MÜZİK

Festival olayına hazır mısın? Emin misin?

Malumunuz bu hafta sonu İstanbul’da festival bolluğu yaşanacak! Hatta bu hafta sonunu takiben, yaz boyunca festivale, müziğe, doğaya, yeşile doyacağız dostlar.

Baksanıza şu listenin güzelliğine :)

Maşallah diyelim ve  festivaller hakkında kulağımıza küpe olması gerekenleri bir kez daha hatırlayalım. Sonra vay efendim ben unuttum, günüm ziyan oldu, festivalde şöyle zorluk yaşadım demeyin!

1-Festivale gideceğin arkadaşını iyi seç.
Kimsenin özel hayatına karışmak istemeyiz ama biz yine de üzerimize düşeni yapalım. Festivaller her yiğidin harcı değildir. Yanında hiçbir şey beğenmeyen mız mız bir arkadaşını götürürsen pek eğlenemezsin sevgili müziksever.

2-Güneş gözlüğü
Güneş gözlüğünü takmadan dışarı adımını atmayan insanlar, festivallere giderken o gözlüğü unutuyor. Yapma canım kardeşim, sen sen ol güneş gözlüğünü unutma!

gozluk

 

3-Peki ya şapka?
Vallahi bu önerimiz stil için değil. Tek dileğimiz başınıza güneş geçmesin. Festivalde check-in yaptıktan bir gün sonra hastanede serum yerken selfie çekmeni hiç istemeyiz.

sapka

4-Güneş kremi
D vitamini almak iyi güzel. Zaten festivalin amacı biraz da güneşe doymak. Ama atmosferin durumunu göz ününde bulundurmayı ve güneş kremini çantana  atmayı unutma.

gunes yanigi

5-Yol haritanı önceden belirle
O güzelim festivalin işkenceye dönüşmemesi için, önceden planını yap. Arabayla mı gideceksin? Nereye park edeceğini, dönüşte o arabayı kimin kullacağını iyi hesapla. Toplu taşımayla mı geleceksin? O zaman akbilini doldur. :) Festival alanına gidip-gelen servislerin saatlerini ve yerini at hafızaya.

6-Kesici, delici aletlerden uzak dur
Ne alaka diyeceksiniz ama biz yine de hatırlatalım. Sonra kapıda teslim etmek zahmetli oluyor. Kimsenin kılına zarar gelmesin.

7-Çantaya nevale atmıyoruz güzel arkadaşım
Bu duruma uygun bir mani yazalım hemen:

Çantaları yiyecek-içecekle dolduran niceleri,
Kapıdaki görevlilere kaptırdı o nevaleyi.

nevale

8-Dedeye sahip çıkalım
Özel eşyalarınız, telefonunuz, cüzdanınız vs festivalden sonra da lazım olacak. Dolayısıyla onlara sıkaca sarılalım, hiç bırakmayalım :)

9-Yağmur berekettir yahu
Yağmurdan korkmak da nesi? Her ihtimale karşı sen al yağmurluğunu at çantana. Bunca yıllık festival tecrübemize dayanarak söyleyelim; yağmur yağdığında herkes daha çok eğleniyor.