Güncel

Başarılı Oyuncu Yasemin Sakallıoğlu Kimdir?

Oyuncu, komedyen, yazar ve yönetmen.

1988 doğumlu Yasemin Sakallıoğlu, üç kardeşin en küçüğü. Çocukluk yıllarını Rize’de geçiren sanatçı, gençlik yıllarıyla birlikte eğitim hayatını İstanbul’a taşıdı. Lisenin ardından bankacılık kariyerine atılan Sakallıoğlu, Drama ve Oyunculuk bölümünde üniversite eğitimini tamamladı.

Gelin beraber Yasemin Sakallıoğlu’nun kariyerini inceleyelim.

Yasemin Sakallıoğlu ve Yer Aldığı Projeler

Yasemin Sakallıoğlu’nu ekranlara taşıyan ilk proje, 2015 yılında yayın hayatına başlayan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi. İlk kez Lütfiye karakteriyle tanıdığımız başarılı isim, sevilen komedi dizisi Jet Sosyete’de Kumsal karakterine hayat verdi. 2020 yılında ise senaryosunu kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda Şahan Gökbakar’ın oturduğu film projesi Zengo’da başrol olarak yer aldı. İlk film projesiyle hayran kitlesini bir hayli genişleten başarılı oyuncunun son projesi ise konuk oyuncu olarak Zerrin karakterine hayat verdiği İlginç Bazı Olaylar isimli dijital dizi.

Televizyon ve sinema sektörünün yanında sosyal medyada da aktif olarak gördüğümüz Yasemin Sakallıoğlu, Instagram’da 6 milyon takipçiye sahip. Annesini taklit ettiği videoyla kısa sürede viral olarak üne kavuşan başarılı isim, platformu oldukça etkin bir şekilde kullanıyor. Sakallıoğlu, reels videolarında canlandırdığı karakterlerle 10 milyona yakın izlenme elde ediyor.

Yasemin Sakallıoğlu’nun 200.000’den fazla abonesi olan bir Youtube kanalı da bulunuyor. Her ne kadar ‘’Tek başına gülmeyi sevmediğimden bu kanalı açtım.’’ dese de son yıllarda pek aktif değil. Sakallıoğlu’nun konuk olduğu Youtube videoları da milyonlarca izlenmeye sahip.

Uçmak İsteyenin Kanadı Çoktur | Yasemin Sakallıoğlu | TEDxAnkara

TEDx Talks kanalında yer alan Uçmak İsteyenin Kanadı Çoktur başlıklı video yaklaşık olarak 1 milyon izlenmeye ulaşmış durumda. Konuşmasında kariyerinin başlangıç hikayesini anlatan Yasemin Sakallıoğlu, ‘’Doğru koca nasıl seçilir?’’ videosuyla gelen ününü ‘’Yıllardır dert ettiğim şey kurduğum hayalin kapısını açtı.’’ olarak ifade ediyor.

Doğru koca nasıl seçilir ( karedeniz sivesiyle tam gaz devam)

‘’Doğru Koca Nasıl Seçilir?’’ Turnede!

Sosyal medyayla ekranlara oradan sahnelere taşınan oyunculuk kariyeri, Yasemin Sakallıoğlu’nu bu kez başlangıç noktasıyla karşımıza getiriyor. İsmini ‘’Doğru koca nasıl seçilir?’’ isimli viral videodan alan gösteri; aile içi ilişkileri, kadın-erkek iletişimini ve psikolojik etkilerini masaya yatırıyor. Sürprizlerle dolu sahne performansıyla kahkahalarınıza talip olan başarılı oyuncu, farklı şehirlerdeki sevenleriyle buluşmak üzere turnede. 2 sezondur kapalı gişe oynanan tek kişilik stand-up gösterisinin turne programını mutlaka inceleyin.

Kahkahasını paylaşmayı misyon edinmiş başarılı oyuncuya gülerken eşlik etmek için turne takvimini incelemeyi unutmayın.