Güncel

Türkiye rap sahnesinin ikonik ismi Motive, ‘Eclipse Tour’ ile sahnelerde!

Rap sahnesinin ihtişamlı isimlerinden Motive, ‘Eclipse Tour’ ile şehrinize geliyor!

Milyonlarca dinlenmeye ulaşan şarkıları, çılgın sahne performansları ve güçlü duruşuyla Türkçe rap sahnesinin en ikonik isimlerinden biri olan Motive, yeni jenerasyonun en çok dinlediği isimlerden biri.

Yüksek prodüksiyonlu sahne gösterileri ile milyonların kalbini çalan genç müzisyen, Eclipse Tour ismini verdiği yeni turu ile yeniden sahnelerde!

Turun detaylarına geçmeden önce Motive’yi ve müzik listelerini alt üst eden şarkılarını mercek altına alalım!

Motive kimdir?

Yeni nesil rap müzik sahnesinin en popüler isimlerinden biri olan Motive, 2000 yılında İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Tolga Can Serbes olan genç sanatçı, sahnelerde Motive ismini kullanıyor.

Geçmişte 2M, Makaveli ve SLIMKIDD gibi personalar yaratan Motive, müziğe ünlü rapçi Tepki ile tanıştıktan sonra başladı. MOB Entertainment isimli müzik oluşumuna dahil olan sanatçı, kısa sürede rap müzikteki yetkinliğini kanıtlayarak çeşitli projelerde boy göstermeye başladı.

Makaveli’den Motive’ye: Albüm çalışmaları

Çekmece Flow isimli ilk müzik çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Motive, 2020’de Makaveli ismini verdiği bir albüm çalışması yayımladı. Albüme ismini veren Makaveli isimli şarkı, Spotify’da güncel olarak 30 milyondan fazla dinlenmeye sahip.

Motive - Makaveli (Official Music Video)

Albümde yer alan tüm şarkıların milyonlarca dinlenme elde ettiğini de belirtmeden geçmeyelim. Zgt, Bin Defa, Yüksel ve Ateş Et ise albümün en çok dinlenen parçaları.

Motive, 2022 yılında ise 7 şarkıdan oluşan ‘’22’’ isimli albümünü sevenleriyle buluşturdu. Yayımlandığı hafta, Spotify Top 10 Charts’a 6. sıradan giriş yapan müzisyen, yeni nesil rap sahnesindeki başarısını da böylece kanıtlamış oldu. 22 albümü de tıpkı Makaveli gibi milyonlara ulaşan parçalardan ulaşıyor.

KALA KAL, MASAL, SAVANA, KÜLÜ KALDI, MAKARON ve BANA GAYRET. Albümün yıldızı ise güncel olarak 50 milyondan fazla dinlenmeye ulaşmış olan KÂR isimli parça.

Sanatçı, son albümü olan ROMANTİK’i ise Haziran 2023’te yayımladı. DAMLA, SWIM, HANIMEFENDİ, ROMANTİK, EXORCIST, RESTORAN ve RANDEVU isimli parçalarıyla yeni nesli kasıp kavuran Motive, adeta rap sahnesinin yıldızlarından biri hâline geldi.

MOTIVE - ROMANTİK (Official Audio)

10 MG isimli parça ise 80 milyondan fazla dinlenme elde ederek adeta albümün yıldızı oldu.

MOTIVE - 10 MG ︻デ═一

Rap sahnesinin yeni yıldızı

Dillere pelesenk olan şarkı sözleri ile milyonlara ulaşmaya başaran Motive, aynı performansı sahnede de gösteriyor. Güçlü sahne performansıyla sektöre damgasını vuran genç yetenek, enerjisi ve seyirciyle kurduğu iletişim ile adeta sahnede parlıyor. Volkswagen Arena sahnesindeki One Shot Freestyle performansı ise bunun bir kanıtı.

ONE SHOT FREESTYLE - ECLIPSE #1 (One Shot Freestyle Official Music Video) @VWArena

Motive, sahnedeki güçlü performansı kadar yüksek prodüksiyonlu klipleriyle de rap tutkunlarının odak noktasında. SWIM, ilginç konseptiyle dinleyenlerin ve izleyenlerin beğenisini kazanan müzik kliplerinden biri.

MOTIVE - SWIM (Official Music Video)

Her geçen gün şarkılarına ve performanslarına güçlü dokunuşlar ekleyerek ilerleyen Motive, Ocak 2024’te yayımlanan PVG isimli single çalışmasıyla da çok konuşuldu. Şarkının klibi de en az sözleri kadar etkileyici. Eclipse Tour’un kollarına atılmadan önce bu başarılı parçayı mutlaka dinleyin.

Eclipse Tour

Rap müzik sektörünü ele geçirmeye devam eden Motive, sahne performanslarıyla milyonların kalbini fethediyor adeta!

Rap müziğe ilginiz varsa Motive’yi kesinlikle sahnede izlemelisiniz. İşte sizin için bir şans: Eclipse Tour hız kesmeden devam ediyor!

Motive’nin tur kapsamında ziyaret edeceği duraklar ise şöyle:

  • 25 Şubat: Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi, Antalya
  • 1 Mart: Bostancı Gösteri Merkezi, İstanbul
  • 6 Mart: Atatürk Spor Salonu, Ankara

Biletlerinizi şimdi alın ve Motive’nin büyüsüne kapılın.

İşte bu bir ‘’randevu, randevu, saat kaçta, nerdeysen!’’