Güncel

Azcık Göbek Atalım Ya: INJI Kimdir?

Ya biz şey arıyoruz da böyle: INJI falan?

Bellydancing şarkısıyla sosyal medyanın merkezine yerleşmeyi başaran INJI, ya da gerçek ismiyle İnci Gürün, Türk şarkıcı ve söz yazarı. Şu anda New York’ta yaşayan INJI, listeleri altüst eden hitlerin ardından müzik çalışmalarına ve konserlerine kaldığı yerden devam ediyor.

Türk müziğinin geleneksel motiflerini tüm dünyaya tanıtmayı başaran INJI’nin müziğini mercek altına alıyoruz bu kez.

Abi azcık göbek atalım ya!

İnci Gürün’den INJI’ye: Her şey nasıl başladı?

Ocak 2000’de İstanbul’da dünyaya gelen İnci Gürün, henüz küçük bir kız çocuğuyken müzikle ilgilenmeye başladı. 8 yaşındayken müzik kariyerine profesyonel anlamda adım atmaya karar veren Gürün, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda klasik piyano eğitimi aldı. Daha sonra lise için Londra’ya taşınan genç müzisyen, yatılı bir okulda iki yıl eğitim gördü. Caz gruplarına ve korolara olan ilgisine de işte burada keşfetti.

Üniversite eğitimine UPenn (Pensilvanya Üniversitesi), Wharton Business School’da devam eden Gürün, burada finans eğitimi aldı. Kendi caz grubunu kurarak kampüste sahne almaya başladı. Sanatçının sesiyle karşımıza çıktığı ilk yer ise Vodafone Freezone tarafından düzenlenen Son Ses yarışması. Burada seslendirdiği Amy Winehouse’un Valery isimli parçasıyla büyük beğeni toplayan Gürün, bugünlere sanki daha yılında göz kırpmış gibi.

Son Ses | İnci Gürün - Valery

İlk müzik çalışmaları ve sosyal medyanın etkisi

Genç yetenek ilk single’ı olan GASLIGHT’ı ise caz grubunda gitarist olan Alex Graf ile birlikte hazırladı. Bir hafta gibi kısa bir sürede hazırlanan şarkı, kısa sürede TikTok’ta viral hâle geldi. Sosyal medya platformunda demosu yayınlanan şarkı, Bella Poarch ve Charlie D’Amelio gibi dünyaca ünlü sosyal medya fenomenlerinin de ilgisini çekti. Böylece şarkı ilk iki haftasında Spotify’da 300 binden fazla dinlendi.

GASLIGHT - INJI Official Lyric Video

Şarkıcının 2022 tarihli ikinci single’ı olan MADELINE da aynı başarıyı takip etti. Böylece Gürün, Tidal’ın Rising Artist programı ve BBC Radyo 1 kanalı gibi mecralara adım atarak büyük bir başarıya imza attı. INJI, Nile Rodgers’ın sunuculuğunu üstlendiği Make It Nile Rodgers isimli mini programda da yer aldı.

INJI - MADELINE (Official Video)

İlk EP ve BELLYDANCING

INJI, ilk EP’si olan LFG’yi Temmuz 2023’te dinleyicileriyle buluşturdu. EP’de yer alan şarkılar, sanatçının viral listelerdeki yerini korumayı başardı. Şarkılar kısa sürede milyonlarca dinlenme elde ederek çeşitli sosyal medya akımlarında kullanıldı. Sanatçının bugüne dek imza attığı en büyük hit olan BELLYDANCING ise resmi olarak Kasım 2023’te piyasaya sürüldü. Şarkı yayımlanana kadar kişisel sosyal medya hesabından şarkısının promosyonunu yapan genç sanatçı, paylaştığı Reels videolarıyla milyonlarca izlenmeye ulaştı.

INJI - BELLYDANCING | Official Music Video

BELLYDANCING için çektiği mini klip ise hayranları tarafından çok beğenildi. Öyle ki şarkı sosyal medya platformlarında 20 milyondan fazla dinlenme etti. Amerika başta olmak üzere İstanbul’da da birkaç defa sahne alan INJI’nin yeni müzik projeleri ve tabii ki konser takvimi heyecanla bekleniyor. O Ses Türkiye Yılbaşı programında da yer alan genç şarkıcı dikkatleri üzerine çekmeyi başardı!

Genç sanatçının diğer parçalarına Spotify listesinden ulaşabilirsiniz!

Verdiği son röportaja göre hayranlar, Eylül ayında başlayacak bir turne için hazır olabilir!