Güncel

Kışın gezilebilecek en gözde 7 yer burada!

Ülkemizde kışın en çok ziyaret edilen ve sevilen yerleri mercek altına alıyoruz!

Ülkemizin her mevsimi ayrı güzel fakat kış aylarının yeri birçok insan için ayrı…

Yağan karlar ile görüp görebileceğimiz her yer beyaz ile kaplanırken, saf ve temiz duygularımızın dört bir yanımızı sarmaması elde değil! Kış aylarında birçok yerde 7’den 70’e kar topu oynayan, kardan adam yapan ve bir çocuk gibi eğlenen insanları görmek mümkün…

Kış turizminin vazgeçilmez duraklarından 7 tanesini sizler için bir araya getirdik, gelin beraber keşfedelim!

1- Kış denilince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Bursa, tabii ki de ilk sırada!

Marmara bölgesinin en yüksek dağı olan Uludağ, Bursa’dan 1 saat uzaklıkta, İstanbul’dan ise 220 km mesafede bulunur. Bursa, kış aylarının vazgeçilmez sporlarından biri olan kayak için en iyi tesislere ev sahipliği yapmaktadır. Kayak sezonu Kasım ayının sonlarına doğru başlayıp, Şubat ayına kadar devam etmektedir.

Bursa, kayak merkezleri kadar gölleri ile de adından sıkça söz ettiriyor… İznik Gölü, Gölyazı, Uluabat Gölü ve daha birçok doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Bursa, kışın ayrı bir güzel!

2- Dört mevsim muhteşem manzaraların oluştuğu Kapadokya, kışın bir ayrı güzel!

Her mevsimi ayrı güzel olan ve böylesine büyülü hissettiren kaç şehir vardır ki? Eşsiz gün doğumu ve gün batımı manzarasıyla, şarap mahzenleriyle ve leziz yemekleriyle Kapadokya tam bir aşk şehri!

Beyaza bürünmüş peri bacaları üzerinde balona binebilir ve tüm şehri kuşbakışı seyredebilirsiniz…

Balon turunun yanı sıra Ürgüp, Göreme ve Avanos şehirleri ve Ihlara Vadisi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın!

3- Kış turizmi denilince akla gelen Bolu, tüm doğal güzellikleri ile karşımızda!

Nazlıgöl, Deringöl, Sazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl, Büyükgöl ve Seringöl isimli yedi tane gölden oluşan Yedigöller Milli Parkı, Türkiye’nin ilk milli parklarından birisidir.

İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında olan ve eşsiz doğa manzarasıyla görenleri hayrete düşüren Yedigöller, kış tatili için de en tercih edilen yerlerden birisidir. Kar yağdığında göllerin beyazla ve ağaçlarla oluşturduğu manzara ziyaretçileri hayran bırakmaya devam ediyor!

Bolu denilince akla gelen bir diğer doğa harikası ise Abant Gölü… İstanbul’a 3-4 saatlik uzaklıkta yer alan Abant Gölü, günübirlik gidilebilecek en güzel yerlerin başında geliyor. Eşsiz manzarası ise insanı adeta büyülüyor…

4- Sıradaki istikametimiz ise Dadaşlar Diyarı Erzurum!

 Birbirinden lezzetli yemekleri ve doğal güzellikleri ile hem gönlümüzü hem de karnımızı doyuran Erzurum, kışın en çok ziyaret edilen şehirlerimizden biridir. Kayak için en çok tercih edilen lokasyonlardan biri olan ve Erzurum merkeze sadece 2-3 km uzaklıkta bulunan Palandöken Dağı’nda birçok otel ve kayak merkezi bulunuyor.

Palandöken’de bulunan teleferiğe binerseniz ise sizi muhteşem bir manzara bekliyor olacak…

5- Bir sonraki lokasyonumuz ise Karadeniz!

Rize’de yer alan ve ülkemizin en önemli kış mevsimi tatil noktalarından biri olan Ayder Yaylası da kış tatiliniz için en uygun lokasyonların başında geliyor. Kışın burada tatil yapmanın en güzel yanı ise kaplıcalar…

Kışın soğuğundan kaçıp sımsıcak bir su sunan Ayder Kaplıcaları unutulmaz bir deneyim vadediyor!

6- Ankara’ya yakın bir kış tatili merkezi arıyorsanız Ilgaz Dağı tam size göre!

Sıradaki lokasyonumuz Kastamonu- Ilgaz Dağı. Ilgaz Kayak Merkezi, Aralık ayından Nisan ayına kadar kayak severlere hizmet veriyor.

Ilgaz Milli Parkı içerisinde bulunan kayak merkezinde kar sporları yapabilir ve muhteşem ağaç çeşitliliğini gözlemleyebilirsiniz!

7- Son durağımız ise İstanbulluların bir numaralı tercihi olan Sapanca!

Sakarya’da bulunan Sapanca, İstanbul’a yakın hafta sonu kaçamağı adreslerinden birisi. Ayrıca kar manzarası fotoğrafı çekebileceğiniz ideal yerlerden…

Çünkü karlar altında Sapanca gölü çok büyüleyici bir hal alıyor!

Kışın tadını çıkarabileceğiniz birçok tesis, göl, orman, kayak merkezleri ve daha fazlasını keşfetmenin en eğlenceli ve konforlu yolu ise arabaya atlamak ve yol boyu sevdiklerinizle güzel bir yolculuk geçirmek…

Şimdi sıra bu keyifli yolculuğu en güvenli şekilde yaşamanın yolunu öğrenmekte: Avis ile Ayrıcalıklı Araç Kiralama

Avis’ten araç kiralarken rezervasyonunuzu avis.com.tr üzerinden online yapın, %30 fiyat avantajından yararlanın!

Türkiye’nin ilk araç kiralama markası Avis Türkiye, pazara giriş yaptığı 1974 yılından bu yana sektörünün lideri olmaya devam ediyor. Tüm ülkedeki yaygın ofis ağı ve geniş premium araç filosuyla ayrıcalıklı bir araç kiralama deneyimi sunuyor.

Tüm araç kiralama ihtiyaçlarınızda Avis web sitesi üzerinden fiyat avantajıyla rezervasyonunuzu yapabilirsiniz,  şimdiden keyifli yolculuklar dileriz!