MÜZİK
21. Yüzyılın En Parlak Dolunayında Dinlemeniz Gereken Parlak Şarkılar
Sosyal medyada mutlaka karşınıza çıkmıştır, bu akşam yüzyılın en parlak dolunayını nam-ı diğer Supermoon’u göreceğiz. Nasa’nın açıklamasına şuradan ulaşabilirsiniz. Ay, 1948’ten beri ilk kez Dünya’ya bu kadar yaklaşıyor. Dolunay bu gece gökyüzünde normalden %14 daha büyük ve %30 daha parlak gözükecek. Bir benzerini ancak 2034 yılında deneyimleyeceğiz. Dün gece çekilmiş fotoğraflara buradan bakabilirsiniz.
Ekolojik olarak en büyük etkisi okyanuslardaki gel-gitler. Fakat bir de bunun astrolojik etkileri var. Astrolojiyle yakından ilgileniyorsanız Dolunayların bitirmek, sonlandırmak ve tamamlamakla ilgili olduğunu biliyorsunuzdur. Eğer Astroloji ilginizi çekmiyorsa o zaman Lars Von Trier’in “Melancholia” filmini izleyerek, gezegenler arasındaki manyetik çekim alanlarının insan bedeni üzerindeki etkileri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Boğa burcunda gerçekleşecek bu güçlü Dolunay için size bir kaç şarkı önereceğiz. Bu gece gökyüzüne bakıp parlak dolunayı gözlemlediğinizde, fon müziğiniz bu şarkılar olsun…
1 – Beethoven- Moonlight Sonata
İşin içinde gökyüzü, dolunay ve ay ışığı varsa bu listeye mutlaka Ludwig Van Beethoven imzasıyla başlamalıyız. Ayışığı Sonatı’nı dinlemek için daha uygun bir akşam olabilir mi?
2 – Claude Debussy – Clair de Lune
Fransız besteci Calude Bebussy’nin en leziz eseri “Ayışığı” da bu akşamın eşlikçisi.
3 – Lambert – Stay In The Dark
Lambert piyanonun başına geçip, dinleyenleri hipnotize eden bir yetenek. Bu şarkısı da tam dolunay eşlikçisi. Dilerseniz onu 26 Kasım’da canlı dinleyebilirsiniz. Biletler bu linkte.
4 – Lana Del Rey – Young and Beautiful
Klasik müzikten tuhaf bir geçiş olacak ama Lana Del Rey’in bol kemanlı şarkısı da dolunay için uygun. Sonuçta bu şarkıda meleklere kanallık edilen yeni bir çağdan bahsediyor.
5 – Nouvelle Vague – Dance With Me
Bu büyüleyen ses ve şarkı sözlerindeki metaforlar meditasyon etkisi yaratabilir.
https://youtu.be/1boeQ9zoF-s
6 – Tame Impala – New Person, Same Old Mistakes
Ne demiştik? Dolunay, bitirmek ve sonlandırmakla ilgiliydi. Sürekli tekrarladığınız hatalarınız varsa, bu akşam onları karanlığa gömebilirsiniz. Bu şarkıyı son ses söylemek de sizi cesaretlendirebilir.
7 – Leonard Cohen – You Want It Darker
Karanlık demişken, geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz ünlü isim Leonard Cohen’in dumanlı sesi ve onun bu büyüleyici şarkısı da dolunaya çok yakışır.
8 – The XX – Intro
Bu şarkıyla 2009 yılından beri tüylerimizi diken diken etmeyi başaran The XX, içimizdeki yoğun ve karmaşık duyguların müziğini yapıyor aslında. Hatta onların XX albümü baştan son Supermoon’un fon müziği olabilir.
https://youtu.be/3gxNW2Ulpwk
Eklemek istediğiniz şarkılar olursa, yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz!