MÜZİK

1907 30. Yıl Konseri: Fahir Atakoğlu & Mor ve Ötesi

1907 Fenerbahçe Derneği'nin 30. yıl kutlamasına hazır mısınız?

1907 Fenerbahçe Derneği, Mor ve Ötesi & Fahir Atakoğlu’nu ağırlıyor. Türkiye’nin sevilen müzisyenleri Fenerbahçelilerle derneğin 30. yılını kutlamak için hazırlanıyor. Bu özel kutlamada konukları pek çok sürpriz bekliyor.

1907 Fenerbahçe Derneği

1992 yılında kurulan 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kurucular koltuğunda Fenerbahçe camiasından iş insanları ve yöneticiler oturuyor. Yenilikçi ve çağdaş bakış açısıyla spor kulübüne destek veren Fenerbahçe Derneği’nin güncel başkanı ise Rıfat Perahya. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne hizmet etmek amacıyla kurulan dernek, 30 yıl boyunca pek çok projeye imza attı. Kulübü ileriye taşımayı hedefleyen derneğin ses getiren projelerinden biri 2016 yılında kurulan e-spor takımı. 1907 Fenerbahçe E-spor ismini alan takım, Türkiye’nin en iyi e-spor takımları arasına girdi. 100’den fazla ekibiyle turnuvalarda yer alan Fenerbahçe E-spor, 2022’de Fenerbahçe Spor Kulübü’ne devredildi.

Kulüp için uygulanabilir ve sürdürülebilir stratejiler geliştiren 1907 Fenerbahçe Derneği, tesisleşme ve şirketleşme konularında da büyük adımlar attı. Fenerbahçe Spor Kulübü’nü dünya standartlarına taşımayı hedefleyen dernek; kulüp ambleminin tescillenmesi, Fenerium’un kurulması ve VIP bilet satışlarının açılması gibi pek çok projenin de sahibi. Ayrıca dernek çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de etkin rol oynayarak özellikle eğitim alanında öğrencilere maddi-manevi destek sağlıyor. Gelenekselleşmiş Anıtkabir ziyaretleri, Asr-ı Fener arşiv çalışması, 1907’li Saatler sohbet toplantıları ve Fener Sahada mobil uygulaması derneğin yürüttüğü diğer popüler projeler arasında. Projelerin yanı sıra Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi branşı olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının idari ve mali sorumluluğu da derneğe ait. 2022-2023 sezonunda, Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın mücadelelerini siz de yakından takip edebilirsiniz.

Fahir Atakoğlu & Mor ve Ötesi

Türk besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu, senfonik eserleri ve film müzikleriyle ülkemizin en değerli sanatçılarından biri. Caz alanında başarılı çalışmalara sahip olan sanatçı, birçok uluslararası ödülün de sahibi. MFÖ, Sertab Erener ve Sezen Aksu gibi pek çok isimle çalışan Fahir Atakoğlu, kariyerinin 25. yılında Istanbul in Blue albümü ile 3 dalda Grammy ödülüne aday gösterildi. Yaptığı belgesel müzikleriyle global başarısını kanıtlayan Fahir Atakoğlu; Muhteşem Yüzyıl, Eyvah Eyvah, Ayla ve Aşk Sana Benzer gibi birçok ünlü projenin müziklerini de yaptı.

Türkiye’nin en ünlü rock grupları arasında yer alan Mor ve Ötesi, müzik serüvenine 1995 yılında başladı. Şimdiye dek yayımlanmış 8 albümleri bulunan grubun güncel üyeleri şu şekilde: Vokalde Harun Tekin, basta Burak Güven, gitarda Kerem Özyeğen ve davulda Kerem Kabadayı.

Bir Derdim Var, Oyunbozan, Cambaz ve Araf gibi hit parçalarıyla çalma listelerimizin vazgeçilmezi olan MVÖ, Deli isimli parçalarıyla 2008 Eurovision Şarkı Yarışması’nı 7. olarak tamamladı. Son yıllarda ‘’Mor ve Ötesi Senfonik’’ projesiyle yeniden gündeme gelen grup, Avrasya Filarmoni Orkestrası ile yürüttüğü projeyi bu kez Fenerbahçe Derneği için sergileyecek. Dinleyiciler Mor ve Ötesi ve Fahir Atakoğlu’nu ilk kez aynı sahnede izlemenin heyecanını yaşayacak.

Bu Kez Sahada Değil Sahnede Buluşalım!

Fahir Atakoğlu & Mor ve Ötesi 1907 Fenerbahçe Derneği için sahnede!

24 Kasım Perşembe günü Çağla Şikel’in sunumuyla renklenecek kutlamanın ev sahibi Ülker Spor ve Etkinlik Salonu. Avrasya Filarmoni Orkestrası ve Şef Orçun Orçunsel eşliğinde gerçekleşecek olan törenin açılış konuşması ise ünlü komedyen Cem Yılmaz’a ait. 1907 Fenerbahçe Derneği’nin 30. yılını kutlamaya hazırlanan Fenerbahçeliler, bu özel gece için geri sayıma başladı.