Güncel

KidZania’da çok eğlendik!

Çizgi filmlere, lunaparklara, oyun salonlarına özel ilgisi olan ben KidZania’yı epeydir merak ediyordum. Geçtiğimiz Cumartesi KidZania’daki tüm etkinliklerin hakkını verecek yaşta ve afacanlıkta olan Aras’ı aldım yanıma, tuttuk KidZania’nın yolunu.

İçeri girdiğimizde gördüklerimiz karşısında ilk önce ufak çaplı bir şok yaşadık. Çocuklar için gerçek dünyanın simülasyonunu hazırlamışlardı adeta. Ben “Bizim çocukluğumuzda bunlar olsaydı ooo…” gibi düşüncelerle yarı kıskanç, yarı hevesli etrafa göz gezdirirken, bizim ufaklık çoktan bankadan aldığı paranın bir kısmını Çikolata Fabrikası’na yatırmıştı bile.

KidZania

KidZania 4-14 yaş arası çocukların kendi becerilerine ve ilgi alanlarına göre birbirinden farklı 100 rolden istediklerini seçerek, o role bürünüp, eğlenerek öğrenmelerini veya öğrenerek eğlenmelerini amaçlamış. Ne güzel!

Meslekler konusunda bilgi vermek ve park içinde geçirdikleri sürede destek vermek üzere özel eğitim almış gözlemciler çocuklara yardımcı oluyor. Güvenliğin anne babalar için önemini bildiğim için diyebilirim ki mekan güvenlik konusunda kusursuz hizmet veriyor.

Gelelim Aras’a; Aras çikolata işinde uğradığı kaybı telafi etmek için vakit kaybetmeden Türkiye’de en hızlı para kazanacağı sektörü seçti ve inşaat işine girdi.  Sonra tuğla örmekten sıkılmış olacak ki gizli ajan oldu. Ardından soğuk kanlılıkla böbrek nakli yaptı. Bir kaç yangın söndürüp kahraman da olduktan sonra, kazandığı paraları saya saya evin yolunu tuttu.

KidZania

KidZania

Kısacası biz KidZania’da çok eğlendik! Bu arada biletlerimizi Biletix’ten aldık.