MÜZİK

27. İstanbul Caz Festivali başlıyor!

27. İstanbul Caz Festivali, Türkiye caz sahnesinin yıldız isimlerini bir araya getirdiği programını İstanbul dışına taşıyor. Nasıl mı?

Festivalin biletleri satışta!

27. İstanbul Caz Festivali, salgın nedeniyle ertelendikten sonra aldığı kararla 2-14 Eylül tarihlerinde İstanbul dışına taşan programıyla geri geliyor! Festival bu sene açık hava mekanlarının yanı sıra çevrimiçi platformlar üzerinden yapılacak konser yayınlarıyla tüm Türkiye’ye ulaşacak. Müzisyen ve müzik sektörü emekçilerini desteklemek ve kültürel faaliyetlerin sürekliliğini sağlayabilmek amacıyla yola devam eden festival tam 45 gün boyunca müzikseverleri caz ile buluşturacak.

İstanbul Caz Festivali biletleri satışta!

Festivalin bu sene bambaşka bir hedefi de var. Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması başlığı altında üç günde gerçekleştirilecek sekiz konser, festival izleyicisiyle beraber dünyanın önde gelen festival ve etkinliklerinin yöneticileri tarafından da takip edilecek. Projenin amacı başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanından çok sayıda uluslararası müzik profesyoneline Türkiye’deki müzik gruplarını tanıtmak.

Festival kapsamında gerçekleştirilen konserlerin tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Selen Gülün Quintet feat. Sibel Köse & Ece Göksu

2 Eylül Çarşamba 21:30, Swissotel The Bosphorus

Festival Türkiye’de caz müzik dendiğinde akla gelen isimleri bir araya getiren bir konserle başlıyor. Besteleriyle dünyaya açılan piyanist Selen Gülün’ün öncülüğünde bir araya gelen ekipte Barış Doğukan Yazıcı, Serhan Erkol, Kağan Yıldız ve Ferit Odman yer alıyor. Vokallerde Sibel Köse ve Ece Göksu da eklenince ortaya çıkan bu all-star kadro uzun zamandır canlı müzik dinlemeyen caz severlerin gözlerini yaşartacak.

Hazırlık için Ece Göksu’nun sesinden It’s All Right With Me:

Ece Göksu - Concert 12 (İKSV 22. Caz Festivali) 2015

Baba Zula // Make Mama Proud

Vitrin Geceleri – Dünyaya Seslenen Ritimler, Vitrin’in En Yükseği

7 Eylül Pazartesi 20.00, Feriye

Baba Zula sahnede 20. yılını geride bırakırken hala yepyeni bir grup kadar genç ve taze. Uzun zamandır sahneye çıkmadıkları için de enerjilerinin tavan olması muhtemel. Sosyal mesafe kurallarının dikkate alındığı konserde bu seferlik halay olmayacak ancak kendi alanınızda dans edebilirsiniz! Ayrıca aynı gece sahne alacak İstanbul çıkışlı Rock grubu Make Mama Proud ile tanışmadıysanız Burning Witches ile konsere hazırlanabilirsiniz.

Make Mama Proud - Burning Witches

Ayyuka // Pitohui // Yasak Helva

Vitrin Geceleri – Anadolu’dan Saykedelik Yorumlar

8 Eylül Salı, 18.30, Feriye

Şahsına münhasır müziği ile canlı müzik dinlemenin en güzel yanlarını sahneye taşıyan saykodelik grup Ayyuka, Maslak Halayı albümü ile sizi tek kişilik, sosyal mesafeli halaya davet ediyor. Albüme adını veren şarkıyla gecenin hissiyatına hazırlanabilirsiniz.

 

Islandman // Tuğçe Şenoğul // Guguo

Vitrin Geceleri – Festivalden Elektronik Sesler Yükseliyor

9 Eylül Çarşamba, 18.30, Feriye

Festivalin bu yılki son Vitrin Gecesi, yerli elektronik tınılara adandı. Gotik ve bir o kadar da nostaljik tarzıyla sahnede güzel bir karanlık yaşatan Tuğçe Senoğul gecenin açılışını yapacak.Ardından sahne prodüktör Tolga Böyük’ün bağımsız müzik projesi Islandman’in. Dans müziği konusunda yeteneklerini kanıtlayan ve ilk teklileri Ağıt’la dünyaya açılan topluluk, şamanik tınıları elektronik müzikle buluşturuyor.

Geceye hazırlık için:

Tuğçe Şenoğul - Kaptan

Kardeş Türküler ve konuklar Tuluğ Tırpan & Elina Duni // Andalusia Trio

Buraların Şarkıları: Kardeş Türküler

10 Eylül Perşembe, 20.00, İstanbul Açık Hava Gösteri Merkezi Kuruçeşme

Hayko Cepkin ile yaptığı muhteşem senfonik konserden sonra Tuluğ Tırpan bu defa Kardeş Türküler ile ortak bir projeye imza atıyor. Arnavut besteci ve şarkıcı Elina Duni’nin de dahil olduğu gece farklı coğrafyaların müziklerini aynı sahnede buluşturarak kutuplaşmaya meydan okuyor. Tam anlamıyla orijinal bir Kardeş Türküler deneyimi bizi bekliyor.

Konserin öncesinde Ev Dinletileri serisinde Candan Erçetin ile yapılan Kardeş Türküler kaydı ile kulakların pası silinebilir.

Kardeş Türküler & Candan Erçetin - Ev Dinletileri

Bilal Karaman’s MANOUCHE A LA TURCA feat. Muhammed Yıldırır & Ramazan Sesler// Büşra Kayıkçı

Manouche Cazı, Alaturka ile Buluşuyor

11 Eylül Cuma, 20.00,  İstanbul Açık Hava Gösteri Merkezi Kuruçeşme

Türkiye’nin en yetenekli gitarist ve bestecilerinden Bilal Karaman MANOUCHE A LA TURCA grubuna öncülük ediyor. Topluluk, Fransız Gypsy cazını tanıdık melodilerle harmanlayan müziği ile cazseverlerin beğenisini kazandı.

Konserden önce pratik için: Nihavend Sirto

Jülide Özçelik // Bilge Günaydın Quintet  “Daydream”

Anadolu Hikâyeleri, Caz Melodileri

14 Eylül Pazartesi, 20.00, The Marmara Esma Sultan Yalısı

Kadife gibi sesiyle, türküleri caz formunda seslendiren Jülide Özçelik, “insanların huzur bulacağı, sakinleşeceği bir yer” olarak anlattığı Nefes albümüyle festival sahnesinde! Özçelik’e yerli caz müzik sahnesinin sevilen isimleri Cem Tuncer, Ediz Hafızoğlu, Efecan Tuncer, Ercüment Orkut enstrümanlarıyla eşlik edecek.

Konser öncesinde,” şu üç günlük dünyada, zorlukla hep seni buluyor sanma” diyerek moral aşılayan Umut şarkısı güzel gider.