YAŞAM

Mutlaka takip etmeniz gereken Instagram hesapları

Bu yazıda her telden, yerli ve yabancı Instagram hesapları var. İlgi alanlarınıza göre beğendiklerinizi takibe alabilir, Instagram'daki zamanınızı eğlenceli ve verimli hale getirebilirsiniz.

Zamanınızı sosyal medyada geçirmek yerine daha faydalı şeyler yapabileceğinizi biliyorsunuz zaten. Bunu tekrarlamak niyetinde değiliz. Ama madem bu çukura hepimiz düştük, o zaman eğlencenin dozunu biraz artıralım ve Instagram’ın enteresan hesaplarını önerelim size.

Burakaltındag, cezmikalorifer veya 9gag gibi herkesin hali hazırda takip ettiği aşırı popüler hesaplar yerine gözünüzden kaçmış olabileceğini düşündüğümüz dikkat çekici hesapları listeledik.

Kahkahanız bol olsun!

Pablo.rochat

Türkiye’deki pek çok influencer’ın taklit ettiği bu hesabı nasıl anlatsak? İçinde her şey hakkında her şey var. Paylaşımlarına bir kez baktığınızda içinden çıkamayacaksınız muhtemelen.

https://www.instagram.com/p/B-4xnHeBkiR/?utm_source=ig_web_copy_link

Kediozelharecat

Bu hesap yalnızca evinde kedi besleyenlere hitap etmiyor. Kedilerin en deli ve eğlenceli hallerini paylaşarak herkesi güldürüyor. [Gizli Hesap]

Pskterapicaps

Psikoterapi seanslarına biraz mizah katmayı amaçlayan bu hesabı, sakın çok ciddiye almayın. Sadece zekice hazırlanmış capslerine gülün ve geçin.

View this post on Instagram

bir takipçimiz gönderdi :)) @psk.dan.can.saray

A post shared by Terapi Caps (@pskterapicaps) on

Arron Crascall

Arron gerçek hayatta yaşadığımız sıradan durumları gerçeküstü bir mizahla hesabına taşıyor. Zamanında Vine’da çektiği videolarla tanıdık onu. Instagram’da 4.9 milyon takipçisi var, belki siz de onlardan birisinizdir. Ama aramızda henüz takip etmeyenler varsa, bu komedyeni bir an önce takibe almanızı öneriyoruz.

https://www.instagram.com/p/B-4sTQGDZZZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Unnecessary Inventions

Matt Bendetto 3D printerla gereksiz icatlar yapan bir dahi. Ama icatlarını görünce aslında onun hem dahi hem de komedyen olduğunu anlayacaksınız. Parmakarası terliklerinize telefon yerleştirmek ve bu sayede selfie çekmek isterseniz (Yıllardır bu icadı bekliyorduk) bakmanız gereken ilk hesap onunki.

https://www.instagram.com/p/B-znW_iFwoI/?utm_source=ig_web_copy_link

Jan Erichsen

Jan’in yaptığı tasarımları anlamak için epey vakit harcamak gerekiyor, hatta anlamak imkansız da diyebiliriz. Aslında onu bu kadar popüler yapan nokta, tasarımlarının manasızlığı. Instagram’da biraz delilik istiyorsanız Jan’i hemen takibe alın ama onun yaptıklarını sakın evde denemeyin.

https://www.instagram.com/p/B-mGXsdllTM/?utm_source=ig_web_copy_link

Amaç sadece eğlenmek değil, ufkumuzu genişletecek hesaplara da göz atalım:

Halkekmag

İsminden de anlayacaınız üzere absürd bir hesap ile başlayalım listeye. Halkekmag ekibi kendisini “Abartılan yönleriyle modern sanat, apar topar pop art” olarak tanımlıyor. Bu hesapta modern sanatın anlaşılmaz okyanusunda kaybolacağınızı sanmayın. Kendileri çok yönlü içerik üretimini sadece instagram hesaplarında değil, podcastleri ve partileriyle de arşa çıkarmış durumda.

View this post on Instagram

Çıkışlar hediyelik eşya dükkanından.

A post shared by HALKEKMAG (@halkekmag) on

pj.85

Delilikten bahsetmişken Pontus Jansson’ın taşlarından bahsetmemek olmaz. Kendisi sahilde ya da doğa yürüyüşleri sırasında bulduğu taşları üstüste diziyor. Aslında hem sanat hem de fiziği harmanlıyor. Eğer onu takibe başlarsanız, Instagram’da komik videolar arasında gezinirken bir an duracak, yerleştirme sanatına benzeyen bu taşları izlerken aslında minik bir meditasyon yapmış olacaksınız.

Takemymoney

Bazı tasarımlar için aynı anda şu iki soruyu sorarız “Buna para verilir mi?” ve “Bunu kesinlikle istiyorum.” Verimlilik esasına göre tasarlanmış bu ilginç tasarımlar hayatınızı kolaylaştırmaktan çok, ufkunuzu genişletecek. Sayfanın içeriği 9gag tarafından oluşturuluyor. Referansımız sağlam. :)

https://www.instagram.com/p/B-SIYWCBOQv/?utm_source=ig_web_copy_link

Designbunker

Tasarım dünyası sonsuz bir okyanus gibi. İçine girdiğimizde çıkamayabiliyoruz. Designbunker da AVM gezerken göremeyeceğimiz stillerde tasarım ürünleri paylaşıyor. Bazen sanatsal bir obje, bazen ev için tasarlanmış bir mobilya, bazen de hayal bile edemeyeceğiz noktalarda stil sahibi evler…

Historycoolkids

Dünya tarihine ilgisi olanlar için bu hesap tartışmasız en iyi hesaplardan biri. Tarihin tozlu sayfalarından daha önce görmediğiniz ilgnç fotoğrafları, hikayeleriyle beraber paylaşıyor.

View this post on Instagram

A South Korean farmer, 1965. At the time of this photo, South Korea was one of the poorest countries in the world with a GDP per capita of $109, which made it poorer than many African countries that were struggling as a result of decolonization and the Cold War. For comparison, the GDP per capita for the Democratic Republic of Congo was $233 in 1965. In fact, even North Korea had a more prosperous economy than South Korea until the 1970s. More than 50 years later, South Korea is one of the wealthiest countries in the world with a GDP per capita of $31,754 in 2019. The Democratic Republic of Congo's GDP per capita was $495 in 2019. Today, North Korea's economy is approximately 2% that of South Korea. Source: data.worldbank.org

A post shared by History Cool Kids (@historycoolkids) on

Urbanjungleblog

Tasarım ve tarihten bahsettik. Şimdi de bitki bakımı ile ilgilenenler için ansiklopedi değerinde bir hesap önereceğiz. Urbanjungleblog, her türlü bitkinin bakımı ve bitkilerin evlerde dekorasyonu nasıl bambaşka bir çizgiye taşıdığıyla ilgili içerikler üretiyor. Ayrıca farklı ülkelerdeki bitkiseverlerin paylaşımlarından ilham almamızı sağlıyor.

https://www.instagram.com/p/B-0GngXj8Ku/

popcultureinpictures_7

Son olarak dünyanın farklı noktalarındaki farklı sanat disiplininden sanatçıların tasarımlarını, fotoğraflarını paylaşan bir hesap önerelim. Popüler kültürün normlarına göre havalı sayılabilecek her türlü kolaj benzeri çalışmayı bu hesapta bulabilirsiniz.

View this post on Instagram

@matteo.png

A post shared by Pop Culture in Pictures (@popcultureinpictures_) on

Tabii bir de kültür sanat dünyasından haberler, röportajlar ve çok daha fazlası için biletix’i instagram’da takip etmeyi unutmayın. :)