Güncel

Spider-Man: Into the Spider-Verse Live in Concert

Ağustos 1962’de çizgi roman sayfalarıyla dünyamıza giren Spider-Man, bugüne dek sayısız hikâyede ve filmde başrol oynadı.

Onlarca düşmanla karşı karşıya gelen ve yüzlerce maceraya atılan kahramanımız, son olarak Spider-Verse alternatif evreniyle karşımızdaydı.

Yaratılan bu yeni evren, Marvel tutkunları tarafından öylesine sevildi ki, alternatif versiyonla ilgili birçok etkinlik düzenlendi. Into the Spider-Verse Live in Concert serisi de bunlardan biri.

Spider-Man hayranlarını heyecanlandıran konserin detaylarına geçmeden önce, hikâyenin başına geri dönelim. Ağlarınızı örmeye hazır mısınız?

Spider-Man’in sinematik serüveni: Her şey nasıl başladı?

Dünyanın en popüler çizgi roman karakteri olan Spider-Man, Stan Lee ve çizer Steve Ditko tarafından Marvel Comics için yaratıldı. İlk defa 1962’de Amazing Fantasy isimli çizgi roman serisinin #15 numaralı sayısında ortaya çıktı.

Marvel için yeni bir karakter yaratmak isteyen Stan Lee’nin amacı, genç okurların dikkatini çekmek ve bilinen geleneksel süper kahraman algılarını yıkarak çok daha güçlü ve gerçekçi bir rol model oluşturmaktı.

Bugün hepimizin yakından tanıdığı Peter Parker’ı yaratan Lee, bir örümcek teması üzerinde çalışmaya başladı. Yarattığı karakter için düşündüğü ilk isim ise Gnat-Man’di.

Tüm fikirlerini masaya yatırıp bugünkü hâline getiren Stan Lee’nin dışında, bir kahramanımız daha vardı: Lee’nin fikirlerini dünyamıza taşıyan çizer Steve Ditko. Spider-Man’in ikonik kostümünü tasarlayan Ditko, kahramanın başından geçen ilk maceralara da hayat verdi. Bilim dünyasına meraklı ve oldukça zeki olan, fakat toplumsal hayatta bir o kadar başarısız olan Peter Parker’ın bir örümcek tarafından ısırılıp süper güçler kazanmasına dayanan hikâye, kısa sürede okurların da sempatisini kazandı. Serinin global bir ikona dönüşmesi ise 1967 yılında yayın hayatına başlayan Spider-Man çizgi dizisi ile başladı.

‘’Spider-Man, Spider-Man

Does whatever a spider can’’

2002-2007: Tobey Maguire dönemi

1967 ile ekranları fethetmeye başlayan ve günümüze dek bir an bile koltuğunu terk etmeyen Spider-Man, 2021 yılına kadar on farklı çizgi dizi hikâyesiyle izleyicilerin karşısına çıktı. Seri, en büyük çıkışını ise 2002 yılında vizyona giren ilk sinema filmi ile yaptı.

SPIDER-MAN [2002] – Official Trailer (HD)

Sam Raimi‘nin yönettiği ilk Spider-Man filminde Peter Parker’a bugün hâlâ dünyanın en sevilen Spider-Man’i olan Tobey Maguire hayat verdi.

Spider-Man, Spider-Man 2 ve Spider-Man 3 isimleriyle vizyona giren filmler, süper kahraman dünyası için yepyeni bir döneme işaret ediyordu. Yayımlanan ilk üçlemede Peter Parker’ın süper güçlerini keşfetmesi, Mary Jane Watson ile yaşadığı romantik ilişki ve Goblin, Sandman ve Venom gibi kötü güçlerle mücadelesi anlatıldı. Başarılı yönetmen Raimi’nin yönettiği bu üçleme, Spider-Man’ın sinematik dünyadaki yolculuğu için sağlam bir temeldi aslında.

2012-2014: Andrew Garfield dönemi

Mark Webb‘in yönettiği The Amazing Spider-Man serisi ise 2012 yılında başladı. Beyaz perdeye taşınan ikinci Spider-Man serisinde başarılı oyuncu Andrew Garfield, Peter Parker olarak seyircilerin karşısına çıktı. Garfield’ın performansındaki en önemli fark ise daha genç ve modern bir Peter Parker’ı yansıtmasıydı. Mark Webb, The Amazing Spider-Man serisinde Peter Parker’ın Gwen Stacy ile olan ilişkisi, Oscorp’un gizemleri ve Elektra gibi yeni kötü karakterlerle olan mücadelesine odaklandı. Fakat seri, üçüncü film gelmeden sonlandı.

THE AMAZING SPIDER-MAN 3D - Official Trailer

2016-günümüz: Tom Holland dönemi

Marvel sinematik evrenine katılan son oyuncu ise Tom Holland oldu. İlk defa 2016’da Captain America: Civil War filminde yeni Spider-Man olarak tanıtıldı. Holland’ın canlandırdığı Peter Parker oldukça enerjik ve mizah anlayışı yüksek olan yeni bir Spider-Man imajı çizdi. Spider-Man: Homecoming (2017), Spider-Man: Far From Home (2019) ve Spider-Man: No Way Home (2021) filmlerinde karakterin gençlik dönemi, Tony Stark ile ilişkisi ve çoklu evrenlere uzanan olaylar ele alındı.

Bu yeni üçlemede Spider-Man, Marvel sinematik evreninde diğer kahramanlarla etkileşime girerek serinin hayranlarına bağlantılı bir hikâye sundu. 2021 tarihli No Way Home filminde tüm Spider-Man karakterlerinin bir araya gelmesi ise geçmiş ve şimdi arasında unutulmaz bir köprü kurdu.

Spider-Man No Way Home: Peter Meets Other Spider-Man (Tom Holland, Tobey Maguire, Andrew Garfield)

Spider-Man: Into the Spider-Verse

, Spider-Man serisindeki ilk animasyon filmi olarak biliniyor. Bob Persichetti, Peter Ramsey ve Rodney Rothman gibi usta isimler tarafından yönetilen filmin senaryo yazarları ise Phil Lord ve yönetmen koltuğunda da oturan Rodney Rothman.

Spider-Verse isimli Amazing Spider-Man hikâyesinden ilham alınarak tasarlanan filmde kahramanımız Miles Morales, kendi evrenini Kingpin’den kurtarmak için farklı paralel evrenlerden gelen Spider-Man’lerle bir araya geliyor.

İlk kez Aralık 2018’de gösterime giren Spider-Man: Into the Spider-Verse, 91. Akademi Ödülleri töreninde En İyi Animasyon Film ödülünü kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu başarısıyla 21. yüzyılın en iyi animasyon filmlerinden biri olarak adlandırıldı.

İlk animasyon Spider-Verse evreni ise bir devam filmi olan Spider-Man: Across the Spider-Verse ile 2023 yılında devam etti. Serinin üçüncü filmi olarak planlanan Spider-Man: Beyond the Spider-Verse filminin ise 2024’te vizyona gireceği düşünülüyor.

Spider-Man: Into the Spider-Verse Live in Concert

Brooklyn, New York’un tarih kokan Kings Theatre sahnesinde kapalı gişe oynayan Spider-Man: Into the Spider-Verse Live in Concert, Birleşik Krallık turnesinin ardından Türkiye’ye geliyor!

3-4 Şubat tarihlerinde BKM ve Zorlu PSM organizasyonuyla İstanbul’a gelen konser serisi, büyüleyici Örümcek Adam hikâyesini orkestral bir şölene dönüştürmeye hazırlanıyor.Akademi Ödüllü animasyon filmi Spider-Man: Into the Spider-Verse, Live Concert projesi ile canlı orkestranın yer aldığı bir versiyonla, Spider-Man hayranlarına unutulmaz anlar yaşatacak. Spider-Man evreninde yepyeni maceralara atılmak için ağlarınızı hazırlayın, çünkü biletler hızlı tükeniyor!