MÜZİK

Büyük Bekleyiş Sona Eriyor, Red 6 Kasım’da Türkiye’de

Amerikalı alternatif metal grubu RED ile buluşuyoruz.

Tanıyalım: RED

Amerikalı rock grubu RED’in müzik yolculuğu 2002 yılında Nashville, Tennessee’de başladı. Davulcu Andrew Hendrix ve gitarist Jasen Rauch tarafından kurulan grup, bugünlerde müzik hayatına Armstrong kardeşler ve Michael Barnes ile devam ediyor.

RED’i diğer alternatif metal gruplarından ayıran özellik ne?

Alternatif rock, Christian rock ve post-grunge ve nu metal tarzlarını harmanlayarak sektöre hızlı bir giriş yapan RED, 2004 yılında Essential Records ile rekor bir anlaşma imzaladı. İlk albümlerinin yayımlandığı 2004 yılını, kariyerlerinin dönüm noktası olarak niteleyebiliriz.

Demo kayıtları ile plak şirketlerinin dikkatini çekmeyi başaran RED, iki yıllık albüm hazırlık sürecinin ardından 2006’da End of Silence adını verdikleri ilk stüdyo albümlerini piyasaya sürdü. İkinci stüdyo albümleri ise 2009 yılında geldi: Innocence & Instinct.

Birçok liste başarısına imza atan albümleri, 2007 ve 2010 yıllında En İyi Rock Gospel Albümü dalında Grammy’e aday gösterildi. Bu albümler Breathe Into Me ve Death of Me gibi birçok hit parçaya da sahip.

Red - Breathe Into Me

Ana akım medyada yükseliş

Üçüncü albümleri ile Billboard 200 listesinde 2 numaraya ulaşan RED, aynı başarıyı Release the Panic isimli dördüncü albümlerinde de gösterdi: Billboard 200’de 7 numara.

Liste başarıları ile geniş hayran kitlelerine seslenmeyi başaran RED, alternatif metal türünü dünyayla buluşturdu. 2015’te Of Beauty and Rage, 2017’de Gone ve 2020’de Declaration isimli dört albüm çalışması daha yayımladı.

Kısa, anlamlı ve hatırlaması kolay: RED

2 yıl boyunca gruba unutulmaz bir isim arayan üyelerin son kararı bugün tüm dünyanın bildiği RED oldu. Ticari marka ismi olarak tanımladıkları grup isimlerinin oldukça akılda kalıcı olduğu aşikar.

Garajda kaydettikleri demolardan müzik marketlere

2017 yılına kadar toplamda 2 milyona yakın albüm satışı gerçekleştirerek gerçek bir başarıya imza atan grup, yaşadıkları zorlukları şarkılarına aktararak hayranlarıyla da paylaştı.

Birçok tarzın kucaklaştığı şarkılar ve sert tonların altında yatan derinlik sayesinde grup bugünkü başarılarına ulaştı. Ayrıca grup Yılın Rock Şarkısı ve Yılın Rock Albümü dallarında da pek çok ödülün sahibi.

Tennessee’nin rock rüzgarları İstanbul’a geliyor.

RED İstanbullularla IF Performance Hall Beşiktaş’ta buluşmaya hazırlanıyor. 6 Kasım 2022 Pazar günü gerçekleşecek konserde Declaration isimli son albümlerine özel performanslar izleyeceğiz.

6 Kasım’a daha çok var demeyin, biletinizi tükenmeden alın! Bu eşsiz performansı kaçırmayın.