minimaster

Küçük Prens: Bir Dostluk Hikâyesi

Küçük Prens’in ilham veren öyküsü, 360°’lik büyüleyici bir deneyime dönüşüyor!

Dünyanın en çok okunan kitaplarından biri olan Küçük Prens, Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry’nin ellerinden çıkan masalsı bir dünyayı anlatıyor aslında.

İlk kez 1943 yılında yayımlanan kitap, bugüne dek sayısız formatla buluştu. Beyaz perdeden tiyatro sahnelerine taşınan bu büyüleyici hikâye, bu kez dijital dünyayla tanışıyor…

Küçük Prens’in kısa tarihi

Sahra Çölü’ne çakılan bir pilotun, Küçük Prens ile karşılaşmasıyla şekillenen hikâye, çocukların gözünden yetişkinlerin dünyasını aktarıyor. 27 bölümlük hikâye dizisinde ülkesinden ayrılıp farklı gezegenleri gezen Küçük Prens, her ziyaretinde yetişkinliğin farklı bir yüzüyle tanışıyor. Küçük Prens, dünyadaki yetişkinlerin materyalizmi ve yüzeyselliğiyle karşılaşırken, en değerli şeylerin gözle görülmeyen kalplerimizde ve ilişkilerimizde olduğunu öğrenir.

Hikaye, Küçük Prens’in Dünya’ya dönüşüyle sona ererken, onun masumiyeti ve bilgelik dolu sözleri okuyucuya insan doğasının derinliklerine dair düşündürücü bir yolculuk sunar… Otorite, iletişimsizlik, umutsuzluk ve kendini beğenmişlik gibi çeşitli duygu durumlarını aktaran kitabın çizimleri de yazara ait.

Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden ölümsüz bir eser kaleme alan Exupéry’nin gerçekte bir pilot olması ise oldukça ilgi çekici. Hikâyenin temelleri de buraya dayanıyor aslında. 1935’te hız rekoru denemesi yaparken tam da öykünün geçtiği yere, Sahra Çölü’ne düşen yazarın eserini bu anıya dayandırdığı düşünülüyor.

İlk kez Nisan 1943’te yayımlanan Küçük Prens, bugüne dek 200’den fazla dile çevrildi. İlk Türkçe çevirisi ise 1954 yılında yapıldı. Tam 12 kez beyaz perdeye taşınan eser; tiyatro, opera ve müzik gibi farklı alanlara da ilham oldu. Sırada dijital dünya var!

Küçük Prens: Bir Dostluk Hikâyesi

Küçük Prens’in coğrafyaları ve takvimleri aşan öyküsü, dijital dünyanın büyüsüyle yeniden sanat tutkunlarının ve çocukların beğenisine sunuluyor. 360°’lik bu deneyimde seslendirmeyi Türk oyuncu Kenan Ece üstleniyor…

Küçük Prens: Bir Dostluk Hikayesi 19 Ocak'tan İtibaren Fişekhane'de!

45 dakikalık ilham verici macerada animasyon sanatının sınırları zorlanıyor adeta. Küçük Prens, bu kez de her zaman olduğu gibi sadece çocukları değil, yetişkinleri de etkilemeyi başarıyor. Son teknolojiler kullanılarak yeniden biçimlendirilen hikâye, Illusionist Dijital Art Studio tarafından yaratılıyor.

Bükreş ve Dubai gibi şehirlerde düzenlenen dijital gösteri, ülkemizde ilk kez Antalya’ya taşınmıştı. Konuklarından büyük alkış toplayan ‘’Bir Dostluk Hikâyesi’’, modern adaptasyonu ile bu kez Fişekhane Galeri Alanı’nda!

4-25 Mayıs tarihleri arasında Fişekhane’den yeni gezegenlere kapı aralayacak olan dijital gösteri için sayılı gün kaldı.

Exupéry’nin ölümsüz eserini dijital pencereden yeniden keşfetmek için İstanbul’un sanat merkezine davetlisiniz.

Biletlerinizi almayı unutmayın!