MÜZİK

One Love için zaman tünelinden geçiyoruz!

Bilirsiniz, her akım, trend, moda gelir geçer ama festivaller aynıdır; hep çiçek çocuklar, hep 60-70’lerin havası vardır festivallerde. Festival stili sezondan genelde bağımsızdır, kendi içinde farklı bir kültürü ve tarzı vardır. Özellikle genç kitlesi olan festivallere yıllardır hakim olan stil, tüm umursamazlığı, retro havası ve rahatlığı ile Boho. Hani şu kroşet elbiseler, püsküller, kısa bluzlar, rahatlığın en güzel hali.

Boho stilin çıkış noktası fazlasıyla Hippilere ait olsa da günümüzde en iyi kullananlar tabii ki Sienna Miller ve Kate Moss. Gelelim bize, ben ne zaman One Love’a katılsam, kendimi 70’lerin bir döneminde yaz yaşıyor gibi hissederim.

Peki, bizim en güzel festivalimizde biz ne giyeceğiz?

festival stili 1

One Love nev-i şahsına münhasır bir festival olarak özeni hak ediyor. Bu yaz bot giyiyoruz, hem yıllardır festival modasında göze çarptığından, hem de bu yaz yine trend listesinde üst sıralarda yer aldığından… Bir de etnik desenli elbiseler, tunikler, malum hem bu sezon, hem de önümüzdeki kış etnik desen ve çizgiler ön planda olacak.

Ne giyeceğinize tabii ki siz karar vereceksiniz ama size fikir vermek benden; Afgan tarzı salaş kıyafetler, bandanalar, saçaklar, kaftanlar etnik bir görüntü oluşturmak için kullanabilecekleriniz. Pantolon tercih ederseniz de İspanyol paça ya da “loon” pantolon denilen, dizden aşağısı aşırı bol bir pantolon ile Hippi’lere bu rahatlığı sunduğu için bol bol teşekkür edebilirsiniz.

festival - kadın stilifestival - kadın stili

Bu saydıklarım aslında sadece kadınlar için değil, erkekler de şal desenli gömlekler, eskitilmiş kotlar ile eşlik edebilirler. Erkekler için Hippi’lerden ilham almak güzel olsa da yine de bir yanınız bugünde kalsın derim, zira o dönemin kesimleri ve desenleri, her ne kadar kadınlar için zamansız olsa da, sizin için çok bulaşılmaması gereken bir dönem. Paçalarınızı kıvırabileceğiniz bir kot, altına bez ayakkabılar, incecik bir tişört ve şal desenli gömlek.

festival - erkek stili

Benden bu kadar, giyinmesi ve eğlenmesi size kalmış. One Love’da görüşmek üzere, şimdiden iyi eğlenceler!

Duygu Kömeççi