MÜZİK

Kayıp Aranıyor! Nerede Bu Pop Yıldızları?

Ke$ha

Ke$ha - TiK ToK (Official HD Video)

Nerden Tanıyoruz: Tik Tok  ile 2009’da dans pistlerine hızlı bir giriş yapmıştı. Die Young, Blah Blah Blah ile hit şarkılar üretmeye devam etti. Hatta 2014 Mayıs ayında Türkiye’de bir konser verecekti ancak konser iptal oldu.

Ne Olmuş: 2014 yılında yapımcı Dr.Luke’u kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle dava eden Ke$ha’nın davayı kaybettiği geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sony ile yaptığı anlaşma gereğince dava süresince müzik yapamayan Ke$ha şimdilerde müzik dünyasından silinme korkusu yaşıyor. Dr.Luke ile çalışmayı reddettiği için yeni bir albüm çalışması da zora giren Ke$ha’nın başka bir firmayla çalışması da olası gözükmüyor. Bu aralar Demi Lovato, Taylor Swift’in de desteklediği  Ke$ha’yı müziğe geri kazandırma kampanyaları umarız iyi sonuç verir.

JoJo

Nerden Tanıyoruz: JoJo 8 yaşında müziğe başlayıp 12sinde ilk albümünü yapan bir pop yıldızı. Get Out şarkısını dinleyince bu atarlı ergen hallerini hemen hatırlayacaksınız.

Ne Olmuş: Kariyerine bakıldığında bir Britney Spears olmaması için hiç bir sebep yokmuş gibi  duruyor. Ancak yasaların müsade ettiğinden daha uzun süreli bir kontrat yapmak isteyen plak şirketine açtığı davayla birlikte müzik hayatında büyük bir duraklamaya girdi. Lehine sonuçlanan dava sonrası geçtiğimiz yıl müziğe geri döndü.

 

Nelly Furtado

Nelly Furtado - I'm Like A Bird (Official Music Video)

Nerden Tanıyoruz:  Nelly Furtado “I’m Like A Bird” şarkısındaki cıvıl cıvıl halleriyle tam bir genç yıldızdı. Sonrasında Timbaland ile birlikte yaptığı R&B şarkılarıyla da bolca dans ettirdi bizi.

Ne Olmuş: 2012 yılından beri albüm yapmıyor. “Ben zaten hobimi kariyere dönüştürmüştüm şimdi tekrar hobi olarak yapıyorum.”diyor.

 

Natasha Bedingfield

Natasha Bedingfield - Unwritten (Official Video) (as featured in Anyone But You)

Nerden Tanıyoruz:  Unwritten ile 2005 senesinde dilimize dolanan şarkılar yapan Grammy ödüllü yıldız zamanının Taylor Swift’iydi denilebilir.

Ne Olmuş: En son Yeni Zelanda’nın The X Factor programına jüri olarak katıldı. Hala dördüncü albümü üzerine çalışıyor.