Güncel

Eminem’den Yeni Albüm: Music To Be Murdered By

Çıkış şarkısı Darkness ile Amerika'nın büyük problemlerinden biri haline gelen silahlı saldırı olaylarına dikkat çeken rap müziğin dahi ismi belki de hiç bu kadar politik olmamıştı!

Eminem yepyeni albümü Music To Be Murdered By yayınlandı. Çıkış şarkısı Darkness ile Amerika’nın büyük problemlerinden biri haline gelen silahlı saldırı olaylarına dikkat çeken rap müziğin dahi ismi belki de hiç bu kadar politik olmamıştı! Şarkıda 2017’de Manchester Arena’daki Ariana Grande konserinde yaşanan silahlı saldırı olayından yola çıkarak, tetiği çeken tarafın gözünden karanlık bir dünya anlatılıyor. Kendisini bu kadar anti bir karakterin yerine koyup onun sesi olabilecek kadar korkusuz çok az şarkı sözü yazarı vardır herhalde.

Henüz bu tip saldırıların arkasında ortak bir motivasyon bulup, psikolojik açıdan bir açıklama yapan çalışma olmadığından Eminem de olanları anlamaya çalışan bir sanatçı olarak en tehlikeli olana dikkat çekmiş: silah bulundurma yasalarına. Madonna’nın God Control şarkısında yaptığı gibi Eminem de izleyicilerini bu yasaları yeniden düşünmeye davet etmiş.

Music To Be Murdered By albümünde yine kendisini eleştirenlere en sert eleştirileri raple cevaplamaktan çekinmeyen Rap God, sanki biraz daha olgunlaşmış mı? Bakınız albüm introlarında yer alan Alfred Hitchcock‘ın sunumu! Albümde Juice WRLD, Skylar Grey, Ed Sheeran, Don Toliver gibi isimlerle iş birlikleri de var. 2020’nin en iddialı albümlerinden biri olacağı kesin ama bakalım Eminem diskografisinde nereye oturacak?

Eminem - Darkness (Official Video)