MÜZİK

Ayşe Hatun Önal Şaşırtmaya Devam Ediyor!

Ayşe Hatun Önal’ın şarkılarına ve şarkılarındaki acayipliğe tam alışmaya başlıyorduk ki bambaşka bir tarzla yine kafaları karıştırdı!

Müzik piyasasına girişini hatırlayalım; “Kırıcan mı belimi?” ile hepimizi şaşırtmıştı. O zamanlar bu şarkıyı yerden yere vuranlar da vardı, “Siz onun yaptığı müziği anlamıyorsunuz” diyenler de…

Ege Çubukçu ile yaptığı “Hey DJ” düeti de en az “Kırıcan mı belimi” şarkısı kadar konuşuldu. Müzik kanallarında saat başı klibi dönüyordu da kimse sıkılmıyordu… Karşımızda bir Beyonce bir Neyo var sandık. Sevdik, bağrımıza bastık. 2005’ten bahsediyoruz arkadaşlar, o zaman moda “clubber” olmaktı.

Ege Çubukçu Ft. Ayşe Hatun - Hey DJ

Ardından elektronik müzik sevenleri hayrete düşüren bir atak yaptı ve “Sustuysam” albümüyle karşımıza çıktı! Popçuların, “clubber”ların kafalarında deli sorular bıraktı. Ayşe Hatun Önal bu defa elektronik müziğe verdi kendini. “Vayy o sound nedir arkadaş?” “Helal olsun kadına” “Albümüm alt yapısı çok başarılı” cümleleri içinde dinledik o dönemki  Ayşe’yi.

Ayse Hatun Önal - Kalbe Ben

“Kalbe Ben” şarkısının sözleri Facebook iletileri oldu, msn statüleri olarak kullanıldı. Her yerde o cümleleri okuduk;

Kalbe ben bir yol verebilsem!

Solumdan örtülü gözüm hep örtülü!

Fakat ne yazık ki “Elektronik müzik Türkiye’de tutmaz” klişesini bu albümle bir kez daha onayladık.

Ve tabii ki beklenen son!

Ayşe Hatun Önal popüler müzikte karar kıldı!

“Çak bir selam” şarkısını, Nil Karaibrahimgil şarkıları söyleyen 4 yaşındaki kız çocukları bile ezberledi.

Ayse Hatun Önal - Çak Bir Selam (Gurcell Style Mix) (Gurcell Style Mix)

Peki  her şey bu kadar mı sanmıştık? Hayır!

Ayşe Hatun durdurak bilmeden şaşırtmaya devam etti! Son olayı ise Sakin grubundan tanıdığımız Onur Özdemir ile yaptığı “Güm Güm” şarkısı.

Ayse Hatun Önal - Güm Güm ft. Onurr

Klibin altındaki yorumları okuduğunuzda şarkının ne kadar eleştirildiğini anlayacaksınız.

Bu eleştiriler Onur Özdemir’e mi? -ki kendisi “Denek Hayatım” “Edepsiz Komedya” gibi duru ve eskimeyecek şarkılara imza atmıştır- Yoksa “Kalbe Ben” gibi tadından yenmez şarkılar yaptıktan sonra şarkılarında bir daha o alt yapıyı bulamadığımız Ayşe Hatun Önal’a mı bilinmez…

Ama şarkının sözlerindeki “Şante caya guru caya guru Ganeşa” nidalarını duyduğumda biraz şaşırdığımı kendime itiraf etmeliyim. Şarkının ortasında Petek Dinçöz çıkacak ve düet yapacaklar sanıyor insan.

Sonuç olarak bu karışıklığı çözmek için Ayşe Hatun Önal’ı canlı dinlememiz gerektiğini düşünüyorum. Bakalım sahnede nasıl bir Ayşe Hatun Önal izleyeceğiz? Hazır 16 Ocak’ta sahneye çıkacakken bu performansı gidip izleyelim derim.