Güncel

İlişkiler Üzerine Kurulan Bir Kariyer: Aşkım Kapışmak

Yazdığı kitaplardan, katıldığı programlardan ve gerçekleştirdiği gösterilerden tanıdığımız Aşkım Kapışmak’ı mercek altına alıyoruz.

2010’larda hayatımıza giren Aşkım Kapışmak, yıllar içerisinde ilişkiler denilince akla gelen ilk isimlerden biri olmayı başardı.

Gelin beraber Aşkım Kapışmak’ın hayatına göz atalım.

Aşkım Kapışmak Kimdir?

1979’da İstanbul’da dünyaya gelen Aşkım Kapışmak ile ilgili en merak edilen şeylerden biri de isminin gerçek olup olmadığıdır. Birçok insan “Aşkım Kapışmak”ı sahne ismi zannetse de durum öyle değil. Ailesi ismini Aşkım Kapışmaz koymuş fakat nüfus müdürünün soy ismindeki Z harfini K yapması ile ortaya böyle bir şey çıkmıştır.

Çocuk yaşlarından itibaren müziğe ve kitaplara ayrı bir ilgisi olan Kapışmak, 12 yaşında Arif Sağ Müzik Evi’ne giderek burada konservatuvar eğitimi aldı. Lise yıllarında da müzikle ilgilenmeye devam etti.

Lisans eğitimine Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Fakültesi Meslek Yüksek okulunda başladı fakat daha sonra eğitimine Amerikan Üniversitesi Newport Davranış Bilimleri- Psikoloji bölümünde devam etti ve başarıyla bitirdi.

Ünlü isim kariyeri boyunca yeni eğitimler almaya, kendisini geliştirmeye devam etti ve daha sonrasında insanlara eğitim vermeye başladı.

Geçmişten Günümüze Aşkım Kapışmak’ın Kariyer Yolculuğu

Kariyerinin başlangıçlarında üniversite okurken aynı zamanda zihinsel engelli ve kimsesiz çocuklarla gönüllü olarak çalışmaya başladı. Daha sonrasında Maltepe Cezaevinde çocuk ve gençlere motivasyon günleri düzenledi.

Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere Etkili İletişim Becerileri dersleri verdi, bu sırada birçok üniversiteden de konuşmacı olarak davet aldı. Bu seminerlere devam ederken bir dershanede sınava girecek öğrencilere dört yıl danışmanlık yaptı. İki yıl boyunca Beden Dili Uzmanlığı ve İletişim Becerileri eğitimi de alan Kapışmak, Türkiye genelinde seminerler vermeye başladı.

Türkiye tarafından tanınmaya başladığı dönem ise 2011-2012. O yıllarda yayınlanan Turkmax’ta 2011-2012 sezonunda Buyrun Paylaşalım adlı programı hafta içi her gün canlı olarak hazırladı ve sundu. 2012 Yaz sezonunda Star TV’de Ayşe ile Alişan programında her cuma İletişim ve İlişkiler bölümü hazırladı. Bu programlar sayesinde kısa bir sürede ününe ün kattı.

İlerleyen yıllarda sahnede daha etkili olmak isteyen Aşkım Kapışmak, bir eğitim merkezinde iletişim, beden dili, diksiyon, oyunculuk ve sahne sanatları dersleri alarak üniversitede edindiği bilgileri tek kişilik gösteri şeklinde sahneye koymaya başladı.

Aşkım Kapışmak’ın En Sevilen Kitapları

Aşkım Kapışmak ilk kitabı olan “Kadınlar Sağdan, Erkekler Soldan”ı 2011 yılında çıkarmıştır. Bu kitapta yazdıklarını bir stand-up gösterisi haline getirdi ve sahnelemeye başladı.

“Beni Benimle Aldatır Mısın”, “Küçük Mutluluklar”, “Elma Dersem Çık: Yeniden Doğuş” ve “Üç 21 Kuralı Şifa Ritüelleri” kitapları dikkat çeken eserleridir.

Aşkım Kapışmak ile İlişkiler Komedisi

İlişkilere farklı bir bakış açısı ile yaklaşmaya hazırsanız bu gösteri tam size göre.

Kadın-erkek arasındaki temel farklılıklar, çocukluktan itibaren bilinç altımıza işlenmiş olan bazı normlar ve ikili ilişkiler hakkında keyifli bir sohbet için Aşkım Kapışmak’ın “İlişkiler Komedisi” gösterisi sizlerle!