MÜZİK

Bu yazın en mutlu 10 konseri!

Çocukluğumdan beri güzel sesli kadınları dinleyip dinleyip “Benim niye yoook!” diye söylenirim. Bir kadın olarak iddia ediyorum ki; kadın dediğinin sesi güzelse varsın yemek yapmasın, temizlik yapmasın. Söyleyeceği şarkının büyüsü ile onlar oluverir ki zaten :) (Sanıyorum onların hayatının bir müzikal olduğuna inandırmışım kendimi)

Şan dersi almaya yeltenmeye kadar giden bu hayranlık hayallerde kalırken, bari güzel sesli kadınlara dair iki satır bir şey yazayım ki bu kadınları siz de bilin, hayran olun dedim. Bazıları bildiğim dinlediğim, bazılarını ise bu yazı sayesinde araştırarak öğrendiğim bu muhteşem kadınların konseri için biletler tahmin edin nerede?

 

Nouvelle Vogue – 21 Mart –Valentin
Sanıyorum öncelikle en yakın tarihte izleyeceğimizden başlamalıyım. Bu Cuma akşamı Valentin sahnesine birbirinden güzel sese sahip, kendileri de bir o kadar güzeeel, seksiii kadınları bünyesinde barındıran Marc Collin ve Oliver Libaux tarafından kurulmuş Nouvelle Vague geliyor.

 

Eliane Elias – 24 Mart – CRR

eliane_elias

Latin cazının güçlü seslerinden Eliane Elias aynı zamanda yetenekli bir müzisyen ve besteci. Brezilya‘da doğup caz ile ilgilenen bir müzisyenin içinizi nasıl kıpır kıpır yapabileceğinin en güzel örneklerinden! Gözünüzü kapatıp dinleyeceğiniz klasik caz konserleri yerine, oturduğunuz yerde hafif hafif sallanmak, piyanonun latince konuştuğunu görmek isterseniz sizi 24 Mart Pazartesi CRR’ye bekleriz.

 

Susanne Abbuehl – 26 Mart – Akbank Sanat
Progressive, avant-garde, continental caz da ne ki diyen herkes ile 26 Mart’ta Akbank Sanat’ta randevumuz var. İsviçre’nin içinden gelen Susanne Abbuehl, müzikte, özellikle caz’da; “Minimalizm nasıl olur?” bize onu dinletecek. Compass albümünde bulunan Where Flamingos Fly’ı dinlerken o minimalizm ve güzel ses size “Gitmesinler, neden gidiyorlar ki!” dedirterek, neye hüzünlendiğinizi bilmeden sizi hüzünlendirebilir, dikkat!

 
Julianna Barwick – 03 Nisan – Salon IKSV 

julianna_barwick
“Bahar geldi, bir değişiklik yapayım ve deneysel müzikler dinleyeyim” derseniz, doğru zaman ve yer: 03 Nisan Perşembe, Salon IKSV. 2011’de çıkardığı The Magic Place ile adını sanını her yere duyuran Julianna Barwick’in bana göre en değişik yanı soundscape tekniğini kullanarak müziğin dinleyici zihninde bir mekan yaratmasını sağlamak. Farklı deneyimler arayanlar buraya!

 
Iyeoka – 09 Nisan – Babylon
Benim müzik zevkim daha çok sesin ve sözlerin güzelliğine dayanır. Yani hafif bir chill-out müziğin üzerine bu ikili olursa benim için tadından yenmez. Buna en güzel örneklerden biri aynı zamanda şair olan Iyeoka, kendisi 9 Nisan’da Babylon’da!

Simply Falling - Iyeoka (Official Music Video)

 

Ellen Allien – 12 Nisan – Babylon
Berlin bizim canımız ise Ellen Allien cananımız olur! Güzel setler yapabilen kadınlar zor bulunuyor, iyi olanın da kıymetini bilmek gerekiyor. 2006’da Apparat ile beraber çıkardığı Orchestra of Bubbles’ın yeri bambaşka, haydi gençler dansa!

 
Luz Casal – 21 Nisan – CRR
Almadovar seven onu da sevdi! Piensa En Mi bizi hüzünlere boğar iken, No, no y no bütün hüznümüzü cebimize koyup kendimizi Güney Amerika’da hissetmemizi sağlıyor.

 

Belleruche – 15 Mayıs – Babylon
“Britanya’dan babam çıksa yerim” dediğimiz, canımız Brit müziğinin biz en güzel hediyelerinden Belleruche, Kathrin deBoer güzelim sesi ile mutlu ederken, Ricky Fabulous ve DJ Modest’ın müziği ile dans ettiriyor. Kuzeyli kızlar isimli şarkısı da işte burada:)

Belleruche - Northern Girls

 
Oi Va Voi – 24-31 Mayıs – Türkiye Turnesi
Ne kadar çok gelirlerse o kadar dinleriz onları. Güzel söz desen onlarda, vokal desen onlarda. Hem de bu sefer İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Gaziantep ve İstanbul’da olacaklar! Şu sözlere bakın ya, lütfen ya!

“Every time I see your face I know the love that lies and waits for me “

Oi Va Voi - Everytime

 
Katie Melua – 10 Temmuz – Harbiye Cemil Topuzlu
Kendisini ilk kez yıllar önce Nine Million Bicycles ile televizyonda duymuş, hem-men mutlu eden şarkılar listeme eklemiştim. Şimdi mutluluğun kendisi 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında bize geliyor! Açık havada püfür püfür bu tatlı kadını izlemek için tarih 10 Temmuz!

Yalnız 2014 ne kadar güzel sesli kadın konseri yapmış yahu! :)
İyi seyirler, güzel dinlemeler.