minimaster

Türkiye’nin İlk Süper Kahramanı: Tozkoparan İskender Müzikali

Tarihi, fantastik ve macera türlerindeki Türk yapımı televizyon dizisi Tozkoparan İskender, bu kez tiyatro sahnesine konuk oluyor.

Ocak 2021 tarihinde TRT’de yayımlanmaya başlayan Tozkoparan İskender, 2018’de ekranlara gelen Tozkoparan’ın devam dizisi.

3 sezon boyunca izleyici karşısına çıkan dizi, 55. bölümüyle final yapma kararı aldı. Tozkoparan İskender adıyla devam eden hikaye, Tozkoparan mirasını korumak için zamanda yolculuk yapan Salih ve Fikri’nin yaşadıkları serüvenleri konu alıyor.

Tozkoparan İskender Aslında Kim?

Tozkoparan İskender, Osmanlı döneminde yaşamış ünlü bir Türk okçu olarak biliniyor. Yaşamı hakkındaki bilgiler belirsiz olsa da kırdığı rekorlarla Türk okçuluk tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başarmış. Yavuz Sultan Selim’e İran ve Mısır seyahatlerinde eşlik eden İskender Bey, kuvveti ile dört bir cihana nam salmıştır.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok şehri gezen Tozkoparan İskender, gezdiği şehirlerde 10 farklı rekor kırmıştır. Gündoğusu havasıyla atılan Akrurı Menzili’ndeki 1281,5 gez ile en uzun rekoruna ulaşmıştır. 846 metrelik bir mesafeye işaret eden bu atış, dünya rekoru olarak tarihe geçmiştir. Yiğitliğinin konu olduğu efsanelerle günümüze kadar ulaşan Tozkoparan İskender’in uyurken sol kolunun üzerine yatmaması için başında iki kişinin beklediği anlatılır.

İki farklı televizyon dizisine ve iki filme konu olan İskender Bey, Yasemin Doğan’ın Tozkoparan isimli romanına da hayat verdi. Tozkoparan’ın konu edildiği son proje ise dizi oyuncularının rol aldığı Tozkoparan İskender Müzikali.

Tozkoparan Bu Kez Tiyatro Sahnesinde!

Türkiye’nin ilk süper kahramanı Tozkoparan İskender Poll Production, Fotoroman Film Yapım ve TRT ortak yapımıyla sahneye taşınıyor. Tozkoparan İskender dizisinin başarılı oyuncularını kadrosunda barındıran müzikal, bu kez yepyeni bir macerayla seyirci karşısına çıkıyor. Görevini tamamladıktan sonra kendi zamanına geri dönen Tozkoparan, yaşanacak bir felaketi önlemek için tekrar zaman yolculuğu yapıyor. Türk tarihinin en ünlü kemankeşi olan Tozkoparan İskender, geleneğini korumak için “zaman gezgini” kimliğine bürünüyor. Bu kez 2073’e ışınlanan kahramana gelecek seferinde yakın dostlarından oluşan Mavi Ay ekibi eşlik ediyor.

Selin Arapkirli’nin yazdığı ve Banu Çiçek’in yönettiği müzikalin müzikleri Ceyhun Çelikten’e ait. Oyuna büyüleyici bir hava katan koreografi ise Türkiye’nin en büyük dans oluşumu Anadolu Ateşi tarafından hazırlanıyor. 60 dakika ve tek perde sahnelenen oyunda seyircileri gerçek anlamda zaman yolculuğuna çıkaran dekor ve kostümlerse Candan Günay’ın tasarımı.

5 Şubat’a kadar seyirciyle buluşacak olan Tozkoparan’a yeni macerasında TİM Show Center ev sahipliği yapacak. Bu sömestrda Tozkoparan’ın hikayesine eşlik etmek için biletlerinizi almayı unutmayın…