Günün Şarkısı

The Beatles Üzerine Bir Romantik Komedi

The Beatles'ın var olmadığı, Yesterday, Hey Jude gibi klasikleri kimsenin daha önce duymadığı bir dünyada, eli gitar tutan ve meşhur olmaya çalışan bir müzisyen olsaydınız, ne yapardınız?

Danny Boyle Yesterday ile The Beatles, gerçek aşk, şöhret olma hevesi, yolculuk anahtar kelimelerini küçük detaylarla bezeyerek keyifli bir filme imza atmış. Romantik komedi sevenlerin defalarca izleyebileceği filmin konusu biraz da fantastik. The Beatles’ın var olmadığı, Yesterday, Hey Jude gibi klasikleri kimsenin daha önce duymadığı bir dünyada, eli gitar tutan ve meşhur olmaya çalışan bir müzisyen olsaydınız, ne yapardınız? Jack Malik’de aklınıza geleni yapıyor ve kariyerini Beatles şarkıları üzerine kuruyor!

Filmin en güzel detaylarından beri günümüzün en popüler şarkı yazarlarından Ed Sheeran’a biçtiği rol. Jack’in şarkı sözlerini duyunca yaratıcılık krizine giriyor ama “Hey Jude yerine Hey Dude yapalım daha güncel olur” diyerek tavsiyeler vermekten de geri kalmıyor.

Müzik yıllar içinde, hatta paralel evrenler içinde, ne kadar değişse de herkesin ortak noktası olabilecek birer hikayesi olan şarkıların ne kadar güçlü olduğunun altını çiziyor bu Beatles güzellemesi. Danny Boyle projeyi ilk şekillendirirken bütün grubun bütün üyelerini hikayeye dahil etmek istemiş. Ancak sonra sadece  John Lennon canlandırılmış.

Yaşayan tek Beatles üyesi Paul Mccartney’in de sevdiğini söylediği Yesterday, izlemeyenlere önerilir.

Yesterday Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers