MÜZİK

Bu Gece Sanatın Bir Parçasısınız!

Bir efsaneyi canlı dinlemeye hazır mısınız? Yapı Kredi sponsorluğunda geçtiğimiz aylarda verdiği konserinin biletleri çok kısa sürede tükenen Ithzak Perlman bir kez daha İstanbul’da.

5 ayrı dalda Grammy ödüllü, 20. ve 21. yüzyılın en iyi keman virtüözünü belgesellerde izlemeden önce bizzat dinleyebilmek kişisel sanat  tarihiniz için büyük bir şans.

Bu kadar önemli bir ismin konserine giderken insanın içinde farklı bir heyecan da oluyor. Sanat Tarihi kitaplarında okumadan önce onu canlı dinlemek, tarihin bir parçasında kendine yer bulmak gibi.

Böyle bir geceye en yakışan stil sizce de vintage değil mi? Kat kat satenler içinde, zorlama aksesuarlarla değil ama, giydiğiniz kıyafetin zamanından geliyormuşçasına doğal ve zarif.

3

Vivaldi’nin dört mevsiminde geçen bir kelebek ömrü gibi düşünün bu konseri. İncelikli, zarif ve sanki içine doğmuşsunuz gibi. Belki bir parça inci, ya da dantel eldivenler? Söylemeden geçemeyeceğim, incinin olduğu yerde başka bir mücevhere yer yok.

daniel-craig-pineapple-express-07 kopya

Böyle bir konsere topuklu ayakkabılar yakışır, aslında türüne göre kitten pump denilen kısa topuklar da, yüksekler de olur. Ama anahtar kelimemiz zarafet. Klasik bir siyah elbise ve inci kolye gelmesin aklınıza hemen. Uzun siyah bir elbise, belki saten veya ipek, üzerine siyah smokin ceket, bir kaç kat zarif ince zincirli kolyeler veya biraz büyükçe küpeler? Dudağınıza bordo veya mürdüm bir ruj, saçlarınız hafif dalgalı çok yapılı değil ama, çantanız biraz kilit pozisyon, zincirli vintage görüntüsünde bir model olabilir, aslında çok da iyi olur. Üzerinizde sizden bir parça olsun elbette, stilinizin tadını bilelim ama böyle bir gecenin büyüsünü de bozmasın.

Erkeklerin işi hep kolay gibi görünse de aslında çok daha zor. Smokinsiz bir özene ihtiyacımız var. Kol düğmelerinizin gönlünü almanız lazım, kutusundan çıksınlar, size önerim takım elbise, papyon ve kravat olmadan, sadece pantolon askısıyla mümkünse. Gri bir takım olabilir, gri ama balıksırtı dediğimiz kumaş tipi mesela, hem klasik, hem de stil sahibi, üstelik bu kumaşa pantolon askısı da çok yakışır. Askı sandığınız kadar iddialı değil, böyle bir gecede Perlman’ın kemanından daha iddialı hiçbir şey olamaz zaten. Kanvas ve jean pantolondan uzak durun, ayakkabılarınız Oxford olsun, kol düğmesi kullanıyorsanız saatiniz çok iddialı olmasa iyi olur.

Cinema For Peace Cannes 2011 - Inside - 64th Annual Cannes Film Festival

Bu gece sanat tarihinin bir parçasısınız, tadını çıkarın. Bir fotoğraf olduğunuzu düşünün, yıllar sonra o karede kendinizi gördüğünüzde tüm bu hazırlığa değdiğini anlayacaksınız.

Duygu Kömeççi