MÜZİK

Ali İhsan Varol ile Kelimelerin Inception’ı

Ali İhsan Varol “Kelime Oyunu” yarışmasıyla tanıdığımız başarılı bir televizyoncu. Kendisinin mizahi kişiliğine hazırladığı sorulardan aşikar olabilirsiniz. Yine de tek kişilik gösterisi “Etimolojik Cahil Cesareti” ile sizi oldukça şaşırtacak. Sanki yıllardır takım elbisesi ve ciddi yüz ifadesiyle sunucu koltuğunda oturan Ali İhsan Varol sivil hayata geçmiş :) Oyunbaz, neşeli, yer yer tatlı bir argo kullanan bir hikaye anlatıcısı var karşımızda.

ali-ihsan-varol-etimolojik-cahil-cesareti-3

Şovuna sahneye nasıl çıkmaya karar verdiğini anlatarak başlıyor. Etimolojiye duyduğu  merak dolayısıyla biriktirdiği çok fazla kelime öyküsü var.

Oyunun en güzel yanları:

  • Günlük dilde çokça kullandığımız sözcüklerin nerden geldiğini anlatırken Sunay Akın’a da göndermeler yapıyor. Özellikle “damacana” kelimesinin kökeniyle ilgili hikayeyi dinlemelisiniz :)
  • Halk ağzı ve şivelerde de harika bir performans sergiliyor. Garanti ediyorum, İhsan Varol’un Kıbrıs şivesine bayılacaksınız.
  • Hikayeler arasında geçişler oldukça hızlı. Bir kelimenin hikayesinden başlıyor, başka bir noktaya ilerliyoruz. Sonra beklenmedik bir anda yeniden öykünün başındayız. Yani bir kelime Inception’ı diyebiliriz :)

 

Gösteri sonrasında soruyoruz nasıl hazırlandığını sahneye çıkmak için; “Çok stand-up izledim. Zaten sevdiğim bir alan. Cem (yılmaz) abi ile yakından tanışıyorum, Türkiye’deki mizahın yaratıcılarından biri. Onun dışında yabancı stand-upcıları da izliyorum. Louis C.K. ve Ricky Gervais severek izlediklerimden.” diyor.

Cebinizde birkaç küçük kelime hikayesiyle dönebileceğiniz  “Etimolojik Cahil Cesareti” Türkiye turnesinde. Bir ucundan yakalamanızı tavsiye ederiz.