Güncel

İstanbul Woodkid’e “I Love You” Dedi

Cumartesi günü all originals Istanbul’da olanların şahit olduğu, orada olamayanların merak ettiği Woodkid performansını “Duygu Arslan” Biletix Blog okuyucuları için yazdı:

Konser ve festivallerle dolu dolu geçen 2014 yazının son günlerinde her sene olduğu gibi bu sene de imdadımıza all originals Istanbul yetişti! Yaklaşık bir sene boyunca açık hava konserlerini mum ile aramayalım diye bize müthiş bir sezon kapanış deneyimi yaşatan Adidas All Originals Istanbul, bu sene 5.senesini kutlarken 20 Eylül Cumartesi günü bize 5 yıldızlı bir müzik macerası hediye etti.

Kuşkusuz line-up’ın en heyecan verici ismi Woodkid idi. En azından benim için öyle… 2 sene önce Babylon’a gelmesine rağmen kaçırdığım ve kafamı duvarlara vurmama sebep olan Woodkid’i gerçekten ait olduğu yer, açık havada izleyecek olmak heyecanlanmak için yeterince geçerli bir sebep değil mi?

woodkid

Woodkid olarak yazılan ve okunan, ama aslında gerçek adı Yoann Lemoine olan bu on parmağında on marifet Fransız abimizin ikinci kez İstanbul topraklarına adım atışını ve o dillere destan sahne şovunu kaçırmak olmazdı. Biz de her sene olduğu gibi bu sene de pılımızı pırtımızı topladık ve Woodkid izlemek için Küçükçiftlik Park’a akın ettik.

Bu arada satır arasında şunu da belirtmekte fayda var: Her ne kadar Woodkid’ciğimiz 2012’de Babylon’un taş duvarları arasında o gecenin şanslı izleyicilerine enfes bir deneyim yaşatsa da daha o zaman hiç boş şarkısı olmayan albümü The Golden Age ile tanışmamıştık. Ancak ilk EP’si Iron ile bize Baltimore’s Fireflies, Wasteland, Brooklyn ve tabii onu geniş kitlelere tanıtan Iron ile Woodkid harika bir albümün ayak izlerini o zamandan bize müjdelemişti.

İşte bu yüzden Woodkid’in son İstanbul konseri bizim için daha fazla anlam taşıyordu. Çünkü bütün şarkılarını ayrı bir sevdiğimiz albümü The Golden Age’den şarkılar da bizi bekliyordu.

9’u biraz geçe sahne alan Woodkid, uzun süre unutulmayacak olan konserine ilk EP’sinden Baltimore’s Fireflies ile başladı. Sahnedeki enerjisi, seyirciyi daha ilk şarkıdan avucunun içine alması ile bize tam bir sahne adamı olduğunu kanıtlayan Woodkid’in ikinci şarkısını albüme adını veren The Golden Age olarak seçmesi ise sahne önünde biriken kalabalığı moda sokmaya yetti.

woodkid all originals istanbul

14 Şubat’ta herkesin sevgilisine hediye ettiği, kalbi kırıkların, aşk acısı yaşayanların, sevdiğinden uzakta olanların gönlünü titreten I Love You, konserde en fazla katılımın olduğu şarkı oldu. Konserin sonlarına doğru Iron’ı da fırına süren Woodkid iyi bir müzisyen olduğu kadar sahneyi dolduran bir frontman olduğunu da cümle aleme kanıtlamış oldu. Hatta ondan sonra sahne alan Felix da Housecat de bizimle aynı fikirde olacak ki Woodkid’e methiyeler düzen aşağıdaki tweet’i yazmaktan geri kalmadı.

felix da housecat

Bu arada sahnenin arkasında dönen ve Woodkid’e şarkıları kadar ün kazandıran siyah-beyaz, buram buram sanat kokan kliplerinden görüntülerin de konsere ayrı bir ruh kazandırdığından bahsetmemek olmaz. Ayrıca o akşam all originals Istanbul’da olan herkesin de doğrulayacağı gibi bir türlü yerinde durmayan, sahnenin bir sağ köşesinde bir sol köşesinde, bir seyircilerin içinde yerini alan Woodkid’in Türk sevenlerini konsere dahil etmek için yaptığı tüm hareketleri ve enerjisini ayakta alkışlamak boynumuzun borcu.

Konserin sonunda seyircileri sahneye davet ederek hem tüm mütevaziliği gösteren hem de bu enfes konsere müthiş bir final yapan Woodkid’i kalbimizden sökmemiz ve bu performansı en azından bir sonraki konserine kadar unutmamız imkansız.

Buradan Woodkid’e son bir çift sözüm olacak: “I Love You’yu seninle birlikte bir ağızdan söylerken biz aslında seni ne kadar çok sevdiğimizi haykırıyorduk. Istanbul loves you, sakallı adam.”

Son olarak bu müthiş geceyi kaçıranlar ve yukarıda ballandıra ballandıra anlattığım konseri yeniden hatırlamak isteyenler için Küçükçiftlik Park’taki konserin en can alıcı anlarından birini oluşturan Woodkid’in The Golden Age performansını aşağıya bırakıyorum.

Bir sonrakinde görüşmek üzere…

Woodkid - The Golden Age (Live in Istanbul #alloriginalsistanbul)

Duygu Arslan