MÜZİK

Best of Genres Buluşuyor: Hayko Cepkin, Ceza ve Mercan Dede

Türk müziğinin başarılı temsilcileri sahnelere dönüyor: Karşınızda Best of Genres!

Kendi tarzlarında müzik listelerinin zirvesine çıkmış üç eşsiz sanatçı: Hayko Cepkin, Ceza ve Mercan Dede.

Hayko Cepkin’in muhteşem sahne enerjisi, Ceza’nın eşi benzeri bulunmayan rap yetenekleri ve Mercan Dede’nin mistik elektronik dokunuşları. Bu üçlü gerçekten de çok güçlü!

Sıradan konserlerin ötesinde bir deneyim vadeden bu muhteşem etkinlik, dinleyicilere farklı müzik türlerine yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Sanatın sınırlarını zorlayan bir buluşmaya hazır mısınız? O hâlde, etkinliğin detaylarına geçmeden önce sanatçıları daha yakından tanıyalım.

#1 Hayko Cepkin

Müzik sahnesinin asi çocuğu Hayko Cepkin. Sıradışı enerjisi ve kendine has tarzıyla dikkat çeken Cepkin, adeta notalara isyan eden bir rock yıldızı.

Türkiye’nin rock müzik sahnesine kazandırdığı eşsiz parçalarla hâlâ zirvede yer alan başarılı sanatçı, vokalleri ile kalplerde bir ayaklanma başlatıyor adeta. Ölüyorum, Fırtınam, Paranoya, Bertaraf Et ve daha niceleri. 

Hayko Cepkin - Ölüyorum

Hayko Cepkin sadece sahne performansıyla değil, şarkı sözleriyle de dünyaya isyan ediyor. Şarkılarındaki derin anlamlar, hüzün perdesinin arkasına saklanmış isyanın sesleri aslında. 2005 tarihli Sakin Olmam Lazım albümüyle müzik dünyasına adım atan Hayko Cepkin’in şarkıları, bir direniş manifestosu gibi kulaklarda iz bırakıyor.

Hayko Cepkin - Yarası Saklı (CD Rip)

2007’de Tanışma Bitti, 2010’da Sandık, 2012’de Aşkın Izdırabını…

2016’da Beni Büyüten Şarkılar albümü ve onlarca hit parça. Sahnedeki asi duruşuyla bir müzisyenden öte özgürlüğün ve tutkunun simgesi olan Cepkin, Best of Genres’in ilk ismi!

#2 Ceza

Türkiye’de rap denince akla gelen iki isimden biri: Ceza. Rap müzik sahnesine getirdiği enerji ve söz yazarlığı ile adeta bir ”kentli şair’’ olan Ceza, mikrofonla dans eden bir dil ustası.

Sokakların dilini, kendi ritmiyle harmanlayarak müziğin sınırlarını zorlayan Ceza’nın şarkıları, yıllara kafa tutan cinsten. Öyle ki Holocaust, Yerli Plaka, Gelsin Hayat Bildiği Gibi, Neyim Var ki gibi parçaları bugün hâlâ listelerin başında yer alıyor.

Ceza - Yerli Plaka (Official Video) [Yüksek Kalite]

Şarkılarıyla sokakların hikâyesini anlatan ve toplumsal sorunları cesurca ele alan Ceza, sahnedeki karizmatik duruşu ve enerjisiyle her performansını bir gösteriye dönüştürüyor.

Kendine ait bir hip-hop dünyası yaratan başarılı müzisyen, yıllar geçsede Türkçe rapin zirve isimlerinden biri olarak anılmaya devam edecek. O sadece bir şarkıcı değil, aynı zamanda toplumun sesi ve sokakların kalemi. Best of Genres buluşmasında Ceza’nın sözlerine kulak vermeye hazır olun!

#3 Mercan Dede

Müziğin sınırlarını aşan bir derviş, elektronik notaları mistik bir maceraya sürükleyen yetenek: Karşınızda Mercan Dede! Kanadalı-Türk müzisyen ve prodüktör olan Mercan Dede, geleneksel ve çağdaş müziği ustalıkla harmanlayarak dinleyicilerini zamansız bir yolculuğa çıkarıyor.

Mercan Dede - Alef

Mercan Dede, adeta notaların dilinden anlayan bir şair. Neyin nefesini, tablanın vuruşunu ve elektronik seslerin büyülü dokunuşunu bir araya getirerek bir müzik ziyafetine dönüştürüyor. Mercan Dede’nin sahnesini izlemek bir konserden çok daha fazlasına tanık olmak demek…

Her eserinde dinleyicilerini bir meditasyon seansına davet eden Mercan Dede, sufi müziğini elektronik melodilerle birleştirerek yeni bir tarza imza attı. Dünyaca ünlü bir neyzen, DJ ve besteci olan Mercan Dede, müziği bir dil gibi kullanarak farklı kültürler arasında bir köprü kuruyor.

1990’dan beri sahnelerde olan sanatçı, elektronik ritimlerle semavi melodilerin uyumunu tüm dünyaya kanıtladı adeta. Best of Genres sahnesi, Mercan Dede ile tamamladı. Artık şova hazırız!

Etkinliğe Dair Tüm Detaylar

22 Aralık Cuma gecesi, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek olan etkinlikte, müziğin farklı dallarından üç başarılı temsilci bir araya gelecek.

Görkemli performanslara imza atmaya hazırlanan sanatçılar, aynı sahnede buluşacak! Uluslararası sahnenin başarılı temsilcisi Mercan Dede, Türkçe rap müziğin yıkılmaz kalesi Ceza ve rock müziğin öncülerinden Hayko Cepkin ‘’Best of Genres’’ sahnesinde!

Bu muhteşem performansları canlı izleyebilmek için biletlerinizi şimdi alın!