MÜZİK

Akbank Caz Festivali’nin Kaçırılmayacak Performansları

Bu sene 26.’sı düzenlenen  Akbank Caz Festivali, 12-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festival usta cazcıların yanında yeni keşfedeceğiniz yeteneklere de yer veriyor.

Hala bilet bulma şansınızın olduğu favorilerimizi listeledik.

Charenee Wade

Amerika’nın yıldız vokalistleri arasında gösterilen Charenee Wade sadece bass eşliğinde söylediği Ain’t No Such Thing As Superman parçasında bu vaadin hiç de boş olmadığını gösteriyor. Wade, 2010 yılında yayınladığı “Offering” albümünde  Marcus Miller ve  Christian McBride gibi usta isimlerle çalıştı.

12 Ekim –Sakıp Sabancı Müzesi the Seed konserine bilet al

 

Charenee Wade - Ain't No Such Thing As Superman (Acoustic Session)

 

Theo Croker

Theo Croker caz eleştirmenlerinin beğenisini kazanmış, üretken bir trompetçi ve aynı zamanda vokalist. Çin’de geçirdiği yedi yıl boyunca salsa, fusion/rock, R&B, hip-hop ve blues türlerinde de çalışmalar yaparak caz algısını genişleten müzisyen Dee Dee Bridgewater ile de sahne aldı.

14 Ekim – Babylon konserine bilet al

Theo Croker "This Could Be (For The Traveling Soul)" Live on Bside (BRIC TV) NYC

Pharoah Sanders

75 yaşındaki Pharoah Sanders, Amerika’nın en saygıdeğer caz saksafoncularından biri.  “Firavun” anlamına gelen “Pharoah” ismini profesyonel müzik kariyendeki ilk grubu The Sun Ra Arkestra döneminde kazanan müzisyen dünyanın dört bir yanındaki caz festivallerinde sahne almaya devam ediyor.

16 Ekim – CRR Konser Salonu konserine bilet al

Masayoshi Fujita

Masayoshi Fujita deneysel müzik dinleyicilerinin çok seveceği bir isim. Sanatçı caz ve elektronik tınılarını birleştirerek akustik bir enstrüman olan vibrafonu alışılmışın dışında kullanmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

17 Ekim – Akbank Sanat konserine bilet al

Masayoshi Fujita - Tears of Unicorn (Vibraphone Version)

 Selen Beytekin

8 yaşından beri piyanist çalan Selen Beytekin caz sahnesinin genç isimlerinden.  Joy FM’de hazırlayıp sunduğu radyo programı ilgiyle takip edilen genç vokalist, caz, R&B, funk, soul ve blues türleri arasında dolaştığı repertuvarı ile festivalin keşfi olmaya aday!

18 Ekim – Summart Sanat Merkezi konserine bilet al

Selen Beytekin singing and playing keys, Prince-How Come You Don't Call Me?

Tony Allen

Nijerya asıllı davulcu, besteci ve söz yazarı Tony Allen afrobeat akımının popülerlik kazandıran önemli isimler arasında.70’in üzerinde albüm kaydı yapan efsane davulcu Tony Allen festivalde, kendisine ilham olan efsane “Art Blakey’i anacak.

19 Ekim – Babylon konserine bilet al

Tony Allen - Go Back (feat. Damon Albarn) [Official Music Video] directed by Bernard Benant

 

 

Imany 

“Sous Les Jupes des Filles (Fransız Kadınları)” filmine yaptığı bestelerle 1,5 milyona yakın sinemasevere ulaşan Imany sesiyle büyülüyor. Şarkılarında aşktan kadın hakları mücadelesine, iklim değişikliğinden siyasi mücadelelere kadar pek çok konuya değinen sanatçı şarkılarının remiksleriyle elekronik müzikseverlere de ulaşıyor.

 

 

21 Ekim – Volkswagen Arena konserine bilet al

 

Ediz Hafızoğlu

Türkiye’nin en yetenekli, en üretken davulcularından Ediz Hafızoğlu göz bebeği Nazdrave albümüyle sahnede!  Konserde sahneye çıkacak vokalistler Jülide Özçelik, Elif Çağlar ve Ülkü Aybala Sunat da heyecanı ikiye katlıyor. Kaçırmayın!

19 Ekim – Moda Sahnesi konserine bilet al 

Ediz Hafızoğlu "Nazdrave" feat. Elif Çağlar Muslu - Teselli (Canlı Performans)

 

Temiz/ Tırpan /Herreros

Farklı tarzları sahnede buluşturmayı seven üç önemli müzisyen, türler ötesi bir performans için bir araya geliyor. Vurmalı çalgılar üstadı olan öncü müzisyenlerden Okay Temiz, deneysel proejeleriyle tanıdığımız piyanist ve besteci Tuluğ Tırpan’a Kolombiyalı bas gitarist Juan Garcia-Herreros eşlik ediyor.

22 Ekim – CKM konserine bilet al

Timuçin Şahin

Gitar stili ve bestelerinin özgünlüğüyle dinleyicinin müzikal algısına farklı bir boyut getiren Timuçin Şahin, çalışmalarına New York’ta devam ediyor. Greg Osby, Randy Brecker, Mike Manierie, Robin Eubanks gibi günümüz cazının önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği konserler gerçekleştiren müzisyen yeni albümü Inherence’den şarkılar seslendirecek.

22 Ekim – Akbank Sanat

Timuçin Şahin Quintet - Inherence [ Inherence © 2013 Kalan Müzik ]

 

Orkesta Mendoza

Festival mambo ile kapanıyor! Big Band Mambo geleneğini yaşatan “Orkesta Mendoza”nın dünyanın farklı birçok köşesinde performanslar veren orkestra için eleştirmenler “punk’ta Sex Pistols neyse mamboda Mendoza odur” diyor.

Orkesta Mendoza - Caramelos

 

22 Ekim – Babylon konserine bilet al