Sıla’ya ait “İki Elim Kanda Olsa” adlı tekliyi çıkarttı.

Barbaros - İki Elim Kanda Olsa

 

İkinci şarkısı Kalbimin Ankara’sı Okan Bayülgen imzalı klibiyle dikkatleri üzerine çekti.

Barbaros - Kalbimin Ankara'sı

 

Ortak projeleri de hız kesmeden devam eden Barbaros 90’lar klasiği Reyhan parçası Sevdik Sevdalandık’ı şarkının söz yazarı Zeynep Talu ile birlikte söyledi.

Zeynep Talu & Barbaros - Sevdik Sevdalandık

 

Klasik müzik ve caza da sırtını dönmedi tabi. 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali ve Akra Caz Festivali’nden iki performansı aşağıda listeleyelim. Hatırlatalım, kendisini sahnede izlemek isterseniz Bodrum Caz Festivali kapsamında Tuluğ Tırpan ile vereceği, 4 Eylül’deki konsere bilet alabilirsiniz.

20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, başladı!