MÜZİK

Ben Bunu Nasıl Duymadım Diyeceğiniz Sesler

 

Farklı tarzlarda yeni müzikler dinlemeyi seven bir dinleyici olarak Youtube’un gönlümdeki yeri ayrı. Abone olduğum kanalları şöyle bir gezdiğimde bu yaz buralara uğrayacak müzisyenleri de görünce bir liste hazırlamak istedim.  Belki bu yazıyı okuyan birileri “bunu duymamıştım” diyerek keşif sevinci yaşar.

Sia – Chandelier

Sia - Chandelier (Official Video)

Sia, Six Feet Under’ın muhteşem final bölümündeki Breath Me şarkısıyla canımızı yakan Avustralyalı bir dilber. Kendisi aynı zamanda Beyonce, Britney Spears  gibi popüler isimlere şarkılar veren  bir söz yazarı.  12 yaşındaki dansçı Maddie Ziegler’in başrolünde oynadığı Chandelier klibi de tekrar tekrar başa sarmayı hak ediyor.

Dipnot: İki titrek ses, Sia ve Adele düet yapsa paralel evrenler birbirine karışır mı?

Clean Bandit – Rather Be

Clean Bandit - Rather Be ft. Jess Glynne [Official Video]

Cambridge çıkışlı elektronik müzik grubu Clean Bandit, üniversitede klasik müzik eğitimi alıp da “biz niye ikisini birleştirmiyoruz” diyen sentez sevdalısı dört gençten oluşuyor. Dinlemesi kolay, yumuşak sesli kadın vokallerin ön planda olduğu, enstrumanlara da hakkını veren müziklerini dinlemediyseniz, buyrun bakalım.

Dipnot: Nerden taze bir ses çıksa neden hep altında İngiltere yazıyor?

Ghost B.C. – Year Zero

Ghost B.C. - Year Zero (Censored)

Şimdi burada beklenmedik bir dönüş olacak ama Ghost B.C.’yi de yazmazsam olmaz. 22 Haziran’da Hi – Voltage Festival’de izleyeceğimiz grup İsveçli ve gotik metal yapıyor. Bu iki özellik şu yazıdan da anlayacağınız gibi benim listeme girmesi için yeterli.

Dipnot: Solist abimiz Papa Emeritus II (Papa Emeritus’dan sonra tahta geçen yeni solist) fazla yumuşak sesli değil mi? Adeta satanik bir romantizmi var :)

 DIE ANTWOORD – Pitbull

DIE ANTWOORD - PITBULL TERRIER

Güney Afrikalı ikili Die Antwoord hiçbir şekilde tanımlayabileceğim bir grup değil. Kendileri müziklerine rap-rave demişler ama kimi zaman rape-rave etkisi de yapmıyor değil. Yeni klipleri Terrier de yine sıfatların kifayetsiz kaldığı bir çalışma olmuş.

Dipnot: Bu ikilinin evli ve çocuklu bir çift olması Güney Afrika aile yapısını zedeliyor mu acaba?

Steve Aoki & Angger Dimas Feat. Iggy Azalea – Beat Down

Steve Aoki & Angger Dimas Feat. Iggy Azalea - Beat Down (Official Video) (Ultra Music)

Isle Of Dreams festivalinde izleyeceğimiz Steve Aoki’yi Nicki Minaj sesli Iggy Azalea’dan doğru 3 vesaitle tanıdım. Açalım da kulaklarımıza bir “beach party” havası versin diye de sona koydum.

Dipnot: Başlığı iddialı koydum. “Bunu duymayan mı var!” yorumlarını hak ediyorum :)