Güncel

Grammy ödüllü caz sanatçısı ‘Chris Botti’ Mayıs’ta İstanbul’da!

Dünyanın en büyük caz müzisyenlerinden biri olan Chris Botti, Mayıs ayında İstanbul’a geliyor!

Caz dünyasının sınırlarını aşan ve dinleyicilerini büyüleyen bir maestro: Chris Botti.

Trompet virtüözü ve besteci kimliğiyle tanıdığımız Chris Botti, modern caz sahnesinde kendi tarzını yarattı ve müzik tutkunlarının kalplerine dokunmayı başardı.

Bu kez trompete hayat veren ve her notasıyla dinleyicisini bambaşka alemlere ışınlayan Chris Botti’nin müzikal yolculuğunu keşfedeceğiz…

Grammy ödüllü trompet virtüözü: Chris Botti

Chris Botti’nin müzikal yolculuğu, trompete olan tutkusunun tohumlarının atıldığı küçük bir kasabada, Portland, Oregon’da başladı.

İlk müzik eğitimini piyanist olan annesinden alan Chris, trompetle 9 yaşında tanıştı. Genç bir müzisyen olan Botti’nin yeteneği büyük bir hızla gelişti ve dehası onu İndiana Üniversitesi Müzik Okulu’na kadar taşıdı. Burada David Baker ve Bill Adam gibi duayenlerden eğitim alma şansı yakaladı.

Botti’nin hızlı gelişen kariyeri, onu Frank Sinatra ve Buddy Ritch gibi dünyaca ünlü isimlerin sahnesine çıkardı. 1985’te New York’a taşınan sanatçı, 1990 yılında profesyonel anlamda stüdyo kayıtlarına başladı.

90’lı yıllarda, caz müziğe yön veren birçok sanatçı ile yolları kesişen Botti, ilk solo albümü First Wish’i 1995’te piyasaya sürdü.

Takip eden yıllarda solo kariyerini büyük bir başarıyla devam ettiren sanatçı, stüdyo albümlerinden film müziklerine kadar birçok çalışmada yer aldı.

Kariyerini şekillendiren en büyük adımlardan biri ise Sting ile birlikte çıktığı Brand New Day isimli turne oldu. 2 yıl süren proje, müzisyenin kariyerini adeta zirveye taşıdı.

Sting with Stevie Wonder - Brand New Day (Sting 60th Birthday)

2001’de Colombia Recording ile anlaşma imzalayan Botti; Night Sessions, A Thousand Kisses Deep ve When I Fall in Love gibi çeşitli çalışmalar yayımladı.

When I Fall in Love

Bir caz dehası: Ödüller ve çok konuşulan projeler

5 Grammy adaylığı bulunan Chris Botti, 55. Grammy Ödülleri’nde, Impressions ile En İyi Pop Enstrümantal Albüm dalının kazananı oldu. Billboard Caz Albümü listelerine #1 numaradan giriş yapan Impressions, 2010’lu yıllara damgasını vurdu diyebiliriz.

Prelude No. 20 in C minor

Dünyanın en ünlü caz müzisyenleri ile aynı sahneyi paylaşan ve bugün yaşayan en büyük caz efsanelerinden biri olarak anılan Chris Botti, caz sahnesine kazandırdığı yeni perspektifle bir ikon olarak genç kuşakları ilham olmaya devam ediyor!

La Belle Dame Sans Regrets, Are You Lonesome Tonight, In The Wee Small Hours Of The Morning ve daha birçok beste. Parçaları milyonlarca dinlenmeye ulaşan ve bugün bir müzik otoritesi olarak kabul edilen Botti, büyüleyici sahne performanslarıyla da akıllara kazanıyor.

La Belle Dame Sans Regrets

Botti’nin kulaklara destan performasının tadını bu kez Türk hayranları çıkaracak…

Detaylar aşağıda!

Grammy ödüllü sanatçı Harbiye Sahnesi’nde!

Kod Müzik organizasyonu, caz tutkunlarının yüreğine dokunacak bir sürprizle geliyor: Chris Botti, 17 Mayıs Cuma akşamı İstanbul’da olacak!

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nun ev sahipliği yapacağı etkinlikte, konukları büyüleyici bir atmosfer bekliyor!

Yıldızlarla aydınlanacak Harbiye Sahnesi’nde dünyaca ünlü bir caz müzisyenini izlemek mi? Biletler hızla tükeniyor, yerlerinizi almayı unutmayın!