Güncel

Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’ndan ‘Süt Kardeşler’ Yorumu

Türk tiyatrosunun ölümsüz eserleri arasında yer alan Süt Kardeşler, yepyeni bir yorumla yeniden sahnelerde...

Usta oyuncu Nejat Uygur tarafından uyarlanan Süt Kardeşler, önce tiyatro sahnelerine ardından da beyaz perdeye taşınmıştı. Sevilen oyun yıllar sonra yeniden sahnelere dönüyor!

Bu kez Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’na davetlisiniz!

Türk Sinemasının İkonik Eseri: Süt Kardeşler

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani isimli eserinden uyarlanan Süt Kardeşler, bahriyeli askerlerin izin kağıtlarını değişmesinin ardından yaşanan olayları konu alıyor. Geleneksel Türk tiyatrosunun en gözde örneklerinden biri olan oyun, 1976 yılında yayımlanan aynı isimli sinema filmiyle unutulmazlar arasına girmeyi başardı.

Kadrosunda Şener Şen, Adile Naşit, Ayşen Gruda, Kemal Sunal, Hale Soygazi ve Halit Akçatepe gibi birçok usta ismi barındıran komedi filmi, yılların eskitemediği bir başyapıt adeta. Öyle ki toplumsal etkisi asla azalmayan hikaye, yeni yorumlarla gelecek kuşaklara aktarılmaya devam ediyor. Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’ndan çıkan yeni Süt Kardeşler yorumu da bunlardan biri.

Süt Kardeşler’den Unutulmaz Sahneler

Döneminin en başarılı filmlerinden biri olan Süt Kardeşler, gerek kadrosu gerekse hikayesiyle unutulmazlar arasında yer alan bir başyapıt. Öyle ki 1970’lerden bugüne kadar taşınan pek çok ikonik sahnesi bulunuyor. Gulyabani’nin filme dahil olduğu sahne de bunlardan biri.

Gulyabani | Süt Kardeşler

Şaban’ın izin kağıdını almamak için direndiği ikonik sahne de filmin en sevilen anları arasında yer alıyor. Bu sahneyi bu kadar unutulmaz yapan detay ise hiç kuşkusuz Şener Şen’in ve Kemal Sunal’ın muhteşem oyunculuk performansları.

Bahriyeli Şaban | Süt Kardeşler

Geçmiş yılları hasretle hatırlamamıza neden olan sahnelerden biri de fasıl gecesi. Darıldın mı Cicim Bana? ve Beyoğlu’nda Gezersin şarkılarıyla izleyenleri nostalji kuşağına davet eden bölüm, filmin en eğlenceli ve aynı zamanda en duygusal sahnelerinden de biri.

Darıldın mı Cicim Bana? | Süt Kardeşler

Süheyl ve Behzat Uygur’dan Yeni Nesil Süt Kardeşler

Süheyl ve Behzat Uygur, ‘’asabi komedi’’ adını verdikleri müzikli oyunları Süt Kardeşler ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Günümüz yorumuyla yeniden sahnelenen Süt Kardeşler; dekordan kostümlere, müziklerden repliklere kadar her bir detayıyla sizleri 1950’lere ışınlayacak.

Oyunun kadrosu ise bir hayli renkli isimlerle dolu: Süheyl Uygur ‘’Aşçıbaşı Yaşar’’, Behzat Uygur ‘’Gazanfer Deniz Kurdu’’, Mesut Yılmaz ‘’Denizlerden Necdet’’, Hakan Eke ‘’Elektrikçi Şemsi Nurioğlu’’, Emine Ün ‘’Pakize’’, Nurten İnan ‘’Cavidan Nurioğlu’’, Elif Gönlüm ‘’Jale’’ ve Ömer Yılmaz ‘’Modacı Lami’’ rolünde bizleri karşılıyor.

Oyunun yönetmen koltuğunda ise oyuncu kadrosunda da yer alan Süheyl ve Behzat Uygur oturuyor. Geleneksel Türk tiyatrosunun en sevilen örneklerinden birini tekrar yorumlayan ikili, komedinin özlenen hikayesini yeniden zirveye taşımayı başardı diyebiliriz. Hem süt hem gerçek kardeşler. O zaman perde!