MÜZİK

Bir Anda Popüler Olan 7 Tuhaflık!

Bazen bazı şeylerin ne zaman, nasıl popülerleştiğini fark edemiyoruz bile. Bir bakmışız hayatımızın içine dahil olmuş. Bazıları uzun süre popüler kültüre hizmet ediyor, bazıları da kısa zamanda silinip gidiyor.

Bazen bir sembol, bazen bir saç stili, bazen bir şarkı, bazen bir sanatçı… Ne olduğu, hangi ülkeden yayıldığı hiç önemli değil. Bir anda her yere yayılan bu tuhaf şeyleri sizin için listeledik.

Bakalım önümüzdeki yıl hangilerini hatırlayacağız…

1-Sakal Modasında Son Çırpınışlar

renkli sakal modası

Chet Faker’la mı hayatımıza girdi yoksa hipsterlığın bir getirisi olarak mı Chet Faker hayatımıza girdi bilinmez. Ama yıllardır Karaköy’de gördüğümüz sakal modası evrim geçirmeye devam ediyor. Geçenlerde çiçek açan sakallar bu defa da parıltılara gömülmüş. Moda çekimleri için geçerli bir trend olabilir ama Türkiye’de tutmayacağı kesin.

2-Renkli saç yatağında sim bulamaç.

parlaksac

Pembe, mavi, yeşil ve şimdi de gri. Bienallerde, sergilerde ve sanat merkezlerinde bol bol görebileceğiniz renkli saçlardan daha önce bahsetmiştik. Artık renkli saçlar iyice allandı pullandı. Türk milleti olarak simlere, düğünlerden alışığız. Ama bu modayı da bağrımıza basamayacağımız kesin. :(

3-Yaşam Çiçeği ile her yerde karşılaşıyor ve anlamını merak mı ediyorsunuz?

A Head Full Of Dreams

İnsanoğlu evrim, insanlık, kozmos gibi konularda düşünmeye ve içip içip fikir beyan etmeye bayılır. Paralel evrenler, kutsal geometri, astroloji ve evren arasındaki bağ filan derken son dönemlerde mistiklerin ulaştığı nokta Yaşam Çiçeği oldu. Bu yüzden baktığımız her yerde yaşam çiçeği sembolü ile karşılaşır olduk. Evrenin tüm sembollerini içinde barındırdığına inanılan Yaşam Çiçeğinin, insanların hayatına pozitiflik kattığı düşünülüyor. Bu konuyu daha detaylı incelemek ve yaşam çiçeğine bir şans vermek isterseniz eğitimi bile var, biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

4-Her gün bir gif paylaşmazsa ölecek hastalığı

facebook gif

Facebook gif paylaşımlarına izin vermeye başladığından beri haber kaynağımız giflerle dolup taşar oldu. Anna, baba, çoluk, çocuk, akraba, Facebook listemizde kim varsa hepsi gif üstadı oldu.

5- Eskiye rağbet oldu, bit pazarına nur yağdı.

souq

Hipsterlığın kitabını yazan herkes “vintage” pazarlara akın eder oldu. Eğer Pazar günleri Karaköy Souq’a gidip “check-in” yapıp, fotoğraf çekmediysen bu piyasadan adını silerler çocuk!

 

6- Dalga dalga yayılan bir başka moda: Üçüncü dalga kahve!

kahve

Artisan kahve olayına doymadık, doymuyoruz. Bu trend bitecek gibi de durmuyor. Madem bu olayı seviyoruz o zaman işi profesyonellerden öğrenmek lazım. Bununla ilgili MSA’nın kapısını çalabilirsiniz.

7- Mandala ile tanışmayan kaldı mı?

mandala

Siz de baktığınız her yerde Mandala’lar görüyorsunuz, biliyoruz. İnsanların sezgilerini güçlendirdiğine inanılan ve herkesin tek bir merkezden geldiğini anlatan mandalalar yatak, döşek, tişört ne varsa sardı sarmaladı. İşin aslını öğrenmek istiyorsunuz buyurunuz Mandala Akademi’ye… Cahil cahil atıp tutmayalım, bu kadar popi olduğuna göre vardır bir hikmeti.

Bonus: Çok şükür flash tattoolar bitti :)

Flash-Tattoos

Bu yaz Biletix olarak flash tattoo’su olmayan kızlara festival bileti satmadık. Daha doğrusu satamadık. Çünkü herkeste vardı. Hatta gözden kaçırdıklarımız da festival alanlarında parlak dövmelerine kavuştu. Böylece hep birlikte başımız göğe erdi(!)

Popüler kültür böyle bir şey.
Hepimiz bilinçli ya da bilinçsiz bu kültürün bir parçası oluyoruz. Yenilikleri yakalamaya çalışırken aynılaşıyoruz. Farklılaşmaya çalışırken tek tip oluyoruz. Aksini düşünmek ve uygulamak imkansıza yakın.
Artık farklılıklarımızın bile aynı olduğunu kabul etmenin zamanı geldi.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Galiba popülerleşen şeyleri eleştirmek yerine kabul edip, mantığını anlamaya çalışmak en mantıklısı.

Unuttuğumuz bir akımı hatırlatmak isterseniz, yorumlarınızı bekleriz.