Günün Şarkısı

Günün Şarkısı: Leprous – Below

Below'da çocukluk travmalarından, yaşadığımız acıları derine gömmekten bahsederken metafordan ziyade gayet direkt bir görsel dil kullanılmış.

Leprous son albümü Pitfalls’u geçtiğimiz hafta yayınladı. Albümün tamamına yayılan hüzün, solist Einar Solberg’un sesinden kulaklarınıza akıyor. Son dönemlerde yaşadığı depresyonu müzik aracılığıyla aştığını ve bu albümün şimdiye kadar ki en samimi ve kişisel albümlerdi olduğunu söylemiş. İlk klipleri Below’da çocukluk travmalarından, yaşadığımız acıları derine gömmekten bahsederken metafordan ziyade gayet direkt bir görsel dil kullanılmış.

Pitbulls’un tamamını dinlerseniz Leprous şarkı sözlerinde daha net bir anlatıma doğru yöneldiğini görebilirsiniz. Müziğin de grubun diğer albümlerine göre senfonik rock’a daha yakın olduğu anlaşılıyor. Gitarlarda ziyade yaylılarla yaratılan karanlık atmosferi konserlerinde nasıl yarattıklarını merak ediyoruz. Zira İstanbul’da verdikleri konserde bir gitaristleri eksik olmasına rağmen gayet başarılı bir sahne performansı sergilemişlerdi.

 

LEPROUS - Below (OFFICIAL VIDEO)