Güncel

Açık Mikrofon Etkinliği Nedir? Ülkemizde Popüler Olan Örnekleri Burada!

Son zamanların en popüler etkinliği: Açık Mikrofon

Canlı performans sergileyebileceğiniz özel bir alan hayal edin. Açık mikrofon tam da bunun için oluşturulmuş bir etkinlik türü. Şiirden şarkıya, stand-up’tan tiyatroya. Artık sahne sizin!

Hobilerinizi, yeteneklerinizi belki de heyecanlarınızı birileriyle paylaşmaya hazırsanız detaylara inelim. Etkinlikler genellikle önceden belirlenmiş takvimler içerisinde gerçekleştiriliyor. Sahneye çıkacak kişiler ise isimlerini etkinlikten önce bir listeye yazdırıyor. Geriye kalan tek adım ise sıranızı beklemek ve seyircinin karşısına çıkmak. 

Dünyada da pek çok başarılı örneği bulunan bu format, son yıllarda ülkemizde de popüler hale gelmeye başladı. Özellikle komedi gösterilerini odağında tutan etkinlikler, yüzlerce seyircinin katılımıyla renkli anlara zemin hazırlıyor. Gelin birlikte Türkiye’nin en sevilen açık mikrofon programlarına merceğimizi yaklaştıralım. 

BKM Mutfak Açık Mikrofon 

BKM Mutfak, amatör komedyenlerin kendilerini denemesi için her Çarşamba BKM Mutfak Çarşı’da bizlerle. Uzun yıllardır amatör komedyenleri destekleyen BKM Mutfak ekibi, şu anda bizi kahkahalara boğan pek çok ismin çıkış noktasıydı.

Mevzular Açık Mikrofon 

Açık mikrofon formatına yeni bir soluk: Açık Mikrofon – Mevzular. Oğuzhan Uğur’un sunuculuğuyla gerçekleşen Mevzular programının merkezinde siyasi kişilikler yer alıyor. Konsept ise biraz farklı. Programa her hafta yeni bir konuşmacı konuk oluyor. Seyirciler önceden hazırladıkları terleten sorularla siyasetçilerle küçük bir sohbet gerçekleştiriyor. Programın bölümleri Youtube’da BaBaLa isimli kanal üzerinden yayımlanıyor. 

Açık Mikrofon Ekstra 

Spot ışıklarını üzerinize çekmenin zamanı geldi. Adres ise Efsahne Beyoğlu Sahnesi. Gülmekten yorulacağınız bir stand-up gecesine hazır mısınız? Yepyeni hikayeler, keşfedilmeyi bekleyen yetenekler ve unutulmaz anılar.

Güvercin Açık Mikrofon 

Seyirci ol ya da sahneye çık! Güvercin Açık Mikrofon Stand-up gösterisi her cumartesi günü Ankara, Fade Stage & Coffee’de konuklarını ağırlıyor. Sansürsüz ve hayatın içinden birçok özel hikaye… Durum komedisi, kara mizah ve ironi. Komedinin elli tonu Güvercin ile sahnelere taşınıyor. 105 dakika ve 2 perde süren etkinlikte sahne alan stand-up kadrosu her hafta yeni isimlerle güncelleniyor.

English Stand-up Comedy 

İngilizce stand-up komedi ekibi Standup Turkey, özgün projesiyle her hafta cumartesi günleri İnfiniti Sahne’ye konuk oluyor. Yerli ve yabancı birbirinden renkli karakterler, Standup Turkey’in ev sahipliğiyle hikayelerini seyirciye anlatıyor. Tek yapman gereken biletini kapmak ve ismini listeye yazdırmak. Saat 17.00’da İnfiniti Sahne’de buluşmaya hazır mısınız?