minimaster

Bir Aile Tiyatrosu: Hayalbaz Kaşifler

Sonsuz bir hayal gücüne hazır olun: Hayalbaz Kaşifler'i mercek altına alıyoruz!

Sadece hayal et! Uçurtmalar, korsanlar, tılsımlar, kraliçeler, süper kahramanlar, ejderhalar ve hatta balinalar. Bu masalda başrol, hayal gücünüz…

Kağıt kuklalardan gölge oyunlarına, eğlenceli şarkılardan tekerlemelere kadar konuklarını adeta masallar diyarına davet eden Hayalbaz Kaşifler, sihri seven herkesi sahnesine davet ediyor.

Çok yakında şehrinizde!

Oyunun Perde Arkası

50 dakikalık bir aile tiyatrosu olarak hazırlanan Hayalbaz Kaşifler, 3 yaş ve üzeri tüm izleyici kitlesi için uygun.

Oyunun yazar ve yönetmen koltuğunda Derya Yıldırım oturuyor.  İzleyenleri adeta masallar diyarına götüren dekor ve kostüm tasarımları ise Müge Doğan‘a ait. Farklı diyarlardan sesler duyduğunuza emin olacağınız oyun müzikleri ise Samet Önder Kök’ün ellerinden çıkıyor. Hareket düzeni Esra Yurttut’a, ışık tasarımı Uğur Aksu’ya ve afiş tasarımı ise Öykü Akarca’ya emanet.

Hayalbaz Kaşifler’in bir hayli kalabalık olan oyuncu kadrosu ise şöyle: Fatih Koyunoğlu, Buğra Ağalday, Buse Demirel, Eren Dinç, Damla Makar ve Utku Öcal. Konuklarını farklı diyarlarda kısa bir gezintiye çıkaran oyunun sanat danışmanı ise Emrah Eren. Hayalbaz Kaşifler’in perde arkasında oldukça kalabalık bir ekip çalışıyor. Sinan Çelik ve İrem Güner asistan olarak görev alırken Burcu Dündar Eren ise psikolojik danışman olarak projeye destek oluyor.

Son Durak: Hayaller Geçidi

Gelelim bu eşi benzeri görülmemiş masallar diyarının asıl hikâyesine. Hikâyemizin kahramanı olan Hayalbaz Dede, hiç durmadan farklı diyarları dolaşır ve karşısına çıkan çocukların en büyük hayallerini gerçekleştirmek için çalışırmış. Fakat bir gün karşısına çıkan 4 oyunbaz çocuk dedenin tüm yolunu değiştirmiş.  Böylece çocukların hayallerine rehberlik etmek için çeşitli yollar arayan Hayalbaz Dede, bildiği masalları oyunlarla süsleyerek çocuklara yol göstermiş.  Peki, bu hikâyede hayaller bizi gerçeklere ulaştıracak mı?

Bir soru da Hayalbaz Dede’den sizlere: ‘’De bakalım nedir en büyük hayalin. İlk senin hayalini gerçekleştirelim!’’

Hayalbaz Kaşifler şehrinize geliyor!

Bazen masalları gerçeğe dönüştüren bazense gerçekleri masallarla süsleyen Hayalbaz Kaşifler’in yakın zamanda ziyaret edeceği duraklar ise şöyle:

  • 26 Ocak: Sahne Dragos
  • 27 Ocak: Trump Sahne
  • 30 Ocak: Duru Tiyatro – Watergarden Performans Merkezi
  • 31 Ocak: Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi
  • 3 Şubat: Trump Sahne
  • 11 Şubat: Duru Tiyatro – Watergarden Performans Merkezi
  • 18 Şubat: Kartal Sanat Tiyatrosu Salonu
  • 25 Şubat: BAOB Sahne

Kendi masalınızı yazmaya hazır mısınız? Kaşiflerin hikâyesine ortak olmak için biletlerinizi almayı unutmayın, burada hayal kurmak serbest!

İyi eğlenceler!