Güncel

Günün Şarkısı: The Last Shadow Puppets – Miracle Aligner

Önümüzdeki 20 yıl içerisinde ikonlaşacağına %100 inandığım, günümüzün en geç rock starı Alex Turner ve en az onun kadar yetenekli ekürisi Miles Kane, “Everything You’ve Come to Expect” albümlerinin hit şarkısı Miracle Aligner’a akıllara zarar bir klip çekti.

Erkekler arasında kankalığın bir tık üstü, duygusal ilişkinin ise bir tık altı olarak tanımlanan Bromance akımı, klibin ana temasını oluşturmuş. Daha doğrusu Bromance’in ekmeğini yemeye devam etmek istemişler. Ama aralarındaki kimyanın biraz yapay olduğunu siz de fark edeceksiniz.

Klipte ilk dikkat çeken şey, Alex Turner’ın bronzluğu geçmiş ve turunculuğa merdiven dayamış sarkastik makyajı. Makyajını tamamlayan kabarık saçları ve beyaz ceketi de, İtalyan mafyasını ayağımıza getirmiş.

Milex(Miles+Alex=Milex) olarak literatüre girmeye aday ikiliyi, önce gül yaprakları arasında konuşurken görüyoruz. Ardından sirtakiyi andıran, etkileyici dans şovları başlıyor.

bromance

Rihanna, Katy Perry, Victoria Beckham, Justin Bieber gibi isimlerle çalışan koreograf Aaroon Sillis, bu klibe de el atmış. Ama Milex ikilisi onu ne kadar dinlemiş anlamak zor. Öyle bir dans ediyorlar ki, aslında bizimle dalga geçtiklerini anlamamız, maksimum 30 saniye sürüyor.

Uzun zamandır Alex Turner’ın dizginlenemez egosundan bahsediyorduk. Bu klipte de “Ne yapsak havalı oluyor abi, en iyisi saçma sapan dans edelim. Kızlar Bromance olayına bayıldı, onun üzerinden yardıralım.” demiş olabileceğini tahmin ediyorum.

Sonuçta Alex Turner’ı tutkuyla takip eden bizleri ters köşeye yatırdılar mı? Evet. İlerleyen dönemlerde neler yapacaklarını kestirmek gittikçe zorlaşıyor.

The Last Shadow Puppets - Miracle Aligner (Official Video)