Güncel

51. Uluslararası Emmy Ödüllü Yerli Dizi: ‘Yargı’

Başrollerini Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz’in paylaştığı Türk televizyon dizisi Yargı, 51. Uluslararası Emmy Ödülleri töreninde En İyi Dizi ödülünü aldı!

Eylül 2021’de ekranlarda boy göstermeye başlayan Yargı, Ay Yapım imzalı bir televizyon dizisi. Aksiyon, dram, polisiye ve psikolojik gerilim türlerinin harmanlandığı dizi, reyting rekorları ve sosyal medyada viral olan sahneleriyle şimdiden 2020’li yılların en ikonik dizisi olmaya aday.

Uluslararası çapta “En İyi Dizi” seçilen Yargı evrenine daha yakından bakmanın zamanı geldi. Ceylin, orada mısın?

Yargı’nın Temel Taşları

Yapımcılığını Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Ay Yapım’ın üstlendiği Yargı, ünlü senarist Sema Ergenekon’un kaleminden çıkan bir hikâyeye dayanıyor. Dizinin yönetmenleri ise Delibal ve Menajerimi Ara gibi yapımlardan tanıdığımız Ali Bilgin ve Aşk Laftan Anlamaz’ı ekranlara taşıyan Beste Sultan Kasapoğulları. Yayımlanmış 3 sezonu ve 75 bölümü bulunan dizinin kadrosu ise bir hayli güçlü.

Ceylin Erguvan rolünde Pınar Deniz, Ilgaz Kaya rolünde Kaan Urgancıoğlu, Metin Kaya rolünde Hüseyin Avni Danyal, Yekta Tilmen rolünde Uğur Polat, Pars Seçkin rolünde Mehmet Yılmaz Ak ve Eren Duman rolünde Uğur Aslan karşımıza çıkıyor.

Güncel olarak üçüncü sezonu yayımlanmaya devam eden dizi, her Pazar akşamı saat 20.00’de ekranlara geliyor. Dizinin konusu ise Türk televizyonunda benzerine pek rastlanmayan türden.

Avukat ve Savcı Paradoksu: Yargı’nın Konusu

Yargı dizisinin merkezinde basit bir avukat-savcı ilişkisi var gibi görünse de olaylar bir hayli karışık.

Dürüstlük ve saygı timsali Ilgaz Kaya ile kuralcı ve gözü pek Ceylin Erguvan’ın hikayesine tanık oluyoruz Yargı’da. Savcı Ilgaz ve Avukat Ceylin arasındaki çatışmalar ekseninde şekillenmeye başlayan dizi, izleyenleri işin içerisine ailelerin de dahil oldu bir çıkmaza sürüklüyor.

Her şey bir cinayet vakasından mı ibaret?

Katili bulmak için birlikte hareket etmeye karar veren Ilgaz ve Ceylin, tüm düğümleri çözdüklerini sandıkları anda kendilerini büyük bir yumağın içerisinde buluyor. Babası hapisten yeni çıkmış olan Ceylin ise hikâyeye bir hayli yorgun başlıyor aslında. Ailesinin tüm yüklerini sırtlayan Avukat Ceylin, babasının haksız yere hapiste olduğunu düşündüğü için kendi kurallarını yazmaya başlıyor. Ilgaz ile ilk karşılaşması da tam olarak böyle gerçekleşiyor.

Yargı 1. Bölüm - Ceylin'e Gözaltı Kararı!

Müvekkili hakkında illegal yoldan bilgi almak için Savcı Ilgaz’ın karşısına çıkan Ceylin, daha ilk sahneden Ilgaz’ın duvarlarına çarpıyor. Babası İstanbul emniyetinde cinayet büro amiri olan birinden de bu beklenirdi zaten. Peki ya kardeşi bir cinayette suçlu olarak karşısına gelirse? İşte buna Ceylin’i anlamak denir.

Yargı 1. Bölüm - Kardeşimi Savunmanı İstiyorum

Ilgaz, kardeşini savunması için Ceylin’in kapısını çalarken hikâye ikilinin hiç beklemediği yerlere doğru sürükleniyor. Çınar’ın aklanması için bir araya gelen ikili, karşılaştıkları karmaşa karşısında ne yapacak?

Ödüllere Doymayan Bir Yapım

Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana izleyicisini ekran başında tutmayı başaran Yargı, reyting rekorlarının yanında birçok ödülü de kucakladı. 48. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Dizi, En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu, En İyi Senarist ve En İyi Yönetmen ödüllerini aldı. Kısacası neredeyse tüm ödülleri…

Pantene Altın Kelebek 2022 En İyi Dizi Yargı

Yargı’nın aldığı ödüller sadece Türkiye ile sınırlı kalmadı. Dizi, 51. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Dizi ödülünü kazanarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı. İşte oyuncuların ödülü kucakladığı ana dair kısa bir kesit:

51. Uluslararası Emmy® Ödülleri | En İyi Dizi ''Yargı'' (Telenovela)

Yargı dizisi 2023 yılını kapatırken 49. Altın Kelebek Ödülleri’nden de kelebeklerini almadan ayrılmadı. Pınar Deniz, yeniden En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kucaklarken dizi, Başarı Ödülü ile onurlandırıldı. Üçüncü sezonu ile ekranlara gelmeye devam eden dizi, Ceylin ve Ilgaz’ın hikâyesini nereye taşıyacak?

Pazar günü ekran başında buluşalım!