MÜZİK

Bu Konserler Anlatılmaz Yaşanır!

Bazı konserlere gidersin, müziğin sesi iç organların birbirine çarpacak kadar yüksek olsun istersin. Hoplar, zıplar, bağıra bağıra şarkı söylersin. Gece biter, ses kısılmış, yorgun düşülmüş, bünyede garip bir mutluluk ve kulakta hafif bir çınlama ile tutarsın evin yolunu.

Bazı konserlere de gidersin, müziğin sesi ne kadar yükselse o kadar yavaşlar sanki, kalp ritmin bi düzene girer, kulaklar şaşkın, içinde bi umut, yüzünde tatlı bir gülümsemeyle gırtlak yordamıyla veremediğin notaları selamlarsın. Şarkıda ne diyorsa o yerleşir ruhuna. Hüzünse hüzün, acıysa acı, aşksa aşk. Gece bitmeye yüz tutar, yarın erken kalkılacaktır, eve nasıl gidilecektir, bir kadeh daha alınsa mıdır, bütün sorular zerrelere dönüşür dimağda ve o sırada dinlenen şarkının nakaratı gibi kafiyeli kafiyeli usuldan fısıldar kulağa.

İşte bu konserlerden bahsetmek istiyorum biraz. 

Birsen Tezer diye bir kadın var bildiniz mi? Kadın kadın bir kadın. Ekseriyetle siyah giyen, notaları yiyip içen, konserlerinde caz söyledikten sonra kanunu eline alıp insanı makamlardan makamlara terfi ettiren bir kadın. 5 Nisan’ da Salon İKSV’de olacakmış diyorlar, biletleri de her zamanki gibi Biletix’teymiş, ben o kendini bilmez caz tutkunlarının yalancısıyım.

birsen_tezer

 

 

Bülent Ortaçgil var bir de. Birsen Tezer aşkın kadın sesiyse o da erkek sesidir. Birsen Tezer tatlıysa güzel bir yemeğin üstüne yenen, o da bizzat o güzel yemektir. Asla aç kalkmazsın masadan. Aşk üzerine uzun yıllar kafa patlatan bu adam çözdüğü her duygu karmaşasını 1-2 öneri veya soru cümlesiyle netliğe dönüştürür kafalarda. Kafalardan kalplere huzur akar sonra. Bir de Ayşe’yle geleyim, bir de Ali’yle geleyim diye çıkar konserden, kalabalığa karışırsın usulca. Öyle yavaş yavaş, sakin yürüyerek hem de, karşıdan gelen kalabalığa yol vererek. Bu aralar varmış konseri, “Anlamak çözmeye yetmez” gitmek lazım mutlaka.

bulent_ortacgil

 

Bazı konserler dedik, ertesi gün arkadaşlarına anlatamadığın konserler… Anlatınca komikliği kaçan espriler gibi. Yaşarken güzel olan konserler. Onlardan biri de 2 Nisan Çarşamba günü garajistanbul’ da gerçekleşecek. Hem de kalpleri daha gitmeden fetheden bir amaç için: Dünya Otizm Farkındalık Günü.  Birsen Tezer, Çiğdem Erken, Ceylan Ertem, Aylin Aslım gibi müziğin tatlı kadınlarının da aralarında yer aldığı, gelenin gideni kesinlikle aratmayacağı bir kadrosu var.

dunya_otizm_farkindalik_gunu

Yaşamak dopdoluydu, akan pınarlar gibi, inanmayanlar beklediler.

İnananlar da bu konserleri kaçırmadılar.  :)