Güncel

Klasik müziğin duayenlerinden unutulmaz performans: Limak Filarmoni Orkestrası

Limak Filarmoni Orkestrası’nın yıldızları yeniden aynı sahnede!

Türk kültürünü ve mirasını, genç kuşaklara ve uluslararası izleyicilere tanıtmayı amaçlayan Limak Filarmoni Orkestrası, pek çok global projeyle adını duyurmayı başardı.

2024 Şubat ayı itibariyle yepyeni bir tura hazırlanan orkestra, “Operanın Yıldızlarıyla Notalarımız Yeniden Buluşuyor Konserleri” kapsamında sahnelere dönüyor.

Limak Filarmoni Orkestrası ve Ses Getiren Projeleri

Ününü dünyaya duyurmuş, başarılı tenor Murat Karahan’ın genel sanat yönetmeni koltuğunda oturduğu Limak Filarmoni Orkestrası, 2017’den bu yana aynı sahneyi paylaşıyor. Türkiye’nin en başarılı orkestra şeflerinden biri olan Rengin Gökmen tarafından yönetilen orkestra, Türk müziğini polifonik olarak yorumlayarak geniş kitlelere tanıtıyor.

Orkestranın en popüler projelerinden biri ise Zeki Müren’in şarkılarını yeniden yorumlayarak gerçekleştirdikleri unutulmaz performans serisi. Bu proje ile 8 farklı ili ziyaret eden orkestra; Elbet Bir Gün Buluşacağız ve Veda Busesi gibi ikonik parçaları 20 binden fazla müzikseverle buluşturdu. Ayrıca konser de sergilenen performansları stüdyoda kaydederek canlı dinlemeyenler için özel bir albüm de hazırladı.

MURAT KARAHAN - VEDA BUSESİ

Limak’tan Globale Uzanan Performanslar

Limak Filarmoni Orkestrası, yaşanan büyük pandemi döneminde müzikseverlerle çevrim içi organizasyonlar yaparak buluştu. 2021 yılında ise İstanbul ve Ankara’da ‘’Opera Yıldızları ile Yılbaşı Konserleri’’ düzenledi. Konser serisinde soprano Anna Pirozzi ve tenor Murat Karahan aynı sahneyi paylaştı, orkestra şefi Francesco Ivan Ciampa ise konseri yönetti.

2023 yılı, Limak Filarmoni Orkestrası için bir dönüm noktasıydı. İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen yılbaşı konserlerinde Murat Karahan, Marcelo Alvarez ve Rame Lahaj bir araya geldi.

Limak Filarmoni Orkestrası’nın Türkiye turunu mercek altına alan ‘’Uzun Bir Yolculuk: Gökyüzünde Tek Başına Gezen Yıldız’’ isimli belgesel film ise Haziran 2023’te izleyicilerle buluştu.

Limak Filarmoni Orkestrası Sunar: ‘Bir Uzun Yol Hikayesi: Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldız’ Belgeseli

‘’Operanın Yıldızlarıyla Notalarımız Yeniden Buluşuyor’’ Konserleri

Limak Vakfı’nın yürüttüğü en büyük projelerden biri olan Limak Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü opera sanatçılarını aynı sahnede topluyor!

Murat Karahan, Rame Lahaj ve Ramón Vargas’ın performansıyla şekillenecek gecede, izleyicileri oldukça özel bir repertuar bekliyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’i ziyaret edecek olan orkestranın durakları ise şöyle:

  • 23 Şubat: Zorlu PSM – Turkcell Sahnesi, İstanbul
  • 25 Şubat: Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir
  • 27 Şubat: Congresium, Ankara

Dünyaca ünlü tenorları aynı sahnede izlemek için bu büyük fırsatı kaçırmayın.

Biletlerinizi şimdi alın ve klasik müziğin büyüsüne kapılın!