Güncel

Aralık Ayında Programınız Dolu: Bach İstanbul’da Yeni Yıl Konserleri

Ivan Skanavi ve Dina Ivanova, Bach İstanbul Konserleri ile yeni yılı karşılamaya hazırlanıyor!

2022 Grand-Prix Emanuel Feuermann’ı galibiyetle kapatan iki yetenekli müzisyen, 2024’ü karşılamak için İstanbul’a geliyor!

Üç konserlik bir seriyle yeni yıl gecesini renklendirecek olan etkinlikte oda müziğinin tadına varacaksınız. Detaylara geçmeden önce Ivan Skanavi ve Dina Ivanova’yı daha yakından tanıyalım!

Ivan Skanavi kimdir?

Jenerasyonunun önde gelen çellistleri arasında yer alan Ivan Skanavi, geniş ses spektrumunu ile tanınan usta bir müzisyen. 2022 Grand-Prix Emanuel Feuermann’da aldığı galibiyetle adını tüm dünyaya duyuran çellist, çello çalmaya henüz 6 yaşındayken başladı. Tamara Alekseeva ile klasik müziğin kollarına atılan Skanavi, Moskova Devlet Çaykovski Konservatuvarı’nda Alexey Seleznev’den ve Alexander Rudin’den dersler aldı.

Ivan Skanavi | Queen Elisabeth Competition 2022 - First round

Eğitimine dünyaca ünlü çello ustaları ile çalışarak devam eden Skanavi, oda müziği dalındaki kariyerini solo konserleriyle taçlandırdı. Çaykovski Uluslararası Müzik Yarışması ve ARD Uluslararası Müzik Yarışması’nda dereceler elde eden müzisyen, Moskova Filarmoni Orkestrası ile sahne aldı. Rusya Ulusal Çello Yarışması’ndan birincilikle ayrıldı!

Ton & Erklärung Çello Yarışması’nda Alfred Schnittke’nin sonatını sergilerken gösterdiği olağanüstü performansıyla ise özel ödüle layık görüldü. Sahne kariyerine hız kesmeden devam eden Skanavi’nin müzik aşkını gelecek nesillere aktarmak için öğretmenlik yaptığını da söylemeden geçmeyelim.

Dina Ivanova kimdir?

1994 Ryazan doğumlu olan Dina Ivanova, katıldığı yarışmalarda aldığı derecelerle tanınan başarılı bir müzisyen. Tel-hai Müzik Yarışması’nda birincilik ve 11. Uluslararası Franz Liszt Yarışması’nda üçüncülük dereceleri ise sanatçının kariyerini süsleyen başarılardan sadece birkaçı…

Dina Ivanova | finals with orchestra | Liszt Competition 2017

Çeşitli uluslararası sahnelerde performans sergileyerek kariyerine devam eden Ivanova; Rotterdam Filarmoni Orkestrası, Hollanda Radyo Filarmoni Orkestrası ve Kore Senfoni Orkestrası’nda solist olarak yer aldı.

Alexander Mndoyants ve Weimar’da Grigory Gruzman gibi sanatçıların yanında çalışarak kendini geliştiren genç yetenek, şu anda Moskova Çaykovski Konservatuarı’nda eğitimine devam ediyor. Ekvador’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne, Brezilya’dan Norveç’e dünyanın birçok ülkesinde resitaller veren Ivanova, kariyerini ödüllerle taçlandıran olağanüstü bir yetenek.

Bach İstanbul’da Yeni Yıl Konserlerine Dair

Yeni yılı Bach’la karşılamak mı? 2023’e veda ederken kendinizi oda müziğinin kollarına bırakın! Gelin, 15-24 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan konser serisinin detaylarını birlikte inceleyelim…

15 Aralık: Ivan Skanavi & Dina Ivanova

Bach İstanbul’da konser serisinde açılışı, ödüllü yetenekler Ivan Skanavi ve Dina Ivanova yapacak. Deniz Müzesi’nin ev sahipliği yapacağı etkinlikte viyolonselde Ivan Skanavi’yi, piyanoda ise Dina Ivanova’yı dinleyeceğiz.

17 Aralık: Peter Sarik Trio 

Konser serisinin ikinci gününde sahne Peter Sarik Trio’nun. Macaristan’ın popüler caz grupları arasında yer alan Peter Sarik Trio, 2007 yılında kuruldu. Üç farklı müzik tarzının bir araya gelmesiyle caz sektörüne yeni bir perspektif sunan grup, dünyanın dört bir yanından hayranlara sahip. Piyanoda Peter Sarik, basta Tibor Foney ve davulda Atilla Galfi. 17 Aralık akşamı cazın farklı bir yüzünü keşfetmeye hazır olun.

22 Aralık: Barock Moscow Ensemble 

Klasik müzik konserlerinin vazgeçilmez isimlerinden olan Barock Moscow Ensemble, 22 Aralık akşamı Deniz Müzesi sahnesinde olacak. Yeni yılı karşılarken Barok müziğini keşfe çıkmak ister misiniz? Moskovalı müzisyenlerden oluşan topluluk, Barok ezgilerini İstanbul’a taşımak için hazır! Sıradan bir konser değil, adeta müzikal izleyeceksiniz.

24 Aralık: Dina Ivanova 

Bach İstanbul’da konser serisinin açılışını yapan Dina Ivanova, etkinliğin son gününde de sahnede. Solo resitaliyle konser serisini kapatmaya hazırlanan Ivanova, efsanevi sahne performanslarına bir yenisini daha ekleyecek.

Aralık’ın son günlerine yaklaşırken yılın konserine imza atmak mı?

2023’ün son günlerini yaşarken yeni yıla unutulmaz performanslar izleyerek girin. Bach İstanbul’da konser serisi ile oda müziğinin kapıları sonuna kadar açık.

Biletlerinizi alın ve yerlerinize geçin. Şov başlıyor!