MÜZİK

Aşk-ı Memduh: Kalbi Kırıklara Bir Modern Aşk Terapisi

Sezonun yeni oyunlarından Aşk-ı Memduh kimsenin mükemmel olmadığını bildiği halde kusursuz erkeği arayan Canan ile yeryüzündeki bütün fobileri tek potada eriten Memduh’un mantık ilişkisini konu alıyor. Madem yalnızız, kalbimiz önceki ilişkilerimizden kırık, birbirimize derman olalım düşüncesiyle birlikteliğe başlamaları hikayenin ne kadar modern bir dille ele alınacağının habercisi zaten. Bu inceliğiyle birbirine zıt karakterlerin arasında doğan aşk hikayelerinden farklılaşıyor oyun.

 

Volkan Severcan ve Melda Gür‘ün kimyası tempoyu hep ayakta tutarken, esas kızın annesi rolündeki Nurseli İdiz‘in bol çıkışlı diyaloglarıyla da bolca güldürüyor. Canan’ın ilişkiler üzerine annesiyle dertleşmeleri ilk perdede daha muhafazakar iken, ikinci perdedeki sürpriz ile “Hani biz marjinaldik?” seviyesine çıkıyor. Belli ki yazar toplumun her kesiminden bireylerin yaşadığı aynı sorunlara verdikleri farklı yanıtları sahnelemek istemiş. Bu da Aşk-ı Memduh’u herhangi bir arkadaşınız, aileniz veya sevgilinizle izleyebileceğiniz kadar rahat bir tiyatro oyunu haline getirmiş.

Ancak Erhan Yazıcıoğlu‘nun canlandırdığı Aşk Doktoru karakteri bu akışı biraz olsun aksatıyor. Karakteri Trump’ın kostümüyle canlandırması, güncel esprilerle süslenen monologları ilginç olsa da oyunun ortasında sahneye anlatıcı olarak girip ara ara da karakterlere dahil olması kafa karışıklığı yaratıyor. Sanki bu karakterin hikayede neye hizmet ettiğine çok net karar verilememiş gibi. Yine de oyuncuların doğallıklarıyla başka türlü çok yapay gözükebilecek bazı anlar bile eğlenceli hale getirilmiş.

Aşk-ı Memduh yıllardır tiyatro sahnesinde olmanın verdiği güvenle ne oynasalar izlenecek bir ekibe sahip, güzel bir güldürü. Komedide zamanlamanın, karşılıklı ritmin ne kadar önemli olduğunu, doğaçlamanın ne kadar ustalık istediğini fark ediyorsunuz izlerken.

Sezonun en tatlı oyunlarından Aşk-ı Memduh şu anda turnede. Gülmek isterseniz biletlere buradan ulaşabilirsiniz. Kaçırmayın!